Dorostenci prošli už po třech trénincích na ledě prvními zápasovými prověrkami

31.07.2023 01:32, autor: Pavel Šácha

Hráči dorosteneckého výběru mají za sebou úvodní herní testy z programu přípravy na novou extraligovou sezonu. Jedno jejich mužstvo se vypravilo do českobudějovické Budvar arény k duelu s domácím Motorem, druhé sbíralo první sezonní ostruhy v Písku; utkalo se tam s francouzským soupeřem, který u Otavy pobývá na soustředění. K oběma duelům nastoupili mladí kohouti po pouhých třech tréninkových jednotkách na ledě.

Dorostenci prošli už po třech trénincích na ledě prvními zápasovými prověrkami

MOTOR ČESKÉ BUDĚOVICE – HC TÁBOR 6:2 (4:0, 1:0, 1:2)

Branky Tábora: Strachota (Pícha), Botka (TS).
Složení táborského týmu: Spálenka (32. Moustafa) – Bačo, Pufr, Máca, Ryšavý, Šťastný, Klečacký – Slivko, Podzimek, Pícha, Strachota, Botka, Mohyla, Sedláček, Kolář, Pysanczyn.

FRANCIE – HC TÁBOR 7:5 (2:1, 1:1, 4:3)

Branky Tábora: Podrabský, Květoň, Bušta, Čančura, Hlavín.
Složení táborského týmu: Koutník (Brož) – Špaček, Mašek, Rod, Prokeš, Kůrka, Šrubař – Suchan, Hlavín, Podrabský, Skoumal, Bušta, Čančura, Hanzal, Květoň, Bartáček.

Milan Dančišin, trenér dorostu HC Tábor: „V Českých Budějovicích jsme drželi se soupeřem krok do 12. minuty, ale pak jsme inkasovali v rychlém sledu čtyři góly. Bylo znát, že soupeř je na ledě podstatně déle než my. Potěšilo mě, že hráči utkání nezabalili, ale naopak celý zápas odmakali. To je ostatně vidět na výsledku třetí třetiny. Co se týče zápasu v Písku, soupeř byl silovější a hrál na hranici únosnosti. O lepší výsledek nás bohužel připravily hrubé individuální chyby v obranném pásmu. O víkendu máme volno a v pondělí znovu najedeme na dvoufázové tréninky na ledě.“

K nejbližšímu střetnutí nastoupí táborští dorostenci v pátek 4. srpna, kdy hostí od 12.15 hodin na domácím ledě písecké Krále.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality