Extraligoví dorostenci prošli o víkendu tradičním turnajovým testem v Přerově

07.08.2023 20:49, autor: Pavel Šácha

Táborští extraligoví dorostenci strávili uplynulý víkend účastí na tradičním předsezonním turnaji v Přerově. Z klání pěti mužstev si přivezli domů 4. příčku a s ní celou řadu poznatků, které se chystají přenést do přípravy na mimořádně těžkou mistrovskou sezonu.

Extraligoví dorostenci prošli o víkendu tradičním turnajovým testem v Přerově


Přerovskému turnaji předcházel páteční domácí duel s ligový sousedem v Písku. V táborském dresu v něm dostali prostor na ledě téměř výhradně mladí hráči, kteří jsou u Jordánu na zkoušku. Hostující Králové prokázali v šedesát minutách hry více herní kvality i zkušeností a odvezli si k Otavě víc než přesvědčivé vítězství 10:3.     

 K turnajovým kláním na Hanou se o den později vypravila silnější hráčská ekipa z širokého kádru kohoutů. Čekaly
na ni čtyři kvalitní zápasy hrané na 2x25 minut, přičemž každé dějství bylo ohodnoceno jako samostatné utkání s tříbodovým bankem. Bez ohledu na skóre navíc následovalo prodloužení, případně samostatné nájezdy, ve kterých byl v sázce další bod.

 Táborské mužstvo hrálo se soupeři povětšinou rovnocenné partie, bylo však na štíru s produktivitou. Právě tato slabina se nakonec podepsala pod nízký bodový zisk, a tak z toho nebylo lepší než čtvrté místo.

Výsledky táborského týmu v Přerově


HC TÁBOR – DYNAMO PARDUBICE 0:3, 2:3 – PRODL. 0:1
 

Branky Tábora: Strachota (Hlavín, Špaček), Botka.

MHKM SKALICA – HC TÁBOR 1:1, 0:2 – prodl. 0:0, nájezdy 0:1

Branky Tábora: Máca (Hlavín), Šťastný (Pufr, Klečacký), Pufr, rozhodující nájezd Hlavín.

HC TÁBOR – RT TORAX PORUBA 0:1, 1:1 – prodl. 0:1

Branka Tábora: Hlavín.

ZUBR PŘEROV – HC TÁBOR 1:1, 3:0 – prodl. 1:0

Branka Tábora: Hlavín (Suchan).

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE: 1. Pardubice 19 bodů, 2. Přerov 17, 3. Poruba 13, 4. Tábor 7, 5. Skalica 7.

Sestava táborského týmu: Koutník, Spálenka – Šťastný, Ryšavý, Pufr, Klečacký, Máca, Bačo, Špaček, Mašek – Strachota, Hlavín, Suchan, Botka, Slabý, Kolář, Slívko, Podzimek, Pícha, Podrabský, Bušta, Mohyla.
Nejlepším hráčem táborského celku byl vyhodnocen útočník Jan Hlavín.

Hodnocení trenéra     

Milan Dančišin: „S Porubou, Skalicí i Přerovem jsme odehráli vyrovnané zápasy. Jen Pardubioce byly trochu odskočené. V první části jsme se nedokázali sžít s rychlou hrou
a tempem utkání, ale ta druhá už byla přece jen vyrovnanější. O lepší umístění nás bohužel připravila vlastní střelecká nemohoucnost. Dokázali jsme si sice vytvářet šance, ale produktivita byla žalostná. Pokud chceme být v soutěži úspěšní, tak je musíme bezpodmínečně proměňovat. Turnaj byl pro nás každopádně hodně užitečný. Ukázal aktuální kvalitu našeho týmu a odkryl nám nedostatky, na kterých budeme muset zapracovat.“

Ve středu na domácím ledě a jen o den později v Soběslavi podstoupí táborští dorostenci mezinárodní konfrontaci v podobě zápasů s týmem Drážďan. Bezprostředně poté dojde na avizovanou konečnou selekci momentálně značně rozsáhlého kádru. „V týmu si necháme třiadvacet hráčů včetně tří brankářů. Klukům, kteří se momentálně do týmu nedostanou, se pokusíme najít místo v okolních týmech, a samozřejmě také v našem béčku,“ konstatuje trenér Milan Dančišin. „Každopádně platí, že je budeme dál sledovat a počítáme s tím, že si je znovu pozveme do tréninku v mezicyklech, kdy bude mít extraliga přestávku,“ doplnil kouč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality