Sedmé třídě vedení 4:0 nestačilo, devítka padla s Wolves, ale má možnost vendety

06.03.2023 01:18, autor: Pavel Šácha

Do bojů o mistrovské body zasáhly o víkendu dva táborské žákovské výběry a jejich reprezentanti se svorně museli smiřovat s porážkou.

Sedmé třídě vedení 4:0 nestačilo, devítka padla s Wolves, ale má možnost vendety


Hráči deváté třídy rozehráli náročné dvojutkání se západočeskými Pilsen Wolves porážkou 1:6 na soupeřově ledě. V pondělí od 15 hodin si to celky rozdají znovu, tentokrát na táborském zimním stadionu. Favoritem zůstávají hosté, kteří jsou v tabulce nadstavby druzí a v případě úspěchu u kohoutů by se dotáhli k vedoucímu rivalovi ze Škody Plzeň na rozdíl pouhých tří bodů. Sedmáci měli v domácím prostředí nakročeno ke třetí výhře v nadstavbové části. Z pozice posledního týmu tabulky vedli nad Vimperkem po první třetině 3:0 a po osmi vteřinách hry ve druhém dějství přidali dokonce čtvrtý gól. Ani tak výrazný náskok jim k úspěchu nestačil. Šumavané do druhé sirény snížili na rozdíl jediného gólu, ve 47. minutě srovnali krok a  čase 57:59 rozhodli o svém šťastném vítězství.

Soutěž 9. tříd

PILSEN WOLVES – HC TÁBOR 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky: 19. Maršálek (Theodore, Reisnecker), 28. Jäger (Čermák, Maršálek), 35. Račinský (Vostracký), 46. Popovych (Trefný), 49. Malíček (Kridl), 59. Popovych (Jäger, Reisnecker) – 27. Nevšímal (Bušta, Mohyla).
Složení táborského týmu: Koutník — Šťastný, Mohyla, Pufr, Mareš, Rod, Ryšavý — Slabý, Hanzal, Kolář, Boháč, Sedláček, Eremiáš, Botka, Bušta, Nevšímal, Vinš, Podrabský.

Starší žáci B

HC TÁBOR – HC VIMPERK 4:5 (3:0, 1:3, 0:2)

Branky: 5. Fabišík, 9. Lévai (Dohnal), 11. Susko (Švadlena), 21. Fabišík (Dohnal) – 24. Tesař (Stöhr), 29. Stöhr (Jiroušek), 39. Čužna, 47. Ženíšek (Čužna), 58. Stöhr (Čužna).
Složení táborského týmu: Vošta (41. Plášil) — Keltner, Novák, Lévai, Hrobský — Hák, Vobořil, Fabišík, Švadlena, Vondrák, Čeněk, Dohnal, Bartáček, Susko, Kahoun, Trnka.            

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • NOMINACE ČR "18" NA TURNAJ V TÁBOŘE

    So 26.10. |

    Už v neděli 3. listopadu se u Jordánu sejde česká hokejová reprezentace do 18 let, aby se připravovala na středeční start mezinárodního Turnaje pěti zemí v Táboře. A jak vypadá nominace domácího výběru, který povede do boje David Čermák s asistenty Radkem Bělohlavem a Jaroslavem Nedvědem?      

     

    Více...
  • První zápas, první gól Piráta

    St 23.10. |

    Táborský forvard Jiří Severa se prosadil hned ve svém prvním utkání po přesunu mezi chomutovské Piráty. V prvoligovém střetnutí na ledě Třebíče poslal hosty do vedení 2:1, domácí celek ale stihl výsledek otočit, a tak nakonec přišla branka "Seviče" vniveč. 

    Více...
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

Starší aktuality