ŽÁCI: Osmáci doma zastavili Lokomotivu, pátá třída se u Otavy odrazila ode dna

19.02.2024 13:52, autor: Pavel Šácha

Ligová sezona žákovských mužstev se zvolna řítí do finiše. Táborské barvy se vítězně rozzářily hned ve třech z pěti utkání uplynulého týdne.

8. třída

Mladí kohouti se ve skupině o umístění potřetí utkali s veselskou Lokomotivou. V prvním duelu na táborském ledě se narodila remíza 5:5, v odvetě ve městě na dvou řekách jasně vládli domácí hráči a zvítězili 10:3. V nedělním večerním střetnutí u Jordánu ovšem vedoucí tým tvrdě narazil a domácí mu přichystali první nadstavbovou porážku, když navíc ještě v úvodu třetí části vedli už 7:2.

HC TÁBOR – LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ 8:5 (3:1, 4:1, 1:3)

Branky: 1. Kahoun, 14. Svoboda (Dušek), 15. Hák (Lévai), 34. Dušek, 36. Dohnal (Lévai), 37. Svoboda, 39. Vobořil (Hák), 51. Dohnal – 6. Malecha, 24. Fečko (Beránek), 43. Jindra (Beránek), 45. Zikmund (Havránek), 47. Zahradník. Rozhodčí: Roman Mohyla – Robin Mohyla. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváků: 45.
Složení táborského týmu: Plášil (Kašpar) – Hrehor, Jaeger, Lévai, Keltner, Novák – Kahoun, Hák, Trnka, Bartáček, Dohnal, Vondrák, Pejša, Dušek, Vobořil, Svoboda.

7. třída

Omlazené mužstvo sedmé třídy cestovalo do Veselí s touhou po páté nadstavbové výhře, která by ho udržela v blízkém kontaktu s vyššími příčkami. Namísto toho se ale muselo smířit s porážkou, vinou které kleslo za vítěznou Lokomotivu na předposlední sedmou příčku, byť má oproti ní dva odložené zápasy k dobru.    

LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ – HC TÁBOR 7:4 (2:0, 2:3, 3:1)

Branky: 5. Beránek (Vrba, Fečko), 11. Beránek, 24. Štětka (Pinc), 28. Pinc (Štětka, Kokeš), 43. Kokeš (Štětka, Pinc), 48. Kokeš, 57. Beránek (Zahradník, Fečko) – 23. Šefčíková (Zákostelecký), 34. Babinský (Přitasil), 40. Rezek (Miadok), 50. Vítovec (Fabišík). Rozhodčí: Fuciman – Dančišin. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváků: 28.
Složení táborského týmu: Kašpar (Janovský) – Miadok, Vaněk, Ručka, Janovská, Fabišík – Přitasil, Pejša, Šefčíková, Vítovec, Babinský, Rezek, Zákostelecký, Pešina.

6. třída

Až do uplynulého týdne byli táborští mladíci k českobudějovickému soupeři štědří a sami mu darovali tři z jeho čtyř bodů. V dohrávce prvního kola už neklopýtli a přivezli si z hájemství soupeře čtvrtou nadstavbovou výhru. O víkendu kohouti narazili na suverénně vedoucí Říčany a už po první části hry bylo jasné, že se senzace konat nebude. Ke cti jim však slouží, že brankostroj lídra soutěže v dalších dvou dějstvích výrazně přibrzdili, o čemž svědčí brankový poměr 1:3.    

MAD BULL – HC TÁBOR 3:8 (1:2, 1:3, 1:3)

Branky: 13. Stašek, 33. Nedorost (Kodl), 48. Stašek (Kolář) – 10. Vaněk (Babinský), 19. Soldát (Pešina, Babinský), 21. Soldát (Babinský), 23. Babinský (Pešina, Soldát), 29. Soldát (Pešina), 51. Pešina (Babinský, Soldát), 55. Zákostelecký, 59. Babinský (Vaněk, Pešina). Rozhodčí: Lukáš – Smolena. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváků: 56.
Složení táborského týmu: Mareš (Janovský) – Dimitrova, Slaba, Vaněk, Raszka, Dimitrov, Komínek, Trojáček, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Zákostelecký, Slunečko, Vítů, Soldát.

HC TÁBOR – COM-SYS ŘÍČANY 2:12 (1:8, 0:2, 1:2)

Branky: 2. Kočí, 58. Babinský (Pešina, Zákostelecký) – 1. Lošťák (Frolík), 4. Blinka (Kysilka), 4. Frolík, 10. Lošťák (Blinka), 12. Frolík (Blinka), 12. Blinka, 14. Frolík (Blinka), 20. Rytikov (Kysilka, Lukavec), 24. Blinka (Hořejší), 32. Mrva (Frolík), 47. Blinka (Frolík), 52. Frolík (Hořejší). Rozhodčí: Lang – Bouška. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváků: 67.
Složení táborského týmu: Kačena (11. Mareš) – Dimitrova, Vaněk, Slaba, Mládek, Raszka, Dimitrov, Komínek, Trojáček, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Zákostelecký, Slunečko, Vítů, Soldát.

5. třída

Výborná práce! Táborský tým si navzdory svému umístění na dně tabulky vyšlápl na bodově bohatší A-tým Strakonic, a navíc v jeho domácím prostředí. Odměnou se mu stala čtvrtá sezonní výhra, únik  z posledního místa a v neposlední řadě také šance bojovat ve zbylých čtyřech kolech  o další tabulkový vzestup.   

HC STRAKONICE – HC TÁBOR 4:7 (1:1, 2:3, 1:3)

Branky: 2. Ladman (Bažata), 32. Brejcha (Vaněček), 40. Brejcha, 55. Brejcha (TS) – 9. Novotný (Ošmyk), 22. Kubašta (Soldát), 33. Ošmyk, 36. Soldát, 50. Novotný (Soldát), 56. Ošmyk (Soldát), 60. Ošmyk. Rozhodčí: Šrámek – Šimák. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 65.
Složení táborského týmu: Mareš – Čech, Vondráková, Ryšavý, Susková, Kříž – Drtina, Slaba, Samec, Koudelka, Kubašta, Mašek, Soldát, Novotný, Šenkýř, Melich, Ošmyk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality