ŽÁCI: Velmi cenné body pro devátou třídu! Zdolala Sparťany a udržela je za zády

08.02.2023 01:43, autor: Pavel Šácha
ŽÁCI: Velmi cenné body pro devátou třídu! Zdolala Sparťany a udržela je za zády


O uplynulém víkendu zasáhli do bojů ve svých soutěžích jen tři žákovské výběry HC Tábor. Mimořádně důležitý zápas odehráli před zraky domácích diváků deváťáci. Bitvu o šestou příčku zaručující účast v nově ustanovené extralize proti Spartě výtečně rozehráli a vedli už 3:0, soupeř ale dokázal vstát z popela a po dvou třetinách byl stav nerozhodný 3:3. Přetahovanou o nesmírně cenné vítězství nakonec rozsekl domácí Jakub Podrabský, jenž gólem z 55. minuty odrazil táborský celek od sedmé Sparty na rozdíl tří bodů. Pozoruhodný duel s velmi ponurou tečkou hrála 8. třída v Říčanech. První třetinu její hráči zcela ovládli a odvezli si do šatny vedení 3:0, aniž by tušili, že v dalších dvou dějstvích už neskórují, a navíc vyfasují od domácího Meteoru osmigólový příděl. Obrovská radost zavládla v neděli v kabině šesťáků. Ti si totiž ve šlágru své soutěže zhurta vyšlápli na suverénně vedoucí Motor České Budějovice a po zásluze mu připravili teprve druhou porážku v soutěži. V tabulce díky tomu uhájili tříbodový odstup před třetí veselskou Lokomotivou.   

9. třída

HC TÁBOR – SPARTA PRAHA 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)

Branky: 7. Bušta (Eremiáš, Nevšímal), 17. Strachota, 20. Kolář (Podrabský, Slabý), 55. Podrabský (Strachota, Pufr) – 18. Vaňha (Volodin), 31. Volodin (Pavelka), 40. Pojkar (Hartman, Burda).
Složení táborského týmu: Koutník — Šťastný, Mohyla, Pufr, Mareš, Rod — Slabý, Hanzal, Kolář, Strachota, Sedláček, Eremiáš, Botka, Bušta, Nevšímal, Vinš, Podrabský.

Prohlédněte si přiloženou fotogalerii Tomáše Danka.

Starší žáci A

MERKUR ŘÍČANY – HC TÁBOR 8:3 (0:3, 5:0, 3:0)

Branky: 28. Dvořáková (Kapoun, Kříž), 28. Heřman (Dvořák), 29. Heřman (Dvořák), 32. Dvořák (Hrábek, Dvořáková), 40. Dvořák (Dvořáková), 41. Kapoun (Novotný), 48. Kapoun, 57. Holub (Kalista) – 1. Fabišík (Hrobský), 6. Fabišík, 19. Bouška.
Složení táborského týmu: Malypetr — Lukeš, Douda, Hrobský, Kuchár, Novák, Lévai — Bouška, Susko, Severa, Švadlena, Fabišík, Čaněk, Všetečka.

Mladší žáci A

HC TÁBOR – MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 8:3 (2:1, 3:2, 3:0)

Branky: 7. Kubašta, 17. Schwarz (Pejša), 26. Kubašta, 28. Schwarz, 35. Janovská, 44. Pejša, 57. Pejša (TS), 57. Kubašta – 9. Petrách (Founě), 23. Petrách (TS), 25. Tvaroh.
Složení táborského týmu: Kašpar (33. Janovský) — Fabišík, Janovská, Slaba, Ručka, Vaněk, Kubašta, Dimitrova — Zákostelecký, Schwarz, Gruber, Kočí, Babinský, Pešina, Pejša, Vítovec.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality