Turnaj sedmáků v rámci NHL Dne hokeje přinesl domácímu týmu bronz i zážitky

13.03.2024 10:38, autor: Pavel Šácha

Jak už jsme zmínili, součástí sobotní monstrózní akce NHL Eden hokeje v Táboře se stal také turnaj 7. Tříd. Vedle pořádajícího týmu kohoutů se u Jordánu představili mladí reprezentanti Motoru České Budějovice, Havlíčkova Brodu a plzeňské Škodovky. Právě posledně jmenovaný tým nakonec klání čtyř mužstev hraných systémem každý s každým na 2x20 minut opanoval. Druhou příčku si vydobyl celek z brodské Kotliny a bronz zůstal v držení domácích žáků. Paradoxní je, že vítězní Západočeši sice v obou třetinách (bodově ohodnocených jako samostatné duely) zdolali jak Havlíčkův Brod, tak i Tábor, ale s posledním Motorem ztratili hned tři body.

Turnaj sedmáků v rámci NHL Dne hokeje přinesl domácímu týmu bronz i zážitky


JAKUB DRDA, trenér 7. třídy HC Tábor: „První zápas s Motorem jsme zvládli velice dobře a vyhráli obě třetiny. Měli jsme sice i dost štěstí, ale náš výkon byl kvalitní. Postupně začala naše hra úřece jen uvadat a projevila se únava; máme přece jen malé mužstvo a fyzicky se s některými soupeři prostě nemůžeme přetlačovat. Ukázalo se to už v utkání s Havlíčkovým Brodem, kdy jsme první půlku prohráli, a druhá skončila 0:0.    S Plzní se stejně jako s Motorem známe ze soutěže, takže jsme věděli, co nás čeká. Zpočátku to vypadalo na vyrovnané utkání. První polovinu jsme sice prohráli 0:2, ale měli jsme tam sami nějaké příležitosti. Do druhé části jsme šli tak trochu vabank a s jasným cílem vyhrát ji a posunout se v pořadí o příčku výš, ale chytilo to úplně opačný směr. Místo toho, abychom dali nějaké góly my, tak nám to tam napadalo, a pak už jsme byli v hlavách zoufalí. Neměli jsme už ani vůli bojovat, zatímco soupeř byl na koni. Když vezmu turnaj celkově, máme ve hře spoustu dobrých věcí, ale na druhé straně i nedostatků, na kterých musíme do dalších sezon zapracovat. Musím říct, že pro kluky byl tenhle turnaj velká show a byli nadšení. Je super, že něco takového máme možnost zažít. Jen je škoda, že nezbylo na turnaj více času a nemohly se hrát plnohodnotné zápasy.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality