Táborští splnili roli favorita, zápas dovedli k upracované a téměř povinné výhře

19.11.2022 13:32, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora jsou po sobotním večeru bohatší o další tři druholigové body. Na domovském ledě řisutských buldoků navázali na středeční triumf v Praze a zapsali si do statistik vítězství 7:4.

Táborští splnili roli favorita, zápas dovedli k upracované a téměř povinné výhře

HC Řisuty - HC Tábor

4:7 (2:3, 2:3, 0:1)

Sobota, 19.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Sýkora (Patyk, Janda), 15. Sýkora (Patyk, Bláha), 27. Patyk (Sýkora, Bláha), 33. Janda (Pejchal K., Okegawa) - 8. Matušík (Seidl, Černý), 16. Endál (Vlček, Kříž), 19. Šulek (Plášil, Seidl), 33. Plášil (Šulek), 36. Severa (Kříž), 40. Matušík (Plášil), 48. Dančišin (Suchánek, Vlček)

Rozhodčí: Ovsík - Kettner, Figer   Vyloučení: 6:6   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:7   Diváci: 100

HC ŘISUTY: Pánek (Šubrt) - Potěchin, Janda, Zich, Strnad, Rudovský, Řepka - Patyk, Sýkora, Okegawa, Petráš, Bláha, Pejchal K., Křepelka J., Rendla, Bílek, Výrut

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Suchánek, Plášil, Vala, Kříž, Hubata, Černý, Kohout - Seidl, Matušík, Šulek, Vlček, Dančišin, Endál, Bárta, Zíb, Severa, Zayml, Chocholoušek, Duda


Do zápasu na ledě posledního týmu tabulky vstupovali aktuálně třetí kohouti s visačkou výrazného favorita a po dvouciferné výhře na Kobře očekávali mnozí fanoušci další kanonádu. K viděn byl však úplně jiný duel…
Postavení soupeře v tabulce, komorní až depresivní prostředí, předchozí hladký triumf na Braníku, to všechno ovlivnilo zápasové nastavení táborských hráčů, a nutno říct, že tentokrát velmi negativně. Od úvodních minut sice neochvějně udávali tempo hry, jenže vývoj s tím rozhodně nekorespondoval. Ačkoliv v úvodní části hry přestříleli svého soka poměrem 20:6, dvakrát museli dotahovat jeho náskok, a až v závěru zahajovací periody strhli poprvé vedení na svou stranu. Pětigólový účet první třetiny otevřel v úvodu 5. minuty Patyk, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a prostřelil Dvořáka – 1:0. Táborský celek našel opověď na domácí trefu o čtyři minuty později, kdy Seidl našel od zadního mantinelu volného Matušíka, a ten vystřelil rychle a přesně zároveň – 1:1. Ofenzivní manévry kohoutů pokračovaly, skóre utkání se však ještě jednou zhouplo na stranu Středočechů. Další propad v obranné hře dokonale využila dvojice Patyk – Sýkora a druhý jmenovaný přihrávku svého parťáka bez obtíží usměrnil za Dvořákova záda – 2:1. Celek od Jordánu tentokrát spotřeboval na dorovnání skóre pouhých jednaosmdesát vteřin – z hokejky Kříže doputoval puk k Vlčkovi, ten ho nasměroval so skrumáže před brankou a kanonýr Endál ho v pádu poslal za záda brankáře Pánka – 2:2. V čase 18:16 se táborský tým konečně dostal do vedení. V první početní výhodě svého týmu se do přihrávky Plášila opřel Šulek a jeho dalekonosnou dělovku zaregistroval řisutský gólman až v době, kdy prosvištěla za jeho záda – 2:3.

Jestliže někdo čekal, že nabyté vedení dodá táborským hráčům impuls k brzkému rozhodnutí, musel být zklamaný. Hned v úvodu se museli bránit více než minutové přesilovce soupeře pěti proti třem, což se jim sice podařilo, žádné ponaučení si z toho však nevzali. V úvodu 27. minuty sice Dvořák parádně zneškodnil samostatný únik soupeře, v následné signalizované výhodě však vypálil z dálky Patyk a vymetl růžek táborské branky – 3:3. Od tohoto okamžiku byla k vidění značně neurovnaná partie, ze které se rekrutovala série dalších vyloučení, a především čtyři gólové zásahy. Ve 31. minutě vrátila Táborským vedení Plášilova přesilovková střela od modré, jenže o pouhých dvacet vteřin později nechali Jihočeši vrátka do své třetiny znovu trestuhodně dokořán a Jandova pohotová střela z hranice kruhu naposledy uvrhla průběžný výsledek do rovnovážné podoby – 4:4. Ze zajetí herního trápení a pošramocené psychiky vysvobodila hostující celek povedená individuální akce Severy, který se z obranného pásma kolem mantinelu prodral až k zakončení z prostoru mezi kruhy a Pánek se za jeho střelou k tyči jen smutně ohlédl – 4:5. Osm sekund před druhou sirénou učinil favorit klíčový krok vstříc vítězství – manévry v jeho útočném pásmu vyústily v zakončení Matušíka nad ledem a hosté si odnášeli do šatny dvoubrankový náskok – 4:6. Pro domácí bojovníky, kteří ve druhé třetině svého protivníka dokonce přestříleli (15:13), to bylo poměrně kruté vyústění.

V závěrečné dvacetiminutovce už táborští hokejisté žádné drama nepřipustili, k čemuž jim v polovině 48. minuty dopomohla využitá přesilovka po střele Suchánka a šťastné, leč úspěšné Dančišinově teči – 4:7. O výhře hostů už v tu chvíli nebylo nejmenších pochyb. Přesto se ani v poslední třetině nevyvarovali chyb, a že j za ně nestihl trest, za to mohou děkovat brankáři Dvořákovi. V 53. minutě lapil únik jednoho z domácích útočníků a v čase 57:02 předvedl zákrok večera, to když vleže lapačkou ukradl téměř jistý gól Petrášovi.
Ve hře táborského celku to tentokrát v krajně demotivujícím prostředí vrzalo, skřípalo a drhlo, stěžejní cíl své slánské mise – tříbodový zisk – však nakonec splnil.


.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality