Lvíček ve školkách sklízí v Táboře chválu ze všech stran, spolupráce bude pokračovat

19.05.2024 23:41, autor: Pavel Šácha

Od sezony 2023-2024 funguje ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje nový projekt nazvaný Lvíček ve školkách, jenž se zaměřuje na rozvoj pohybové gramotnosti u dětí předškolního věku. Tato iniciativa zapustila pevné kořeny také u Jordánu, kde klub HC Tábor navázal spolupráci se dvěma městskými školkami MŠ Sokolovská a MŠ Kpt. Nálepky.

Lvíček ve školkách sklízí v Táboře chválu ze všech stran, spolupráce bude pokračovat

Projekt Lvíček ve školkách přijel do Tábora podpořit i olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr (za stolkem, vedle něj manažer mládeže HC Tábor Jaroslav Drda a vlevo trenér klubové mládeže Jan Boháč, vpravo ředitelka MŠ Sokolovská Lenka Spálenková). Foto: Tomáš Danko  

Novotou zářící iniciativa cílí na pohybový rozvoj dětí v mateřinkách a jejich budoucí zájem o sport jako takový. „Cílem projektu je přivést děti ve školce k radosti z pohybu a ukázat jim určitou základní průpravu, aby zjistili, že pohyb není sprosté slovo. Chtěli bychom v nich vzbudit zájem o to, aby se hýbaly i ve volném čase mimo školku, a případně se později přihlásily do nějakého sportovního kroužku,“ popisuje trenér mládeže HC Tábor Jan Boháč, který má v Táboře projekt Lvíček ve školkách ve své gesci.

 S Janem Boháčem se po celý školní rok potkává na 70 dětí rozdělených do tří skupin. „Probíhá to tak, že třikrát v týdnu docházím do školky a pětačtyřicet minut se s dětmi věnujeme pohybové průpravě. Součástí projektu je ale také výuka bruslení, kdy děti naopak přicházely na zimní stadion. Tam jsme spolu strávili celkem zhruba deset hodin,“ uvedl trenér.

O tom, že se Lvíček ve zmíněných školkách jaksepatří zabydlel a našel v dětech kamarády, svědčí pochvalné reference rodičů, a mimo jiné i slova konstatování MŠ Sokolovská Lenky Spálenkové. „My jsme z toho nadšení a myslím si, že to funguje bezvadně. Pro děti je to velké zpestření a hodně se na ta cvičení těší. Navíc v tomto případě funguje onen mužský faktor; pan Boháč jako trenér je pro ně samozřejmě neokoukaný a umí si je získat. Za mě je to určitě chvályhodná a velmi přínosná iniciativa,“ prohlásila.

 Tato slova zopakovala i na dubnové neformální besedě s někdejším vynikajícím hokejovým obráncem Jiřím Šlégrem, která se interně konala v prostorách MŠ Sokolovská. Právě olympijský vítěz z Nagana, vítěz Stanley Cupu a mistr světa převzal záštitu nad celým projektem a lobuje za jeho uchování a rozvoj pro budoucí období. K nejbližšímu školnímu roku už si Lvíček ve školkách otevřel dveře a obě táborské mateřinky u toho opět nebudou chybět. V jednání je i případné rozšíření projektu, samozřejmě s ohledem na jeho provozní možnosti.



 

 

 


Hosté besedy na MŠ Sokolovská bedlivě naslouchali ohlasům a podnětům z řad rodičů i pedagogických pracovníků školky. V rámci setkání ovšem Jiří Šlégr rozdával především úsměvy a na jeho konci samozřejmě také autogramy přítomným dětem i dospělým . Foto: Tomáš Danko

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

Starší aktuality