Hokejový Tábor bude v neděli na nohou, ocitnou se Havířovští ve vroucím kotli?

06.04.2024 12:39, autor: Pavel Šácha

V nejbližších dvou dnech bude hokejový Tábor na nohou. V neděli a v pondělí se k Jordánu přestěhuje semifinálová série mezi domácím týmem a jejich protivníkem z Havířova. Kohouti si do něj ponesou jasný úkol: dostat se zpátky do série, ve které po dvou vystoupeních ve Slezsku prohrávají 0:2. Své fanoušky pozvou na hokej v obou dnech na 18. hodinu.

Hokejový Tábor bude v neděli na nohou, ocitnou se Havířovští ve vroucím kotli?


Z úvodního dvojutkání na havířovském stadionu si táborské mužstvo kýžený bod nepřivezlo, jeho členům však pochopitelně poskytlo bohatý studijní materiál. Ukázalo se, že suverénní král druholigové konference Východ může být pro Jihočechy hratelným protivníkem. Aby domácí hokejový koktejl táborským fanouškům opravdu zachutnal, je nutné do něj vmíchat několik zásadních ingrediencí; včetně té klíčové, která ve Slezsku citelně chyběla: lepší nakládání s brankovými příležitostmi, které si hráči Tábora vytvoří.

Jisté je, že na jih Čech v neděli přijede mimořádně sebevědomý a nažhavený soupeř. Díky dvěma domácím úspěchům se mu otevřela možnost na táborském ledě celou sérii ukončit, případně si domů odvézt alespoň mečbol. Vsadí při tom na dvě zásadní devízy, kterými se v předchozích bitvách prezentoval: famózní produktivitu, velmi svědomitou práci před oběma brankami a skvělou pohodu svých individualit v čele s lídrem druholigového bodování Tomášem Frankem.

Při naplnění těchto vizí musejí Havířovští jednoznačně počítat s neuvěřitelně tvrdým odporem domácí hokejové obce. Proti nim bude stát maximální odhodlání táborských hráčů přepsat predikce semifinálových bojů, a také – ostatně jako vždy – rekordně početná fanouškovská armáda v ochozech. Najdou-li obě tyto síly společnou řeč a vydají ze sebe maximum, bude to mít favorizovaný protivník na táborském stadionu pekelně těžké.

Atraktivní doprovodný program

O zábavu fanoušků bude v Táboře znovu výtečně postaráno nejen při utkání, ale i v době, kdy nesmiřitelné boje na ledové ploše načas utichnou.  

CHOREO. Fanshop ve spolupráci s klubem HC Tábor a Fanclubem připravují na nedělní zapas celostadiónové choreo. Prosíme, aby všichni v 5. minutě hry zvedli nad hlavu papíry, které najdou na své sedačce a řídili se podle kotle. Nepřesunujte papíry (barvy) na jiné sedačky. Děkujeme za Vaši pomoc a ochotu uspořádat skvělou atmosféru při nedělním zápase.
SOUTĚŽE. Přestávku mezi první a druhou třetinou vyplní bonusový díl tradiční střelecké soutěže. Přestože už tato kratochvíle zná svého vítěze za letošní hokejový ročník, dočkají se jí diváci i v rámci semifinálových utkání. Tři držitelé tenisových míčků se utkají o vstupenky do Jump arény v Táboře.
Mezi druhou a třetí třetinou budou ve hře ceny v celkové hodnotě 10 000 Kč. Povede k ní mimořádný díl populární soutěže v házení puků na středový kruh. Na výhry si sáhnou ti, kteří si v předchozím průběhu utkání zakoupí v provozovně fanshopu soutěžní puk a ve zmíněné přestávce ho na pokyn v hodí na led s cílem přiblížit se co nejvíce středovému puntíku pro vhazování. Tři fanoušci s nejpřesnější trefou se mohou těšit na zmíněné hodnotné ceny. Hlavní cenu pro vítěze soutěže věnoval Polygon Hradec Králové. Pro další v pořadí je přirpaven hokejový dres a další ceny od fanshopu, a v neposlední řadě i hráčskými legendami podepsané hokejky z Dne hokeje, který se v březnu uskutečnil v Táboře.

A pozor – na zmíněné soutěže se mohou diváci těšit v rámci obou semifinálových zápasů!

Jak je to se vstupným?

V loňském ročníku se cena vstupného pro první kolo play-off (nakonec neúspěšné) zvedla ze 100 Kč na 120 Kč. Letos učinil klub HC Tábor vůči svým fantastickým fanouškům vstřícný krok a zápasy dvou kol vyřazovacích bojů si užívali za stejnou cenu jako utkání základní části.

Ani ceny vstupenek na domácí semifinálové souboje s Havířovem se příznivci HC Tábor nemusejí bát. Za atraktivní hokejovou podívanou zaplatí oproti dosavadnímu průběhu sezony pouze o padesát korun více, to znamená 150 Kč. Děti do 140 cm výšky a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma.

Vstupenky si mohou fanoušci samozřejmě znovu zajistit s předstihem prostřednictvím online prodeje na webu vstupenky.hctabor.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality