Štěpán Kadilák: Těžký úkol? Je na nás, abychom se o to porvali. V pátek přijede Třemošná!

12.02.2023 12:46, autor: Pavel Šácha

Nejstarší mládežnický výběr HC Tábor rozrazil v uplynulých dnech brány druhé části regionální ligy juniorů. V ní už není prostor pro komfort a formování, jde o všechno – do semifinále soutěže si proklestí cestu pouze vítěz šestičlenné nadstavbové skupiny.

Štěpán Kadilák: Těžký úkol? Je na nás, abychom se o to porvali. V pátek přijede Třemošná!


Pro svěřence trenérů Štěpána Kadiláka a Miloslava Čecha tak konečně začala fáze, ke které vzhlíželi v podstatě už
od prvních mistrovských utkání. Základní část soutěže totiž ani tentokrát nepřesáhla rámec víceméně rutinní přípravy na klíčové boje.
 „Bylo to úplně stejné jako v minulé sezoně. S výjimkou několika utkání nám její průběh nic zásadního nedal,“ potvrdil hlavní kouč týmu Štěpán Kadilák. „Na hráče tato fáze neklade žádný tlak, a přestože se je snažíme maximálně motivovat k zodpovědným výkonům, je to samozřejmě složité. Jediným smyslem této části je možnost formování sestavy a skládání určitých vazeb v týmu, ze kterých nám pak vykrystalizuje to, co by mohlo fungovat,“ prohlásil trenér táborské juniorky.

Těžká cesta k vrcholu

S příchodem nadstavbových bojů odstartovala sezona naostro a zcela nekompromisně. Celek od Jordánu se na ně stihl vcelku výrazně „dovybavit“. Do táborské juniorské šatny znovu usedl brankář Jaroslav Prchlík (na snímku). Z Hradce Králové se vrátil útočník Jan Nevšímal, z Písku univerzál Marek Čančura a z Německa Filip Souš. Táborský dres nově oblékají také dva českobudějovičtí mladíci, všestranný David Hohenberger a ryzí bek Jakub Bednařík. Ti všichni mají modro-bílým barvám pomoci k vytouženému prvenství ve skupině a s ním spojenému pokračování snu o postupu do vyšší soutěže.
 „Máme opravdu velice těžkou skupinu a dál postoupí jen vítěz. Nemá ale cenu se tím nějak zaobírat. Všechno je
v našich rukách a zůstává na nás, abychom se o to porvali a dotáhli svoje úsilí tam, kam chceme,“ říká Štěpán Kadilák.
 Už nyní je zřejmé, že ústředním konkurentem mladých kohoutů v boji o postup bude výtečně hrající Meteor Třemošná. Při propojeném programu základních skupin ze západu a jihu Čech se Táborští s tímto soupeřem jednou potkali a podlehli mu 3:6. „Silný bude také Kolín, ale míchat kartami může v podstatě každý zápas skupiny,“ probírá scénář nadstavby lodivod juniorky.

Vítězný vstup na bojiště

Táborští mají aktuálně za sebou dva výjezdy do katastru hlavního města, páteční domácí duel s jindřichohradeckými Střelci, a také nedělní střetnutí v Kolíně. Na ledě Černošic zvítězili 4:2, ale v hájemství Kobry Praha dospěli k vítězství v poměru 5:4
až přes dramatické prodloužení, a vytratili tak z torby první nadstavbový bod.
 „Nebyly to z naší strany úplně optimální výkony. V Černošicích jsme byli zbytečně nervózní. Na Kobře už to bylo v tomto směru mnohem lepší, pro oba zápasy ale platí,
že nás v nich brzdila spousta neproměněných šancí. Řekl bych, že teď na trénincích už je vidět zlepšení, bohužel nás ale zase kosí zdravotní problémy,“ posteskl si Štěpán Kadilák před pátečním zápasem s jihočeským rivalem od Vajgaru.
 Do něj nakonec táborské mužstvo vyrukovalo bez sedmi hráčů základního kádru, ani tak mu ale Střelci nezpůsobili výraznější starosti a po šedesáti minutách hry svítil na kostce jednoznačný výsledek 11:3. O dva dny později se nadále oslabený soubor s respektem vypravil do Kolína, ale navzdory brzké inkasované brance zápas zvládl
a dovedl ho k potřebné a důležité tříbodové výhře.

V pátek na Třemošnou!

V tomto týdnu vyrukuje juniorská kohoutí parta do možná klíčové bitvy. V pátek od 19 hodin přivítá na domácím ledě právě tým Meteoru Třemošná! V této bitvě bude potřebovat maximální možné nasazení, potebný kus štěstí, ale také mimořádnou podporu z hlediště. Pomůžete klukům k veledůležitému úspěchu?   

AKTUÁLNÍ TABULKA „TÁBORSKÉ“ NADSTAVBOVÉ SKUPINY:

1. Třemošná                            4       4       0       0       0       38:7     12
2. HC Tábor                             4       3       1       0       0       25:11   11
3. Kobra Praha                        4       1       0       2       1       14:18     5
4. Kolín                                    4       1       1       0       2       11:15     5
5. Střelci J. Hradec                  4       1       0       0       3       15:32    3
6. Černošice                            4       0       0       0       4       10:30    0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality