DOROST: Fantazie! Táborský tým skolil v lítém derby Motor a slaví první vítězství

16.09.2023 15:58, autor: Pavel Šácha

Lépe strávené odpoledne si táborští hokejoví dorostenci snad ani nemohli přát…! Půl hodiny po poledni rozehráli na domácím ledě prestižní extraligové derby s českobudějovickým Motorem a na jeho konci bujaře slavili nesmírně cenné tříbodové vítězství v poměru 3:2. Od svého kouče Milana Dančišina, který ještě loni vedl právě Motor, se za to dočkají i slíbené speciální odměny.

DOROST: Fantazie! Táborský tým skolil v lítém derby Motor a slaví první vítězství


Průběh úvodního dějství příliš optimismu do táborských řad nevnesl. Hosté byli pohyblivější, důraznější i nebezpečnější a bylo jednoznačným pozitivem, že tato část utkání skončila bez branek.

Už začátek druhé třetiny ovšem vyvedl domácí družinu z nesnází. Pouhých dvaadvacet vteřin po jejím startu se ze samostatného úniku prosadil Kostka, jenž využil ztráty soupeře na útočné modré a prolétl mezi dvěma beky až ke zmíněnému zdárnému zakončení – 1:0. Tento okamžik vpravil kohoutům do žil notnou dávku bojovné krve; rázem se soupeři vyrovnali v bruslení i ve fyzických půtkách a zápas se proměnil v nelítostnou a tvrdou bitvu o každou píď ledu. Ještě než se Táborští odrazili ke sladkému triumfu, museli se vypořádat s několika nepříjemnostmi. Nejprve nedokázali využít dlouhou početní výhodu včetně dvacetivteřinové hry pěti proti třem, a navíc museli oželet služeb obránce Bača, který se po hrubém zákroku Hřebejka vrátil na led už jen na chvíli a odstoupil ze hry (zraněním střet paradoxně odnesl i faulující hráč Motoru). K dovršení všeho zlého se domácí celek na konci třetiny sám ocitl ve třech a českobudějovičtí hráči osm sekund před sirénou srovnali po hezké přesilovkové souhře zásluhou Barny na 1:1.

Souboj odolnosti, vůle a nervů vrcholil v poslední periodě a k radosti diváků dovedl k vítězným branám táborské mladíky. Na začátku 47. minuty ožily vzpomínky na první gól Tábora a Suchan z téměř totožné situace vrátil bílo-modrým vedení - 2:1. O necelých osm minut později ještě více rozkýval motoráckou bárku Kostka, jenž si v přesilovce vybruslil z rohu hřiště až do zakončení a vyhrál i svůj druhý přímý souboj s brankářem Novákem – 3:1. Českobudějovičtí se o tři minuty později ještě jednou stihli vrátit do hry poté, co po vyloučení domácího Cézy sáhli ke hře bez brankáře.  Jinak famózně chytající Moustafa nedokázal zkrotit Nedorostovu střelu od modré a k puku měl nejblíže dorážející Přibyl3:2. Víc už toho ale táborští válečníci soupeři nepovolili a po dovršení šedesáté minuty zavládla na stadionu mohutná euforie.

MILAN DANČIŠIN, trenér dorostu HC Tábor:

„S vítězstvím jsme samozřejmě nadmíru spokojeni. Klukům naleje chuť do další práce, a že musíme dál tvrdě pracovat, to je jasné. V první třetině byl soupeř živější, hrál důrazněji a byl všude o krok napřed, nicméně jsme ji přečkali. Na začátku druhé třetině jsme se dostali do vedení, což nás nakoplo. Od té chvíli si kluci víceméně šli za vítězstvím, makali nadoraz a výsledek se dostavil. Škoda je, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři a neodskočili na 2:0, protože takhle jsme museli
o vítězství opravdu tvrdě bojovat až do konce.“                       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality