JUNIOŘI: Táborští načepovali Rokycanům dvanáctku. Jak hodnotí víkend trenér?

05.03.2024 14:49, autor: Pavel Šácha

V pátek svedli nelítostnou bitvu s dvoubodovým koncem na maličkém kluzišti pražské Kobry, v neděli si užili pohodový domácí dýchánek s mužstvem Rokycan. V kombinaci s jejich dvoucifernou výhrou je potěšil výsledek z Kolína, kde jejich pražský pronásledovatel ztratil další bod a aktuálně ztrácí na vedoucí kohouty tři body.

JUNIOŘI: Táborští načepovali Rokycanům dvanáctku. Jak hodnotí víkend trenér?

HC Kobra Praha - HC Tábor

2:3sn (1:0, 1:1, 0:1)

Pátek, 1.3.2024 18:45 - Junioři

 

Branky a nahrávky: 19. Palaščák (Cibulka, Seidler), 35. Leinweber (Smrž, Palaščák) - 40. Němeček (Suchan, Gajdolín), 50. Šimák (Gajdolín, Suchan), rozh. nájezd Němeček.

Rozhodčí: Výborný - Höger, Tichý.   Vyloučení: 3:8 - navíc Šindelář (Tábor) 5+OK   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Diváci: 79

HC KOBRA PRAHA: Simon (Kokhanin) — Jáchim, Shaklein, Cibulka, Stanko, Seidler, Wolf — Halfar, Leinweber, Smrž, Rejna, Jindrák, Kulinič, Zeithaml, Fáber, Palaščák, Kovář, Holec.

HC TÁBOR: Pulda (Šrámek) - Ondřej, Klíma, Gajdolín, Mrázek, Bouška, Šťastný, Bejšák - Suchan, Šimák, Němeček, Pospíchal, Vlček, Šindelář, Špánek, Říha, Kupka, Lang, Fencl, Mohyla.

HC Tábor - HC Rokycany

12:0 (5:0, 5:0, 2:0)

Neděle, 3.3.2024 17:00 - Junioři

 

Branky a nahrávky: 2. Špánek (Fencl), 2. Pospíchal (Vlček), 5. Bouška (Němeček), 8. Šimák (Suchan, Němeček), 10. Klíma (Šimák, Šťastný), 21. Šimák (Němeček), 25. Šimák (Bouška), 30. Špánek (Bejšák, Šrámek), 31. Vlček (Šindelář), 34. Šindelář (Pospíchal, Bouška), 48. Klíma (Vlček, Pospíchal), 51. Špánek (Fencl).

Rozhodčí: Hamr - Hlaváč, Hron.   Vyloučení: 2:1   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 70

HC TÁBOR: Šrámek (Ostrý) — Ondřej, Klíma, Bejšák, Bouška, Gajdolín, Mrázek, Šťastný - Sucha, Šimák, Němeček - Špánek, Kupka, Říha - Vlček, Pospíchal, Šindelář - Lang, Mohyla, Prokop.

HC ROKYCANY: Karbulka (Přibík) — Křepela, Mojžíšek, Turek, Carda, Fríd — Krajči, Němeček, Kačena, Krátký, Dvořák, Bulka, Popp.


ŠTĚPÁN KADILÁK, trenér juniorů HC Tábor:
„Mnohem náročnější z obou zápasů byl pochopitelně ten páteční na Kobře. Dobře jsme věděli, že soupeř má svoje kvality a na jeho malém hřišti to pro nás nikdy nebylo jednoduché. V týdnu jsme si hru na menším prostoru zkoušeli, ale přesto jsme s tím měli v první třetině problémy a byli jsme překvapení, jak rychle se hra otáčela. Myslím si ale, že jsme si na to postupem času zvykli a od druhé třetiny už to pro nás bylo daleko více hratelné a přebírali jsme iniciativu. Ve třetí třetině už jsme domácí jasně přehrávali a po vyrovnání na 2:2 visel ve vzduchu třetí gól, v závěru nás ale bohužel přibrzdilo pětiminutové vyloučení. I dva body samozřejmě bereme. Moc nás těší, že za to kluci vzali a dokázali zápas otočit ze stavu 0:2.  Patří jim za to velký dík. Doma proti Rokycanům to pochopitelně bylo úplně jiné utkání. Do desáté minuty jsme vedli 5:0 a za tohoto vývoje postupně naše hra trošku uvadala. Snažili jsme se sice celý rok pracovat na tom, aby se to nedělo, ale na druhé straně je to trochu pochopitelné. Motivovat hráče k maximálnímu úsilí je v takových případech těžké, ale i tentokrát jsme vždycky přidali a dovedli zápas k výraznému výsledku. Devízou je rozhodně nula vzadu.“            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality