Rozhovory a fotografie ze třetího ročníku žákovských klání O pohár města Tábora

16.08.2022 00:24, autor: Pavel Šácha

Třetí ročník turnaje O pohár města Tábora určený hráčům ročníku 2008 už se zřítil do minulosti. Byl atraktivní, kvalitní a dramatický do poslední chvíle. K rozhovoru s trenérem domácího týmu Janem Boháčem a slovům kouče vítězné Energie Tomáše Marišky připojujeme také odkazy na mimořádně bohaté fotogalerie z dílny Tomáše Danka, které mapují atmosféru i průběh obou víkendových dnů.

Rozhovory a fotografie ze třetího ročníku žákovských klání O pohár města Tábora

Sezona bude nesmírně náročná, a právě takové zápasy
nám pomůžou, zdůraznil trenér kohoutů Jan Boháč

Pro reprezentanty domácích barev představoval turnaj O pohár města Tábora nepřebernou zásobárnu zkušeností a poznání. V jeho průběhu střídali matné pasáže
s těmi zářivými. Do prvního šuplíku spadá zbytečná ztráta čtyř bodů z vystoupení proti Písku, ve druhém se skví výhry v polovinách zápasů s Motorem a Jihlavou. Celkově
z toho nakonec bylo čtvrté místo. Za nesmírně užitečnou prověrku před mimořádně náročnou sezonou označil čtyři turnajové duely také JAN BOHÁČ, trenér „deváťáků“ HC Tábor.

Domácí turnaj před chvílí skončil. Podělíte se o svůj zpětný pohled na víkendové účinkování vašeho týmu?
Musím říct, že turnaj byl úžasně připravený a zorganizovaný, a také po sportovní stránce rozhodně splnil svůj účel. Většina týmů měla za sebou teprve dva týdny přípravy, takže se se vším ještě v podstatě sžívaly. Super je, že v každém zápase bylo o co hrát. Pro nás je důležité, že jsme mohli odehrát čtyři náročné a kvalitní zápasy. Ukázaly nám řadu věcí a nedostatků, na jejichž odstranění budeme potřebovat hodně času. To je ale normální, nejsme žádný výběrový klub. Na druhé straně jsme dokázali proti silnějším týmům odehrát dobré poloviny zápasů a kluci celý turnaj odmakali, což je pozitivní.
Jak moc vysoko visely medailové příčky?
Na rovinu; kvalitu na to, abychom turnaj vyhráli, tu prostě nemáme. Myslím si ale, že jsme v něm ani vyloženě nepropadli. Máme tým, ve kterém není žádná vyložená individualita, ale patnáct kluků na podobné úrovni. Aby mohli být takovým soupeřům, jací se tu sešli, konkurenceschopní, musí 'hrabat' víc než na sto procent. Z tohoto pohledu to pro nás byla ohromně cenná zkušenost. Někomu se turnaj povedl víc, někomu méně. Je to stále příprava, takže nad nikým nelámu hůl, i když se mu třeba turnaj zrovna nevydařil. Většinu kluků znám už dlouho a vím, co v nich je.
Dá se z ní už něco odvodit vstříc nadcházející sezoně?
Jisté je, že bude nesmírně náročná; její herní klíč je pro nás opravdu strašidelný. Dá se říct, že prvních šest utkání rozhoduje téměř o celé sezoně. Kluci budou už od začátku pod tlakem a každé zaváhání tam bude bolet. Teď nás v přípravě čekají další utkání a budeme makat na tom, abychom byli 10. září co nejlépe připravení. Jak už jsem říkal, podobně těžké zápasy, jaké jsme tu absolvovali, nám pomůžou v tom, abychom to v soutěži zvládali. Řada hráčů bude mít v týmu jiné role, než na jaké byli zvyklí, čekají je třeba i jiné posty, ale budeme se rvát a uvidíme, co to přinese.

Trenér vítězné karlovarské Energie Tomáš Mariška nešetřil chválou. 
Byl to skvělý turnaj s výborným hracím systémem, prohlásil

V první řadě jsme hrozně rádi, že jsme na tenhle turnaj dostali pozvánku. Byl opravdu skvěle zorganizovaný a musím domácí pochválit za to, jak to všechno připravili a zvládli. Výborný byl hrací systém. Od začátku do konce měly týmy o co hrát a bylo všechno vyrovnané a napínavé. Jeden poločas vyhrály, ale pak musely znovu začít od začátku. Pro rozvoj hráčů je něco takového nesmírně důležité a cenné. My jsme tady odehráli čtyři velmi těžká utkání, která hráčům pomohou získat zkušenosti a sebevědomí, ale na druhé straně jim ukážou i ty slabší stránky. Pevně věřím, že jim to všechno pomůže do následující sezony. Jihlava s Motorem byly hodně silnými soupeři, i domácí nás hodně potrápili, a ani Písek, který tu na poslední chvíli zaskočil, nebyl vyloženým outsiderem. Prvenství je pro kluky samozřejmě cenné a důležité, ale hlavní je, že si to pořádně užili.“ 

ODKAZY NA FOTOGALERII Z TURNAJE

https://tomdanko.rajce.idnes.cz/…ni/
https://tomdanko.rajce.idnes.cz/…hy/  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality