Body pro Tábor, nula pro jeho brankáře. Buldoci z Řisut občas zavrčeli, ale nekousli

01.10.2022 17:53, autor: Pavel Šácha

Zápas čtvrtého druholigového kol mají táborští hokejisté zdárně za sebou. Bojovné střetnutí s týmem Řisut mělo do pohodové podzimní procházky poměrně daleko, přesto se nedotknutelně chopili jeho režie a zaslouženě ho dovedli k hladké výhře. Přidanou hodnotou sobotního triumfu je čisté konto gólmana Tadeáše Dvořáka, který zastavil všech třiatřicet puků směřujících na jeho branku.

Body pro Tábor, nula pro jeho brankáře. Buldoci z Řisut občas zavrčeli, ale nekousli

HC Tábor - HC Řisuty

5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Sobota, 1.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Kříž (Severa, Dančišin), 18. Dančišin (Hubata, Milfait), 30. Severa (Matušík, Hajič), 39. Matušík (Vlček, Vala), 45. Hajič (Dvořák, Milfait).

Rozhodčí: Glanc - Kučera, Teršíp.   Vyloučení: 11:5 - navíc Kříž (Tábor) a Janda (Řisuty) 5+OK.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 56:33   Diváci: 1115

HC TÁBOR: T. Dvořák (Koryťák) - Plášil, Suchánek, Hajič, Kříž, A. Dvořák, Hubata, Vala - Šulek, Mstzšík, Seidl - Dančišin, Milfait, Severa - Bárta, Zíb, Vlček - Duda, Zayml, Chocholoušek.

HC ŘISUTY: Šubrt (Pánek) - Janda, Matějka, Potěchin, Řepka, Strnad, Pokorný - Petráš, Bílek, Janeček, Křepelka, Šťastný, Výrut, Chamrád, Patyk, Bláha, Okegawa, Rendla.


Hned v prvním střídání to stadionem jen zahučelo, to když si hosté našli T. Dvořákem odražený puk, a ten jen těsně minul horní tyč jeho branky. V následujících minutách nechali táborští hráči Buldokům pocítit svou ofenzivní sílu a brankář Šubrt se měl hodně co ohánět, aby je udržel na uzdě. Z opačného pohledu trpěla hra kohoutů nepřesnostmi a v několika případech i liknavostí, která otevřela cestu k ohrožení soupeřovy klece i Středočechům. Už po necelých pěti minutách se dokonce ocitli téměř na půlminuty ve dvojnásobné početní výhodě, ale nebezpeční nebyli. V pokračujícím oslabení měli naopak gól na hokejce Kříž a Seidl, ale Šubrt si udržel vysoký standard i nulu na kontě. Kouzlo mu ukradl až závěr 13. minuty, kdy prošla za jeho záda svižná střela obránce Kříže1:0. Hned v následujícím střídání aplaudovaly ochozy jeho protějšku T. Dvořákovi, jenž skvěle zneškodnil samostatný únik soupeře. Uklidnění do domácích řad přinesl druhý gól z úvodu 18. minuty, který se narodil po hezké spolupráci Milfaita, Hubaty a zakončujícího Dančišina2:0.

Domácí soubor měl druhé dějství ve své moci a herní nadvládu přetavil ve dvojnásobné navýšení skóre. V ještě výraznějším rozletu zabránila táborským hráčům tři zbytečná oslabení, ve kterých byli hosté poměrně nebezpeční a donutili T. Dvořáka k většímu počtu zápasů, než měl jeho protějšek Šubrt. Ten ale na rozdíl od domácího brankáře dvakrát lovil puk ze své sítě. V polovině 30. minuty neměl nejmenší nárok zasáhnout proti střele Severy, který vzal na sebe málo vídaný únik „tři na nikoho“ – 3:0. Další velké šance se minuly účinkem, přesto domácí celek nakonec skóre navýšil díky velice šťastné koncovce Matušíka4:0.

Do závěrečné dvacetiminutovky už v domácím dresu nenastoupil útočník Severa, který s poraněným okem putoval na vyšetření do nemocnice. Jeho místo v táborské ofenzivní vozbě zaujal obránce Hajič a byla to doslova trefa do černého. Po necelých pěti minutách hry šikovně tečoval mezi kruh nahození A. Dvořáka a přidal pátý gól kohoutů – 5:0. Brankové statistiky už Táborští ve zbytku zápasu nerozšířili, zato významně zbohatl výčet jejich trestů. V závěru houževnatého, avšak dosud poklidného střetnutí totiž propukly na ledě mohutné emoce a promítly se do několik žhavých potyček i jedné ryzí bitky, ze které si domácí dravec Kříž a dlouhovlasý řisutský bek Janda odnesli tresty 5 minut a do konce utkání.

Radek Bělohlav, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsme rádi, že máme utkání za sebou. Většinu předchozích zápasů jsme odehráli lépe, než tento. Spousta věcí se nám v něm nelíbila a zápas mohl být každopádně klidnější, ale důležité je, že jsme ho nakonec zvládli a získali v něm tři body. Pozitivní je rozhodně nula pro Tadeáše Dvořáka.“

  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality