Výborně! Adam Zeman se stal kohoutem. "Jsem rád, že to tak dopadlo," říká

01.09.2023 00:45, autor: Pavel Šácha

Druholigový tým HC Tábor získává necelé tři týdny před startem mistrovských bojů významnou ofenzivní posilu. Prázdninový přípravný pobyt Adama Zemana mezi kohouty se mění v trvalé angažmá a zkušený jednatřicetiletý útočník se stane pro nacházející sezonu jedním z lídrů táborské ofenzívy.

Výborně! Adam Zeman se stal kohoutem. "Jsem rád, že to tak dopadlo," říká


S Adamem Zemanem přicházejí do táborského mužstva četné zkušenosti nabyté v nejvyšších tuzemských soutěžích. V barvách Olomouce, Pardubic a mateřské Jihlavy posbíral
73 extraligových startů s bilancí 9 branek a 11 asistencí. Na prvoligové scéně toho nejvíce odehrál v dresu jihlavské Dukly, ale dvě sezony strávil i ve Vsetíně a tu uplynulou ve Frýdku-Místku. Působení v těchto týmech přetavil v úctyhodných 453 zápasů, ze kterých vytěžil z nich 116 gólů a 130 asistencí.
Šikovný pravák se zapojil do přípravy s táborským celkem hned v jejím zárodku, a to na vlastní žádost. Z nezávazného pouta se nakonec vyklubala oficiální spolupráce a Adam Zeman bude hájit táborské hokejové zájmy i na mistrovské scéně. A není sporu o tom, že ho Táborští obsadí do jedné z klíčových rolí v týmu. „Jsem na to připravený a chci odvést pro tým maximum,“ konstatuje v následujícím rozhovoru.

Z externisty v přípravě jste se stal oficiální posilou týmu pro nadcházející mistrovský ročník. Jak zrálo vaše rozhodnutí zůstat členem táborské party?
V létě jsem skončil ve Frýdku, a jelikož znám pana Matušíka, požádal jsem ho, jestli bych tady nemohl trénovat do doby, než si něco najdu. On mi to umožnil a dostal jsem nakonec prostor i v nějakých zápasech. No, a nakonec jsem se rozhodl tady zůstat. Důvodů bylo víc. Mám to hodinku cesty domů, což pro mě bylo prioritní. A hlavně, za tu dobu, co jsem tady strávil, jsem poznal, že je tady skvělá parta a super tým, který bude bojovat o nejvyšším mety. Jsem proto moc rád, že to tak dopadlo a mohu tady být.
Jaké jsou zatím vaše první dojmy?
Jen ty pozitivní. Z předchozích působení jsem nějaké kluky znal, jinak to tady
pro mě bylo všechno nové, ale musím říct, že jsem si zvykl hodně rychle. Od zázemí přes partu až po působení na ledě to zatím vypadá opravdu dobře.
Na sezonu už se moc těším, ale jaká bude, to se samozřejmě teprve ukáže.
Vzhledem k vašim zkušenostem byste měl plnit v mužstvu velice důležitou roli. Korespondují vaše osobní cíle s týmovými plány a očekáváním
klubu i fanoušků?
Vím, co se ode mě očekává, a jsem na to připravený, přece jen už mám něco
za sebou. Chci být týmu co nejplatnější a odvést pro něj maximum. Je vlastně úplně jedno, jakou roli mi trenéři určí; to nejdůležitější je, aby nám to šlapalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

Starší aktuality