V bráně Krkonoš vyválčili táborští hráči dva body, třetí se jim v závěru zatoulal

11.12.2022 01:03, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou po sobotním střetnutí na ledě Vrchlabí bohatší o dva cenné body. Vítězství, které je při zaváhání konkurentů o píď přiblížilo nejvyšším příčkám, má přesto hořkosladkou příchuť. Ještě minutu a půl před koncem měli totiž ve své torbě uloženou plnohodnotnou tříbodovou odměnu.

V bráně Krkonoš vyválčili táborští hráči dva body, třetí se jim v závěru zatoulal

HC Stadion Vrchlabí - HC Tábor

3:4p (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)

Sobota, 10.12.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 37. Tatar (Kynčl, Kozák), 55. Bláha (Chrtek, Chalupa), 59. Duran (Bláha) - 18. Seidl (Matušík, Plášil), 28. Vlček (Hajič, Dančišin), 47. Plášil (Matušík, Endál), 65. Matušík.

Rozhodčí: Ovsík – Řezníček, Hofman.   Vyloučení: 5:8   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:30   Diváci: 615

HC STADION VRCHLABÍ: Vacek (Abrahám) – Kynčl, Horáček, Fiala, Bendík, Duran, Perička – Cerman, Chrtek, Kozák, Urban, Duchan, Chalupa, Bláha (A), Tatar, Šlaicher, Jirků.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž - Seidl, Matušík, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Hajič, Vlček, Dančišin - Bárta, Zíb, Zayml.

.


Celek od Jordánu vyrukoval do utkání pod dočasným vedením manažerské dvojice Aleš Krátoška – Miroslav Volena a s touhou odčinit předchozí neúspěch v Mostě. Po opatrnějších úvodních střídáních se táborské mužstvo vydalo tomuto cíli naproti a odehrálo zahajovací dějství s velkým elánem
a odpovědností. A protože také domácí hokejisté nešetřili důrazem a pohybem, mělo se více než šest stovek diváků rozhodně na co dívat. V první velké šanci se už v 9. minutě objevil hostující Vlček, na gólmana Vacka ale nevyzrál. O čtyři minuty později měl na druhé straně kluziště blízko ke gólu Jirků, ale G8ba si přivolal na pomoc i potřebný kus štěstí. Zatímco Vrchlabští pohrdli dvěma přesilovkami, hosté svou krátkou anabázi v početní výhodě přetavili v zasloužené vedení. Gólová akce začala na modré čáře u Plášila, jenž našel vedle levé tyče domácí klece Matušíka, a z jeho nezištné nabídky profitoval Seidl 0:1.

První polovinu druhé části měli Táborští ve své režii a vytvořili si dostatek šancí k tomu, aby své vedení navýšili. Příležitost Severy zhatil faul bránícího hráče
a v následné přesilovce kohoutů zářil Vacek, jenž vychytal krajně nebezpečné pokusy Endála a Vlčka. V polovině 27. minuty skončila dělovka z hole Hajiče za zády vrchlabského brankáře, jenže kotouč okamžitě vylétl ven, aniž by ho byť jen jeden z trojice rozhodčích spatřil za brankovou čárou. Spravedlnost pro tento okamžik zůstala slepá, náhle však procitla a posunula Jihočechy k další povedené akci, kterou už tentokrát proměnil Vlček
a navýšil náskok hostující družiny – 0:2. Následně ještě hosté sehráli povedenou, leč neefektivní přesilovou hru. Následně jako by si ale táborské nadšení vybralo krátký oddechový čas, hosté slevili na svědomitosti a karta se rázem obrátila. Ve zbytku prostřední periody se ujali aktivity hráči Stadionu a v polovině 36. minuty se za to odměnili kontaktní trefou Tatara, jenž vychýlil mimo Gábův dosah Kynčlovu střelu od modré – 1:2.

Pro táborský soubor začal závěrečná dvacetiminutovka velmi slibně. Na konci 47. minuty se v další početní převaze opřel do puku na modré čáře Plášil a propálil jinak výtečně chytajícího Vacka – 1:3. Vrchlabské hokejisty tím ale hosté nezlomili. Mužstvo z Krakonošova kraje prokázalo zdravý charakter, ještě zvýšili své úsilí a pustili se do boje o dorovnání skóre. A byl úspěšný…! Varovným signálem pro táborský celek se stala dvě vyloučení v řadě, která je uvrhla do více než minutového oslabení tří proti pěti. Tomu se sice jeho hráči příkladně ubránili, brzy po jeho skončení ale sudí Ovsík vykázal na trestnou lavici Dančišina, a tentokrát už Východočeši početní výhodu zužitkovali. Pomohl jim k tomu risk v podobě brzké hře bez brankáře; se šesti hráči na ledě uzavřeli hosty v jejich obranném pásmu a přes veškerou snahu Gáby nakonec podruhé procedili kotouč do táborské klece. Autorem gólu byl Bláha - 2:3. Další hrozící nápor domácích už hostující družina dokázali otupit a držela je na uzdě, jenže minutu a půl před sirénou vyrobili ohromnou chybu za brankou a zle za ni pykali – prudkým nahozením z hranice útočného pásma překonal Gábu Duran, Stadionu zajistil vyrovnání na 3:3 a zápasu dramatickou rozuzlenou v prodloužení.

Nastavení hry se dlouho odehrávalo bez výraznějšího vzruchu, pouhých čtyřiadvacet sekund před jeho konce se ale rázně přihlásil o slovo nejproduktivnější hráč soutěže Matušík – svým typickým uvolněním se probil až do zakončení a mazácky z mínusového úhlu usměrnil puk za Vackova záda, čímž zajistil táborským barvám bonusový a nesmírně cenný druhý bod – 3:4.

Aleš KRÁTOŠKA, dočasný trenér A-týmu HC Tábor:

„Věděli jsme, že domácí tým má svou sílu, což ukázal náš domácí zápas, kdy jsme s ním po fiasku prohráli 0:5. To se i potvrdilo. Nicméně v naší situaci, kdy jsme sáhli ke změnám a není to ideální pro hráče ani pro vedení, musím klukům za utkání poděkovat. Hlavně v první třetině
a polovině druhé části odvedli takový výkon, jaký bychom si víceméně představovali.
Ve zbylých osmi minutách už naše hra nebyla ideální. Ve třetí třetině bylo Vrchlabí podstatně aktivnější než na začátku utkání a měli jsme s tím problém. Soupeři se nakonec podařilo po naší chybě vyrovnat, ale to se prostě stává. Z celkového pohledu jsme si situaci zkomplikovali zbytečnými vyloučeními a proměňování přesilovek hrálo velkou roli, protože jsme v oslabení dvakrát inkasovali. Myslím si, že v prodloužení se štěstíčko asi zaslouženě přiklonilo k mírně lepšímu týmu. Navíc tam byl i ten neuznaný regulérní gól. Každopádně jsme rádi, že jsme si do Tábora odvezli dva body.“  

      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality