DOROST: Těžký dvojboj se Spartou a Slavií přinesl mladým kohoutům zklamání

27.11.2023 17:21, autor: Pavel Šácha

Extraligoví dorostenci se v minulém týdnu dostali do křížku s oběma pražskými „S“ a na rozdíl od předchozích vzájemných střetnutí tentokrát tahali za výrazně kratší konec hokejového provazu. V domácím duelu se Slavií si sami zatarasili cestu k příznivějšímu výsledku neproměněním šancí v první části hry. O dva dny později je domácí Sparta předčila po všech stránkách, s čímž korespondoval i dvouciferný rozdíl ve skóre. Ve čtvrtek od 16 hodin nastoupí táborští mladíci k prestižnímu jihočeskému derby s českobudějovickým Motorem.

DOROST: Těžký dvojboj se Spartou a Slavií přinesl mladým kohoutům zklamání

HC Tábor - Slavia Praha

3:8 (0:2, 1:5, 2:1)

Čtvrtek, 23.11.2023 16:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 39. Svoboda (Pufr, Slívko), 43. Šustík (Pánek, Suchan), 52. Strachota - 13. Huk (Oh), 16. Švancar (Huk, Tittl), 27. Skyba (Hörnig), 29. Kucharčík (Šámal), 31. Kucharčík (Matějovský), 33. Oh (Huk, Švancar), 35. Tittl (Švancar, Huk), 41. Kucharčík (Matějovský).

Rozhodčí: Šperl - Štofa, Kubíček.   Vyloučení: 2:5   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 60

HC TÁBOR: Spálenka (35. Moustafa) – Céza, Pufr, Bačo, Ryšavý, Mašek, Mohyla, Šťastný – Šustík, Rizák, Suchan – Pánek, Kostka, Svoboda – Bušta, Strachota, Slívko – Slabý.

SLAVIA PRAHA: Höhlig (Poletín) – Marek, Pšenička, Lorenz, Oh, Skyba, Hess – Šámal, Kucharčík, Matějovský – Tittl, Huk, Švancar – Hörnig, Tichý, Egart.

Sparta Praha - HC Tábor

12:1 (4:0, 2:0, 6:1)

Sobota, 25.11.2023 13:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 2. Hlinka (Trachta, Hoznourek), 9. Hrubý (Nestrašil), 12. Nestrašil (F. Novák, Prichodko), 12. Hrubý (M. Bolocan, J. Novák), 25. Hrubý (F. Novák, Nestrašil), 35. F. Novák (Nestrašil, Hrubý), 41. Nestrašil (F. Novák, Malínek), 47. Novotný, 48. Hlinka (Volodin, J. Novák), 48. F. Novák (Nestrašil, Prichodko), 51. Hrubý (Cichoň, Novotný), 60. F. Novák (Cichoň) Brož (12. Spálenka) – Pufr, Mohyla, Bačo, Céza, Mašek, Špaček, Lomoz – Suchan, Pánek, Šustík – Pícha, Slívko, Svoboda – Rizák, Slabý, Strachota – Kostka. - 47. Slívko (Svoboda, Pufr).

Rozhodčí: Turhobr – Bernard, Žídek.   Vyloučení: 4:6   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 43:35  

SPARTA PRAHA: Tvrzník (Hanousek) – Burda, J. Novák, Cichoň, Malínek, Nedvěd, Hoznourek – M. Bolocan, Hrubý, T. Bolocan – F. Novák, Hlinka, Volodin – Nestrašil, Trachta, Klanica – Prichodko, Novotný.

HC TÁBOR: Brož (12. Spálenka) – Pufr, Mohyla, Bačo, Céza, Mašek, Špaček, Lomoz – Suchan, Pánek, Šustík – Pícha, Slívko, Svoboda – Rizák, Slabý, Strachota – Kostka.


MILAN DANČIŠIN, trenér dorostu HC Tábor – po utkání se Slavií: „Popravdě mi hrozně vadí, jakým způsobem jsme usilovali o výsledek. Nedivím se tomu, že nám nejdou nohy, protože máme za sebou hodně náročné tři týdny. U hráčů jsem ale bohužel postrádal bojovnost. Kdyby jí dali do hry více, jsem přesvědčený, že bychom neprohráli první třetinu 0:2, protože jsme si dokázali vytvořit šance. Góly ale bohužel dal jen soupeř. Obranná hra byla z naší strany špatná, působili jsme bezradně, zbytečně jsme ustupovali a nebyla tam ani chuť se srážet. Především ale pracujeme špatně před naší brankou. Je mi našich gólmanů líto, protože odvádějí dobrou práci, ale hráči jim nepomůžou.“
Po utkání na Spartě: „Prohráli jsme jednoznačným rozdílem další zápas v řadě. Soupeř byl ve všem jednoznačně lepší a od začátku jsme na něj neměli. Nastal čas, abychom skončili se zkoušením hráčů. Myslím si, že sami ti kluci pochopili, že momentálně na tu soutěž ještě nemají a je zatím nad jejich síly. Vrátíme se k začátku sezony, sestavu ustálíme a budeme dál pracovat, hlavně pak na obranném systému. Věřím tomu, že poctivou prací i tím ustáleným složením týmu se dostaneme k výkonům a ke hře, která nám přinese úspěch.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality