Sonda do dění na stadionu. Všechno jde podle harmonogramu, těší Jana Bendu

13.06.2024 01:40, autor: Pavel Šácha

Zimní stadion v Táboře zažívá hodně hektickou „letní“ pauzu. Téměř bezprostředně po skončení uplynulé sezony započaly v jeho interiéru práce na potřebné rekonstrukci chladícího zařízení. Ruku v ruce s nimi se uskuteční také instalace nového hrazení a úprava rozměrů kluziště. To všechno už je známo. Jaký je ale současný stav akce v táborském hokejovém svatostánku?

Sonda do dění na stadionu. Všechno jde podle harmonogramu, těší Jana Bendu


Průvodcem aktuálním děním na stadionu se nám stal Jan Benda, jednatel společnosti Tělovýchovná zařízení města Tábora (TZMT). Z jeho úst zazněly příjemné zprávy. Komplikace se až dosud nevyskytly, pomyslní kostlivci ve skříních neviseli a z pracovních plánů mizí splněné úkoly tak, jak je potřeba.
 „V současnosti se všechno odvíjí podle harmonogramu, což nás těší. Je položená trubkovnice pro novou ledovou plochu. Úspěšně proběhla tlaková zkouška, na kterou musel samozřejmě dohlížel komisař. Jedná se o čpavkový rozvod, proto je nutné, aby se vše autorizovaně zkontrolovalo,“ konstatoval Jan Benda a připojil i dvě pozoruhodná čísla. „Na ploše je instalováno zhruba 23 kilometrů trubek (údaj opraven - pozn. aut.) s více než 2 tisíci sváry. Každý z nich navíc musí být registrovaný a podepsaný, aby bylo vidět, kdo ho dělal,“ prozradil.

Začátkem příštího týdne by se mělo začít na stadionu betonovat. „Jakmile beton trošičku vyzraje, mohou se začít stavět mantinely. Je důležité, aby se právě zrání betonu a všechny související věci časově potkaly; abychom dodrželi potřebné technologické lhůty a nezačali například příliš brzy chladit,“ uvedl šéf TZMT.  
 Právě stanovené termíny hrají v plánech a výstupech odvíjejících se prací klíčovou roli. O to potěšitelnější výše uvedené informace jsou. „Stále všechno směřujeme k tomu, aby mohla stavba 15. července skončit. Po tomto termínu už začne nějaká kompletace a pomalu začneme zaledovávat, stříkat plochu a všechno potřebné připravovat na samotný provoz. S klubem komunikujeme v tom smyslu, aby se 12. srpna mohlo bruslit na stadionu, který bude mít nové mantinely, nové nástřiky, nové střídačky… Prostě všechno potřebné,“ přiblížil Jan Benda.

Jak bylo častokrát avizováno, vedle nutné rekonstrukce chlazení se stadion dočká také nových mantinelů a plexiskel splňujících nejnáročnější současné požadavky. „Jak šel vývoj plánů dopředu, domluvili jsme se na tom, že toho využijeme a instalujeme modernější mantinely, které jsou bezpečnější, komfortnější na montáž a případné výměny reklamy a podobně. Myslím si, že tady v Táboře budeme mít to nejlepší, co momentálně je,“ pochvaluje si jednatel TZMT.

V uplynulých týdnech přišlo v médiích na přetřes i téma střechy zimního stadionu, jejíž nedobrý stav si v blízké budoucnosti rovněž žádá důkladnou péči. „Jde o to, že střecha není technologicky úplně šťastně provedená,“ upřesnil Jan Benda. „Fólie, která tam leží, je vyžilá. Navíc leží na podkladu, který už není v dobrém stavu, což znamená, že na některých místech začíná do té střechy téct. Před nadcházející sezonou to samozřejmě opravíme. V příštím roce chceme instalovat fotovoltaiku, a aby se poté nemusela dávat zase pryč a měnit střecha, dohodli jsme se s městem, že uděláme kompletní opravu hlavní střechy, a na tu pak fotovoltaiku posadíme,“ zakončil Jan Benda zevrubnou zprávu o dění na zimním stadionu coby chlouby táborského hokeje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

Starší aktuality