Táborští hokejisté zvládli strhující bitvu ve Dvoře. V neděli budou hrát o baráž!

08.04.2022 12:17, autor: Pavel Šácha
Táborští hokejisté zvládli strhující bitvu ve Dvoře. V neděli budou hrát o baráž!

Rodos Dvůr Králové - HC Tábor

2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Pátek, 8.4.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Jaroslav Dvořák (Bláha, Matějíček), 57. Půhoný (Luštinec) - 20. Pařízek (Endál, Seidl), 18. Zíb (Prášek, Matiášek), 58. Seidl (Havelka, Radoš), 60. Seidl (Matušík)

Rozhodčí: Zavřel, Bernat - Maštalíř, Juránek.   Vyloučení: 5:8   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 27:32   Diváci: 1206

RODOS DVŮR KRÁLOVÉ: Brázdil (Marek) - Voňka, Petira, Matějíček, Muška, Vašíček - Půhoný, Havlas, Procházka, Dušek, Jan Dvořák, Kučera, Jaroslav Dvořák, Luštinec, Bláha, Ježek, Valášek.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hajič, Havelka, Radoš, Pařízek, Hubata - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Matiášek, Zíb, Rousek - Prášek, Zayml, Bárta.

V elektrizující atmosféře se hned od úvodních minut strhl na ledě urputný, zato však ofenzivní boj. V úvodní desetiminutovce byl v časté permanenci domácí Brázdil, více těžších zákroků si ale nakonec připsal na konto táborský T. Dvořák. Jemu i jeho spoluhráčům bylo pořádně horko především při dlouhé početní výhodě Rodosu pěti proti třem, vedl si však znamenitě. Na obou stranách zvonila tyč. Královédvorskému Brázdilovi pomohla ve 14. minutě při přesilovkové střele Šulka, hosté si zase oddechli v 18. minutě po ráně Půhoného po buly. V závěru byli Východočeši nebezpečnější, jenže pak se provinili proti pravidlům a zle za to pykali. Pařízkova přesná rána od modré z úvodu 20.. minuty zapadlo na správné místo určení a Táborští si do šaten odnesli vedení 1:0.

Začátek druhé části hry nevyšel táborskému týmu ani zdaleka podle představ. Hned dvakrát se provinili proti pravidlům a podruhé je za to stihl i ten nejméně příjemný trest. Ačkoliv měli hned dvakrát puk pod kontrolou a mohli se osvobodit vyhozením z obranného pásma, nepodařilo se jim to a odraženou střelu Bláhy usměrnil z dorážky do odkryté části branky Jaroslav Dvořák - 1:1. Vstřelený gól na chvíli nabudil domácí hokejisty k výraznější aktivitě, a nebýt fantastického T. Dvořáka, který zneškodnil samostatný únik Duška, mohlo být s Jihočechy ještě hůř. Postupem času se ale hosté s rovnovážným stavem srovnali, vsadili na pohyb a v závěrečných minutách dostai svého soupeře pod tlak. V čase 38:12 se třetí řada Matiášek - Prášek - Zíb zmocnila puku v útočném pásmu a její krásnou spolupráci završil posledně jmenovaný zakončením do protipohybu gólmana - 1:2. Následně měli další obrovské šance Dančišin a Šulek, ale se stavem střetnutí už nezahýbali.  

Nejslavnější světové thrillery jsou proti koncovce pátečního střetnutí pohodovými vánočními pohádkami. Předcházel tomu urputný boj, ve kterém domácí nesložili zbraně a využili každou příležitost k návštěvě útočného pásma a ohrožení Dvořákovy klece. Hostující tým přesměroval svou práci především na defenzivní povinnosti ve snaze uhájit příznivý výsledek. V tu chvíli ještě nikdo netušil, jak strhující konovku střetnutí získá. Všechno odstartoval technický prohřešek Hajiče (vyhození puku mimo hřiště) a následná přesilovka dvorských bojovníků, V jejím závěru zosnoval Luštinec nacvičenou spolupráci s Půhoným, kdy při objetí branky nečekaně vrátil puk na první tyč a druhý jmenovaný měl snadný úkol usměrnit do odkryté části branky - 2:2. Vtu chvíli vybuchla na stadionu mohutná zeleno-žlutá euforie. Trvala však jen sedmačtyřicet sekund. V čase 57:34 přistál kotouč z odražené Havelkovy střely na holi Seidla, jenž nekompromisní ranou přestěhoval nadšení na táborskou střídačku - 2:3. Drama tím ještě zdaleka nekončilo. Šedesát tři sekund před třetí sirénou vykázali sudí na trestnou lavici Havelku; domácí si vzali oddechový čas, ponechali brankáře Brázdila na střídačce a vyslali do boje šest bojovníků. Táborští už ale žádné komplikace nepřipustili, ba naopak - kapitánu Seidlovi se nejen podařilo vyvézt kotouč z obranného pásma, ale ještě ho stihl usměrnit do opuštěné dvorské klece - 2:4.   

Radost Jihočechů po skončení utkání neznala mezí. Klíčové vítězství, které je přiblížilo barážové účasti. Rozhodující krok ale na kohouty ještě čeká v nedělním domácím duelu s Novým Jičínem. Potřebují v něm získat bod...

MILOSLAV ČECH, asistent trenéra A-týmu HCTábor:

"Jeli jsme do Dvora Králové s vědomím, že musíme vyhrát. Chtěli jsme hrát bez výrazných chyba a nenechat se vylučovat, což se nám až tak moc nedařilo, ale na druhé straně k tomu kluci v bouřllivém prostředí přistoupili velmi zodpovědně. Jedním z klíčových momentů bylo, že se nám v první třetině podařilo ubránit dlouhou přesilovu soupeře pět na tři, a navíc jsme vždy v koncovkách třetin odskočili do jednobrankového náskoku. V poslední části utkání gradovalo a nabídlo velké drama, které pro nás skončilo šťastně. Soupeř nám jen chvíli před koncem vyrovnal na 2:2, pak za to ale vzal kapitán Radek Seidl a dvěma góly rozhodl zápas. Musíme kluky moc pochválit a zvlášť ocenit výkon Tadeáše Dvořáka v brance. Uznání si ale zaslouží i domácí hráči, kteří mají za sebou mimořádně nabitý program, a přesto znovu drželi tempo až do konce. Skvělé bylo i prostředí ve DVoře Králové a atmosféra, ke které přispěli i naši fanoušci. Povedl se nám první klíčový krok a ten druhý nás čeká v neděli proti Novému Jičínu před jistě rekordní návštěvou."  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality