ŽÁCI: Táborská žákovská enkláva nechala tentokrát vítěznou půdu ležet ladem

26.02.2024 16:26, autor: Pavel Šácha

Dvě nerozhodné partie, jedna hladká a jedna těsná porážka – taková je bilance mladých reprezentantů HC Tábor ve víkendovém pokračování žákovských mistrovských soutěží.

ŽÁCI: Táborská žákovská enkláva nechala tentokrát vítěznou půdu ležet ladem

Hráči osmé třídy se v rámci uplynulého víkendu utkali s Humpolcem už popáté v sezoně. Foto Hanka Grundová 

8. třída

Třetí vzájemný střet v rámci skupiny o umístění pro táborské osmáky nedopadl dobře. V tom prvním na Vysočině po boji podlehli 5:6, doma ale svého protivníka rozdrtili 9:0. Tentokrát na oplátku na ledě kralovali mladí hokejisté Humpolce v čele s pětigólovým střelcem Jiřím Svobodou.

HC HUMPOLEC – HC TÁBOR 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Branky: 7. Svoboda (Makovec, Gleizner), 9. Svoboda (Makovec), 29. Makovec (Svoboda, Konečný), 32. Svoboda (Konečný, Petrik), 38. Svoboda (Makovec), 46. Svoboda (Vondráček), 54. Petrik (Maršík, Mareš) – 51. Dohnal (Svoboda). Rozhodčí: Lepeška – Tománek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. Diváků: 25.
Složení táborského týmu: Plášil (29. Vošta) – Hrehor, Jaeger, Miadok, Lévai, Keltner, Novák – Novák, Vobořil, Hák, Trnka, Dohnal, Pejša, Vondrák, Vítovec, Kahoun, Svoboda.

7. třída

Na stadionu favorizované Třemošné prohrávalo táborské mužstvo už 5:2 a 6:3, nakonec ale z utkání udělalo drama. V čase 58:24 se k domácím dotáhlo na rozdíl jediné branky, ti ale záhy do opuštěné táborské klece dopravili puk posedmé. Hráčem utkání byl táborský Pavel Svoboda, jehož podpis neslo všech pět hostujících branek. U prvních dvou asistoval, ve třetí části pak zaznamenal hattrick.  

METEOR TŘEMOŠNÁ – HC TÁBOR 7:5 (2:0, 3:2, 2:3)

Branky: 12. Šefl (Míča), 17. Nižňan, 27. Čečák (Nižňan), 33. Štěpán (Pašek, Čáp), 40. Nalos (Preisinger), 45. Štěpán (Pašek, Čečák), 60. Čečák (Sýkora) – 21. Dušek (Svoboda), 30. Fris (Svoboda), 43. Svoboda (Dohnal), 53. Svoboda (Dušek), 59. Svoboda (Miadok). Rozhodčí: Malá – Dolhý, Reiniger. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. Diváků: 56.
Složení táborského týmu: Plášil (Kašpar) – Miadok, Lévai, Ručka, Janovská, Keltner, Fabišík – Dušek, Svoboda, Dohnal, Přitasil, Pejša, Vítovec, Rezek, Gruber, Fris.

6. třída

Zápas na mladoboleslavském ledě nabídl divákům nevídanou přestřelku, která nakonec nepoznala vítěze a byla otevřená do posledních vteřin. Rázněji nakročeno k výhře měli hosté z Tábora, kteří se v polovině 56. minuty dostali do vedení 8:7, Středočeský celek přesto stihl v čase 58:18 přispěchat
s odpovědí. Nutno dodat, že si k remíze pomohl čtyřmi využitými přesilovkami, přičemž tři zužitkoval Antonín Kadeřábek. Na straně kohoutů zaznamenali hattrick Vladimír Pešina a Matyáš Paleček.   

BK MLADÁ BOLESLAV – HC TÁBOR 8:8 (4:3, 1:3, 3:2)

Branky: 14. Kadeřábek (Trojan, Kramer), 16. Kadeřábek (Trojan, Kučera), 16. Rýdl (Krédl), 18. Trojan (Kadeřábek), 33. Kadeřábek (Kučera, Trojan), 43. Trojan (Kučera), 54. Kramer (Krédl), 59. Kučera (Trojan) – 7. Paleček (Zákostelecký), 18. Soldát (Babinský, Pešina), 20. Babinský (Pešina), 22. Paleček (Ošmyk, Mládek), 27. Pešina (Babinský, Soldát), 33. Pešina (Babinský), 47. Pešina (Soldát), 56. Paleček (Ošmyk). Rozhodčí: Soukup – Šimek. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:2. Diváků: 50.
Složení táborského týmu: Janovský – Dimitrova, Vaněk, Mládek, Slaba, Sedláček – Komínek, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Paleček, Zákostelecký, Slunečko, Soldát, Dimitrov.

5. třída

V duelu dvou týmů ze suterénu tabulky táborští hráči dvakrát vedli, nakonec ale museli v samém závěru odvracet jednobrankový náskok soupeře. Podařilo se jim to v čase 57:59 a díky tomu udrželi českobudějovického soka v tabulce za svými zády.   

HC TÁBOR – MAD BULL 3:3 (2:1, 0:1, 1:1)

Branky: 10. Schwarz (Novotný), 20. Schwarz (Drtina), 58. Samec (Novotný) – 13. Šrámek (Merkl), 24. Merkl (Šrámek), 55. Dvořák (Kucian). Rozhodčí: Ryšavý, Robin Mohyla. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. Diváků: 60.
Složení táborského týmu: Michálek (Balvín) – Ryšavý, Čech, Vondráková, Kříž, Susková, Lhota – Slaba, Šenkýř, Brabenec, Samec, Koudelka, Kubašta, Mašek, Schwarz, Novotný, Drtina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality