Příjemný start do zápasového kolotoče: Táborští si přivezli výhru z Třebíče

03.08.2023 23:04, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté mají za sebou velmi příjemný čtvrteční večer. Ze zahajovací zápasové prověrky na ledě prvoligové Horácké Slavie Třebíč si přivezli povzbuzující, a především zasloužené vítězství, a s ním i kupu užitečných podnětů pro další týdny přípravy. Premiérový zásah v táborském dresu si připsal útočník Václav Krliš, jenž navíc nastoupil s kapitánským céčkem na dresu, další góly obstarali Radek Seidl a Jan Bárta. Obránce Kamil Černý a útočník Jiří Severa založili své statistiky dvěma asistencemi.

Příjemný start do zápasového kolotoče: Táborští si přivezli výhru z Třebíče

Hor. Slavia Třebíč - HC Tábor

2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Čtvrtek, 3.8.2023 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 53. Bernat (Matyáš Svoboda), 57. Frömel - 23. Seidl (Severa, Černý), 38. Krliš (Černý, Severa), 60. Bárta (Dančišin).

Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík - Augusta, Polák.   Vyloučení: 3:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 23:34   Diváci: 306

HOR. SLAVIA TŘEBÍČ: Mičán (Přecechtěl) – Baláž, Vašíček, Kovář, Hamšík, Kříž, Svoboda Adam, Dolníček, Matěj Svoboda, Matyáš Svoboda, Ferda, Berka, Bernat, Frömel, Jiruš, Michalčuk, Stehlík, Kuba.

HC TÁBOR: Gába (Novák) – Plašil, Hubata, Jáchym, Čížek, Černý, Suchánek - Severa, Matušík, Krliš - Seidl, Milfait, Zeman - Bárta, Dančišin, Šulek - Nevšímal, Zíb, Prášek.


V opticky i herně vyrovnaném úvodním dějství vykazovaly přece jen více nebezpečí příležitosti domácího týmu, ale konto pozorného brankáře Gáby zůstalo bez poskvrnky i po přesilovkové tutovce Bernata a výpadu Frömla, jenž z vyložené pozice táborskou klec minul. Na druhé straně kluziště se domácí gólman Mičán hodně zapotil při prvotní velké šanci extřebíčského forvarda Krliše a pozdější spolupráci Šulka s Bártou, která však postrádala účinné zakončení. V poslední vteřině první třetiny zasáhl ještě na jaře táborský bek Kříž hokejkou v obličeji Matušíka a hosté vstoupili do druhé periody v početní výhodě.

A využili toho dokonale. V polovině 23. minuty vyústily přesilovkové manévry kohoutů v pohotovou dorážku Seidla a na střídačce Jihočechů propukla první gólová radost v nové sezoně – 0:1. O dvě minuty později se vyznamenal Gába likvidací samostatného úniku Stehlíka a o pár desítek vteřin později si oddechl poté, co Frömel netrefil puk před jeho zcela odkrytou brankou. Jakkoliv nebezpečné byly obě šance Horácké Slavie, v těchto momentech už se dění na ledě odvíjelo pod taktovkou táborské družiny. Ta nejenže svého soupeře přestřílela, ale převyšovala ho i v dalších hokejových aspektech. Tutovku mladíka Nevšímala z poloviny 38. minuty ještě Mičán zneškodnil parádním zákrokem lapačkou, vzápětí se
na něj ale po přesném pasu Černého řítil Krliš a neomylně navýšil náskok hostů na rozdíl dvou branek - 0:2.

Významnější dění v závěrečné dvacetiminutovce otevřela početní výhoda Třebíčských, to když brankář Gába hasil jejich velkou šanci, táborský celek ale zvládl oslabení znamenitě a záhy znovu převzal iniciativu. Povadlou „Bílou hvězdu“ paradoxně vrátila do hry přesilovka kohoutů. Právě v ní se dokázala prodrat do přečíslení dvojice Matyáš Svoboda – Bernat a druhý jmenovaný odchovanec Soběslavi dostal svůj tým na kontakt – 1:2. Na začátku 57. minuty  přišli táborští hokejistů o svůj nabytý náskok úplně – po vyhrané buly ve středovém kruhu domácí Frömel rychle překročil modrou čáru a následně velice povedenou střelou z levé strany útočného pásma našel skulinku v Gábově postoji – 2:2. Pro partu od Jordánu bylo vyrovnání soupeře poměrně krutým vyústěním dění na hřišti a diváci s výjimkou skupinky táborských fanoušků si žádali vítězný třetí gól. Toho se nakonec skutečně dočkali, ale neudělalo jim to pražádnou radost. Naopak – po dobré práci Dančišina se o něj v čase 59:06 postaral táborský útočník Bárta a nasměroval svůj tým k vítězství, na kterém nic nezměnila ani následná třebíčská hra bez brankáře – 2:3.

Ještě před ukončením střetnutí se trenéři obou mužstev dohodli na pěti sériích samostatných nájezdů. Jejich ústřední personou se stal třebíčský brankář Mičán, na kterého vyzráli pouze Matušík a Dančišin, zatímco jeho protějšek kapituloval hned před čtyřmi soupeřovými exekutory.             

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Jednalo se o první přípravný zápas, a ten se samozřejmě těžko hodnotí. Přesto si myslím, že měl slušné tempo a byl divácky poměrně zajímavý. Vyzkoušet jsme si v něm mohli přesilovky, oslabení, dokonce byla k vidění i power play, takže mělo nakonec utkání docela zajímavou zápletku. My jsme do něj šli po pouhých třech trénincích na ledě a hráče jsme k sobě typologicky seskládali tak, jak jsme si mysleli, že by to mohlo fungovat. Každopádně jsme kluky nabádali, aby se snažili hrát aktivně, a je rozhodně pozitivní, že to do utkání opravdu přenesli
a vycházelo nám to velice dobře.“

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality