Junioři sklidili od trenérů za přípravu slova chvály. Ryzí spokojenost ředí odliv hráčů

18.07.2023 23:56, autor: Pavel Šácha

Jedním z nejostřeji sledovaných výběrů HC Tábor bude i v nadcházejícím mistrovském ročníku ten juniorský. První krok vstříc úspěšnému působení v mistrovské sezoně učinili jeho hráči na suchu a podle slov kouče ŠTĚPÁNA KADILÁKA byli v úvodní fázi přípravy nadmíru svědomití.

Junioři sklidili od trenérů za přípravu slova chvály. Ryzí spokojenost ředí odliv hráčů


„Jsme spokojeni, v našich trenérských očích proběhla příprava velice dobře,“ pochvaluje si lodivod nejstaršího mládežnického výběru kohoutů. „Všechna čest, kluci to opravdu odmakali. Potvrdily nám to ostatně i výstupní testy, které byly podstatně lepší než loni,“ dodal Štěpán Kadilák.

Jeho i kolegu Miloslava Čecha potěšila velmi solidní docházka i přístup k tréninkovým povinnostem, které pro reprezentanty klubové juniorky začaly už koncem dubna. „I v takových vedrech jsme splnili to, co jsme si předsevzali. V některých případech jsme dokonce původní plán i navýšili; dávkování přípravy jsme směrovali tak, jak se hráči cítili. Skutečně jim patří velká pochvala za to, jak všechno zvládli,“ prohlásil Štěpán Kadilák.

Na opačné straně pocitového spektra se bohužel ocitl pohyb v uvažovaném kádru. Oproti loňské sezoně ho z důvodu překročení věkové hranice opustilo sedm hráčů, do týmu naopak vplulo třináct mladíků. Ne všechna jména ale na předsezonní soupisce juniorky zůstala, což se stalo smutným koloritem fungování juniorského celku už v předchozích letech. „Při prvním tréninku na suchu jsem oslovil všechny hráče a ptal se jich, zda nemají zaječí úmysly a budou s námi tady v Táboře. Řekli, že ne, ale hned ve druhém týdnu nám ubyly dva hráči a v dalším týdnu další jeden. Sezvali jsme si hráče znovu
a opět to řešili. Nikdo, nikam… A najednou jsme v posledním týdnu dozvěděli, že ten či onen zase jde někam
na zkoušku. Je to každoroční boj. Jako trenéři jsme z toho rozčarovaní, protože momentálně zase nevíme, jakým způsobem nakonec kádr do sezony poskládáme,“ zlobí se trenér juniorské družiny.
 Správní rada přitom letos rozhodla o tom, že nebude bránit hráčům v odchodu do juniorské extraligy, ale brány do ligy juniorů z klubu ven zůstanou zavřené. „Je to tak, ale přikovat je tady bohužel nemůžeme,“ posteskl si Štěpán Kadilák. „Uvidíme, jak to v otázce složení týmu nakonec dopadne, a od toho se v podstatě budou odvíjet i naše ambice a plány na novou sezonu. Samozřejmě platí, že chceme být co nejvíce úspěšní.“

Na novou ledovou plochu táborského stadionu vyrukuje juniorské mužstvo HC Tábor ve čtvrtek 3. srpna. „Dřív jsme byli na ledě už koncem července, ale naše soutěž začne až koncem září, takže jsme tentokrát nástup zpozdili,“ konstatuje Štěpán Kadilák. První, a vskutku zajímavou herní průpravou se stane pro jeho svěřence domácí miniturnaj, kdy k Jordánu zavítají Meteor Třemošná a Warriors Brno. Hrát se bude v sobotu 12. srpna. Se stejnými soupeři by se měli Táborští potkat v rámci totožných odvetných „dýchánků“ na jejich stadionech. „Podobně jako loni navíc vyjednáváme i nějaký přípravný zápas s muži, abychom měli i konfrontaci s chlapským hokejem,“ uzavírá trenér juniorského výběru kohoutů.          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality