Hokejový Písek zůstává v područí táborské družiny. Ta u Otavy znovu kralovala

12.10.2022 11:18, autor: Pavel Šácha

Nadvláda táborských hokejistů nad sousedskými derby s Pískem nadále trvá. V sedmém kole aktuálního ročníku druhé ligy si ze stadionu svého odvěkého rivala přivezli vítězství v poměru 5:2 a položili ho na lopatky už popatnácté v řadě.

Hokejový Písek zůstává v područí táborské družiny. Ta u Otavy znovu kralovala

IHC Králové Písek - HC Tábor

2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Středa, 12.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 33. Bednařík (Brož, Hanus), 52. Hanus (Bednařík, Brož) - 7. Bárta (Matušík, Šulek), 21. Plášil (Severa, Matušík), 34. Plášil (Bárta, Milfait), 36. Hajič (Matušík, Severa), 44. Vlček (Matušík, Severa).

Rozhodčí: Zeliska - Gregar, Pěkný.   Vyloučení: 3:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5   Střely: 27:36   Diváci: 350

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: D. Novák (Kříž) - Dudáček, F. Novák, Hanus, Kurfürst, Radoš, Turek - Prášek, Volf, Matiášek, Macháček, Koupal, Bednařík, Pouzar, Hrakholski, Andrle, Brož, Novotný, Cháb.

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Černý, Vala, Kříž, A. Dvořák, Hubata - Vlček, Matušík, Severa - Bárta, Milfait, Šulek - Dančišin, Zíb, Hajič - Chocholoušek, Zíb, Duda.


Písecké mužstvo vyrukovalo na kohouty s ohromným entuziasmem a nasazením, kterému mu vydrželo v podstatě až do závěrečných vteřin utkání. Mezitím se ale zapsala do historie utkání řada událostí, které v součtu stanovily další porážku Králů v novodobé historii sousedských derby…

Úvod zápasu ukázal, že to Táborští rozhodně nebudou mít snadné, minimálně v případě, že sleví ze stanovené úrovně hry. V první třetině je nic takového nepotkalo, a tak měli hru ve své režii a dovedli ji k zaslouženému, byť těsnému vedení. První vyloženou šanci měl už v úvodu 3. minuty Dančišin, ale táborský gólman Novák ve službách Králů jeho zakončení dokonale přečetl. K vedoucímu zásahu tak hosty nasměrovala až pozdější přesilová hra za nedovolený zákrok Práška. Táborští hráči se při ní usídlili v útočném pásmu, Matušík narýsoval od zadního mantinelu ideální přihrávku mezi kruhy na Bártu, a ten vypálil rychle a především přesně – 0:1 V dalším průběhu úvodní části si celek hostů zahrál v početní výhodě ještě dvakrát; napoprvé nebyla žádná šance k vidění, zatímco v případě třetí přesilovky Tábora ano, leč na druhé straně kluziště, kde musel být hodně obezřetný Písečan v barvách kohoutů Gába.

Prostřední perioda, do které táborské mužstvo vstoupilo bez zraněného bojovníka Kříže, začalo pro modro-bílé barvy pohádkově a Plášilovo prudké nahození od modré prosvištělo až za Novákova záda – 0:2. V tu chvíli bylo odehráno pouhých 51 vteřin… Ve 25. minutě si oba soupeři vyměnili po jedné obrovské příležitosti, jenže hostující Šulek tváří
v tvář brankáři nezacílil optimálně a jeho nyní už bývalý spoluhráč Matiášek ve stejné situaci ztroskotal na Gábovi.
V polovině 27. minuty se Písečtí probili k první přesilové hře, kterou sice nevyužili, ale aspoň se od ní odrazili ke „světlejším zítřkům“. Ve 33. minutě podnikli zdárný výpad do nezformované táborské obrany Brož s Bednaříkem
a celou akci vyzdobili parádní spoluprací a snížením na rozdíl jediného gólu - 1:2. Téměř vzápětí dotírali Králové na Gábovu klec znovu, ale jejich další přečíslení nezdárně ukončila střela Macháčka z boku do tyče. Zazvonění konstrukce branky jako by se stalo pro táborské hokejisty pomyslným budíčkem, který přišel v pravý čas. Bezprostředně po zmíněné pokažené akci Písku se hosté nastěhovali do útočného pásma a neomylná rána Plášila
z mezikruží po Bártově přihrávce zavedla domácí družinu pod pořádně ledovou sprchu – 1:3. Když se pak o necelou minutu a půl později z podobné pozice prosadil Hajič a zvýšil na 4:1 pro hosty, bylo zřejmé, že v dalším průběhu střetnutí bude písecký tým šlapat do pořádně strmého kopce. K příznivějšímu profilu poslední části ho nenasměrovala ani téměř půlminutová početní převaha pěti proti třem.

Poslední zbytky domácích nadějí na výsledkový zvrat odvál začátek 44. minuty, kdy se po Matušíkově vyhrané buly dostal k pohotovému zakončení Vlček a na stadionu, kde vyrůstal, přidal pátý gól svého současného celku – 1:5. Několik dalších příležitostí na dovršení půltuctu už kohouti ve zbytku střetnutí neproměnili. Naproti tomu Písečtí niterak neslevili z nasazení, které bylo v tomto střetnutí jejich nejvýraznější devízou. Nevyužili sice žádnou ze dvou následujících přesilovek, v čase 51:30 se však dočkali zaslouženého zmírnění jinak spravedlivé porážky, které obstaral důsledný obránce Hanus2:5.

Početná enkláva táborských příznivců všech generací u Otavy slavila triumf, domácí fanoušci bohužel odpověděli hloupým zapálením pyrotechniky, který nadlouho zamořila vzduch v útrobách písecké haly. V tu chvíli už se ale modro-bílá parta hotovila k příjemné tříbodové cestě domů… 

Radek BĚLOHLAV, trenér A-týmu HC Tábor:

„Bylo to hodně těžké utkání, ostatně derby není nikdy jednoduché. V naší hře se objevily dobré věci a v některých fázích i ty horší, ale tak to v podobných zápasech bývá. Soupeř byl hodně bojovný, ale řekl bych, že jsme si šli pro vítězství a měli jsme utkání pod kontrolou. Pro tři body jsme si sem přijeli a podařilo se nám je získat, což je super.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality