Po ospalé první části táborští hráči procitli a přivezli si z Příbrami zaslouženou výhru

13.09.2022 23:39, autor: Pavel Šácha

Po předposledním přípravném střetnutí na ledě Příbrami zavládla v kabině táborských kohoutů dobrá nálada. Po herně i výsledkově pokaženém úvodním dějství vyjel z jejích útrob zcela jiný tým, který se pevně chopil zápasových otěží a dovedl své snažení k zaslouženému vítězství v poměru 7:4. Ve čtvrtek od 18 hodin se v generálce na druholigové boje utkají oba celky znovu, tentokrát však na táborském ledě.

Po ospalé první části táborští hráči procitli a přivezli si z Příbrami zaslouženou výhru

HC Baník Příbram - HC Tábor

4:7 (2:0, 1:5, 1:2)

Úterý, 13.9.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Káník (Furch, Havlín), 11. Malý (Gengel, Eret), 27. Hasman, 43. Eret (Malý, Kafka). - 22. Vlček, 24. Vala (Masopust), 29. Endál (Vala, Vlček), 31. Milfait (Zayml, Severa), 38. Endál (Vlček, Matušík), 45. Severa, 60. Masopust (Bárta, T. Dvořák).

Rozhodčí: Kával, Hruška - Čajan, Pokorný.   Vyloučení: 3:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5, 4:5, 4:7   Střely: 35:35   Diváci: 172

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Havlín, Malý, Saňa, Zdeněk, Zedek, Jelínek, Vinš - Kafka, Eret, Gengel, Káník, Furch, Hasman, Svoboda, Bečvář, Pinkas, Kraus, Matějka.

HC TÁBOR: T. Dvořák (Vácha) - Vala, Suchánek, Janda, Hajič, A. Dvořák, Hubata - Seidl, Matušík, Vlček - Endál, Dančišin, Zíb - Bárta, Milfait, Severa - Chocholoušek, Masopust, Zayml.


Zahajovací třetinu strávili táborští hokejisté v nedbalkách a po zásluze si do šatny odvezli dvoubrankové manko. Domácí hráči si sice nevytvořili výrazný tlak, byli ale dravější i nebezpečnější v zakončení. Viditelnou personou byl především útočník Káník. Prvními dvěma příležitostmi ještě pohrdl; v první z nich ztroskotal na brankáři Dvořákovi a ve druhé měl při úniku hned po návratu z trestné lavice vychýlenou mušku. Do třetice už ale Jihočech ve službách Příbrami liknavou defenzívu hostů potrestal a s přispěním šťastné teče otevřel skóre zápasu – 1:0. O necelé dvě minuty později hrál Baník svou první přesilovku a střelhbitě ji využil. Ani tentokrát neměl táborský gólman příliš šancí zasáhnout, neboť střelu Malého od modré čáry vychýlila mimo jeho dosah hned dvojí teč – 2:0. Po druhé inkasované brance přidali Táborští na aktivitě i četnosti střelby, nakonec ale mohli být rádi, že příbramský Furch trefil spojnici břevna a tyče a T. Dvořák vychytal v další obrovské šanci Kafku.

Od úvodních vteřin druhé periody se výkon táborské družiny změnil k nepoznání. Významně k tomu přispěly i dva brzké gólové okamžiky znamenající dorovnání skóre. V čase 22:41 si v útočném pásmu našel ideální palebnou pozici Vlček a brankář Jiroušek se za jeho střelou k tyči jen smutně ohlédl – 2:1. O čtyřiadvacet vteřin později už bylo vyrovnáno, to když Masopustovo šikovné nahození na branku příbramský gólman jen vyrazil a obránce Vala pohotově procedil puk za záda domácího brankáře – 2:2. Navzdory herní dominanci Tábora se stav střetnutí ještě jednou přehoupl ve prospěch Baníku. Jeho první šanci ve druhé třetině T. Dvořák zneškodnil, jenže o pár desítek vteřin později chyboval v rozehrávce a poslal puk přímo na hůl svému loňskému spoluhráči Hasmanovi, a ten nabídkou zakončení do zcela odkryté branky hostů nepohrdl – 3:2. Radost domácích z opětovného vedení neměla dlouhého trvání. Táborští hokejisté totiž navzdory obdrženému gólu nikterak neslevili ze své hry, a tentokrát se za to dočkali náležitě sladké odměny. V 10. minutě zakončil Endál povedenou spolupráci s Vlčkem a Valou, o minutu později pak  Milfait zúročil důslednou práci celého útoku – 3:4. Odchod do kabin se nakonec táborská družina zpříjemnila ještě jednou trefou – ve 38. minut se po pouhých šesti vteřinách hry v početní převaze prosadil Endál a svým druhým gólem v utkání navýšil vedení svého týmu - 3:5.

V úvodu poslední třetiny prožil krajně nepříjemnou chvilku domácí forvard Bečvář, který po souboji u mantinelu spadl na vlastní hokejku a led opouštěl se zkrvavenými ústy a bez vyražených zubů. Bezprostředně po opětovném zahájení hry spadla na cestu kohoutů za cennou výhrou nepříjemná překážka v podobě kontaktního gólu Ereta, jenž přelstil obránce i brankáře T. Dvořáka – 4:5. Tento moment na chvíli posadil Příbramské do sedla, ale jejich spády rázně utnul neomylně zakončený únik táborského Severy4:6. Když pak T. Dvořák efektním zákrokem lapačkou rozesmutněl Hasmana a spolu se svými spoluhráči bez velkých starostí přečkal tři oslabení v řadě, bylo jasné, že už si hosté vítězství vzít nenechají. Střídačka Baníku sice ještě iniciovala hru bez brankáře, ale namísto zdramatizování zápasu přišla gólová pojistka v podání Masopusta4:7. Na jeho gólu se asistencí podílel také brankář T. Dvořák, jenž předtím slibně, leč neúspěšně zkoušel sám skórovat přes celé hřiště do opuštěné klece.

Radek Bělohlav, trenér A-týmu HC Tábor:

„První část se nám vůbec nepovedla a museli jsme se hodně rychle probudit, protože to nebyl náš hokej. Naštěstí jsme na ni dali brzy zapomenout a zbylé dvě třetiny už se mi hodnotí parádně.
V nich byla naše hra tak nějak podle našich představ a vyhráli jsme naprosto zaslouženě.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality