Třetí Hráč měsíce Jakub Kačena: Začátky? Prý jsem pořád ostatní strkal pryč z branky

24.01.2024 12:47, autor: Pavel Šácha

K hokeji se Jakub Kačena dostal ještě předtím, než poprvé usedl do školních lavic. Jako vstupní brána do světa nejkrásnějšího kolektivního sportu na této planetě mu posloužila klubová Školička bruslení. Pak už následoval první trénink v kohoutí přípravce a bylo jasné, že s hokejem uzavře pevný pakt. „Od začátku mě to moc bavilo a baví pořád. Jsem rád se spoluhráči. Baví mě i tréninky, ale nejlepší je, když se nám daří v zápasech a vyhráváme,“ prohlásil.

Třetí Hráč měsíce Jakub Kačena: Začátky? Prý jsem pořád ostatní strkal pryč z branky


Pravda, první vteřiny své hokejové kariéry trávil Jakub Kačena před hranicí brankoviště, ale to se brzy změnilo. „Nejdřív jsem byl hráč, ale mamka říkala, že jsem ostatní pořád strkal pryč z branky, abych tam byl já. A už to tak zůstalo,“ odhalil svou cestu do branky, kde už se napevno zabydlel.    

Výraznější práci trenéři s Jakubem nemají. V šatně „šesťáků“ není šedivou myškou v rohu, ale ani žádným vyhlášeným lumpem v týmu. „Je to asi tak někde uprostřed. Skoro bych řekl, že jsem spíš hodnější, než že bych zlobil,“ prohodil s úsměvem.

S průběhem letošní sezony je spokojený, ale jak sám přiznal, někdy se týmu nedaří podle představ. „V pár zápasech jsme vypadli ze hry a nešlo nám to, ale další jsme zase odehráli dobře. Myslím si, že sezona je zatím docela dobrá. Táhnou to hlavně Patrik Babinský, Matyáš Paleček a Vláďa Pešina, ti dávají hodně gólů. Ale i další kluci jsou dobří,“ říká strážce brankoviště šesté třídy. A jak zatím vidí sám sebe? „Myslím si, že je to zatím docela fajn a pořád se zlepšuju. Líbí se mi brankářské tréninky, které máme jednou týdně. Myslím si, že mi hodně pomáhají. Na začátku se vždycky protáhneme, potom si nás trenéři rozdělí. Tak asi deset minut bruslíme, a pak máme až do konce tréninku různá cvičení. Někdy jsou na konci ještě nějaké hry. Připravujeme se ale i na suchu,“ popisuje Jakub Kačena.

Tak jako každý mladý hokejista musí umět svou sportovní vášeň skloubit se školními povinnostmi. „Je to náročné, ale zatím mi to docela jde. Tenhle rok bych se chtěl dostat na gymnázium,“ prozradil. A jaké jeho hokejové plány a touhy? Tradiční klukovské; co na tom, že k nim vede předlouhá cesta…?! „Chci se dostat nejmíň do extraligy, a nejvíc do NHL,“ vypálí Jakub okamžitou odpověď. A přání jsou přece od toho, aby se plnila…


MALÝ DOTAZNÍK NA ZÁVĚR

Přezdívka: Kačís
Oblíbené jídlo: pizza, špagety
Oblíbené pití: kiwi džus, a klidně i voda
Hokejové vzory: v NHL Tristan Jarry a Andrej Vasilevskij, u nás Ondřej Kacetl
Vysněná dovolená: v Americe nebo v Kanadě ve spojení s hokejem

Motto: Soustředím se na to, abych se zlepšoval. A aby mě to bavilo…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality