Zápas jako řemen udělal v sobotu šťastnějšími hokejisty Letňan

12.11.2022 17:58, autor: Pavel Šácha

Více než dvě tisícovky diváků, kteří v sobotu vážili cestu na šlágr druhé ligy mezi domácími kohouty a Letci z Letňan, rozhodně nemuseli svého rozhodnutí litovat. Drtivé většině z nich pokazil radost jen konečný výsledek zápasu, protože Pražané si domů odvezli tři body za vítězství 4:3.

Zápas jako řemen udělal v sobotu šťastnějšími hokejisty Letňan

HC Tábor - HC Letci Letňany

3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Sobota, 12.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Hajič (Suchánek, Vlček), 26. Plášil (Matušík, Šulek), 60. Matušík (Vlček, Endál) - 5. Pejchal (Kropáček), 10. Arnošt (Kastner), 37. Kastner (Arnošt, Kellerstein), 50. Hrala (Pejchal, Fiala).

Rozhodčí: Battěk - Kučera, Thuma.   Vyloučení: 6:5   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:29   Diváci: 2139

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, Černý, Hubata - Šulek, Matušík, Seidl - Endál, Dančišin, Vlček - Severa, Híb, Hajič - Chocholoušek, Zayml, Bárta.

HC LETCI LETŇANY: Brázdil (Kopřiva) - Chalupa, Kolářík, Havelka, Čížek, Lytvynov, Němeček, Kynčl, Fiala - Kellerstein, Kastner, Kropáček, Hrala, Hozák, Řepík, Arnošt, Vacín, Labuzík, Uhlík, Pejchal, Turek.


Od úvodních minut střetnutí bylo zřejmé, že se rekordní divácká návštěva sezony rozhodně nudit nebude. Táborský celek si pro sebe rezervoval úvod zápasu a hosté mohli děkovat jen brankáři Brázdilovi, že alespoň jedna z příležitostí Severy a Dančišina neskončila gólem v jejich síti. Na konci 5. minuty Pražané překlopili pocitové spektrum na svou stranu. Po závarech před jejich brankou ulétli do přečíslení dva na jednoho Kropáček s Pejchalem a druhý jmenovaný obstaral první zápis do gólových kolonek – 0:1. V následujících minutách už se do průběhu utkání vpila první z pozdější početné řady vyloučení. Táborští hráči svou přesilovou hru i přes trvalý tlak nezužitkovali, naproti tomu hosté využili početní výhody k navýšení svého náskoku. Stalo se tak v polovině 9. minuty, kdy gólman Gába sice parádně zpacifikoval tutovku soupeře, ale na dorážku Arnošta už zareagovat nemohl – 0:2. Ve druhé polovině první části se tentýž sled událostí otočil naruby. Nejprve letňanské mužstvo nechalo ležet ladem druhé táborské vyloučení, aby pak usedl na lavici hanby hostující Fiala a dorážka Hajiče po Brázdilem vyražené ráně Suchánka dostala kohouty zpět do kontaktu – 1:2.

V prostřední části se táborští hokejisté rázně natahovali po vyrovnání, a to se jim skutečně podařilo. Podobně jako v úvodním dějství jim k tomu posloužila přesilovka. Pobyt hostujícího šikuly Arnošta na trestné lavici ukončila po šedesáti pěti vteřinách nekompromisní dělovka Plášila od modré čáry – 2:2. V příštích minutách mimořádně svižné a důrazné partie byli domácí více na puku, častěji úřadovali v obranném pásmu soupeře, ale nebezpečné situace v blízkosti své klece museli řešit oba brankáři. Tým Tábora své příležitosti ke kýženému cíli nedotáhl, a ani hosté na výtečně chytajícího Gábu dlouho nenašli recept. V čase 36:16 jim ale seslal vedoucí trefu nečitelný odraz od zadního plexiskla, jenž přistál na holi Arnoštovi a jeho přihrávkou před branku zcela volný Kastner snad ani nemohl pohrdnout – 2:3.

Nadějně vymetená cestička k vyrovnání se táborské družině otevřela hned v úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy v krátkém sledu po sobě putovali za katr Fiala s Řepíkem. Domácí pětice uzavřela tři bránící hráče do hlubokého bloku, ale realizace plánů na zteč Brázdilovy branky v důležitou chvíli selhala. Vedoucí tým tabulky si zahrál standardní přesilovou hru hned vzápětí po úspěšně zvládnutém oslabení, tentokrát však Gábu žádné nekomfortní situaci nevystavil. Naopak vyloučený Vlček se pár sekund po návratu z trestné lavice po pasu Hajiče řítil sám na Brázdila, ale při blafáku mu sjel puk z hole a skončil v rohu hřiště. Možností na srovnání skóre litovali Táborští dvojnásob na konci 50. minuty, kdy se hosté z Letňan odrazili do rychlého brejku, a přestože jim prvotní pokus o čtvrtý góly nevyšel, kotouč se odrazil k Hralovi, jenž ho zblízka pohodlně doklepl za brankovou čáru – 2:4. O necelé dvě minuty později chyběly hostům k definitivnímu rozhodnutí jen centimetry, neboť střela Havelky orazítkovala tyč Gábovy klece. O šanci na drtivý závěrečný tlak připravila domácí soubor dvě vyloučení bezprostředně po sobě. Táborští obě přečkali bez úhony a v závěru se ještě pokusili o zvrat ve vývoji skóre. Dvaatřicet vteřin před sirénou se dokonce dočkali snižující trefy, kdy těžil z parádního uvolnění Vlčka a jeho následné přihrávky v blízkosti letňanské branky Matušík3:4. V tu chvíli už ale zbývalo příliš málo času na to, aby se do poslední chvíle bojující táborský tým odměnil divákům vyrovnávající trefou za skvělou kulisu, kterou utkání vytvořili.

Radek BĚLOHLAV, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas rozhodla disciplína a neproměňování našich šancí. Devět vyloučení v domácím zápase je opravdu strašné číslo. Další věcí je, že máme za stavu 0:0, 2:2 i 2:3 vyložené šance, které prostě musíme proměnit. Nemám teď na mysli konkrétně třeba jen nájezd, ale puky před prázdnou bránou, se kterými musíme umět naložit. Bez toho se těžko vyhrává.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality