Na zimním stadionu už práce finišují, (nejen) mantinely jsou na svých místech

23.07.2024 16:46, autor: Pavel Šácha

Starší reprezentanti táborského HC už netrpělivě přešlapují v předsálí nové sezony a chytají se na své první krůčky na ledě. V prvních týdnech druhé fáze přípravy je učiní v azylu jiných stadionů a budou se těšit na srpnovou domácí premiéru, která se nezadržitelně blíží. Jaká je tedy aktuální situace na zimním stadionu, jehož kolbiště prochází zásadní proměnou?

Na zimním stadionu už práce finišují, (nejen) mantinely jsou na svých místech


Práce v útrobách stadionu se podle stanoveného harmonogramu přiřítily do cílové rovinky. V pondělí uplynulo pět týdnů od její betonáže, a právě tento povrch je aktuálně ostře sledovanou položkou pracovního plánu. „Beton momentálně zraje a musí se dostat na stanovenou vlhkost, která činí dvě procenta,“ informuje Jiří Kříž, vedoucí provozu společnosti TZMT (Tělovýchovná zařízení města Tábora). „Děláme všechno pro to, abychom ji srazili na požadovanou hodnotu. To je pro nás stěžejní záležitost.“

Mezitím se pochopitelně odvíjejí další avizované práce. Plochu stadionu, která se dočkala zúžení, už lemují nové moderní mantinely s plexiskly; Táborští už na ně obdrželi certifikaci opravňující je k pořádání zápasů nejvyšších soutěží i mezistátních utkání. Ruku v ruce s klíčovou výměnou řídícího systému chlazení ve strojovně, výměnou mantinelů a rekonstrukce plochy jdou i další práce, například montáž nového prostoru časoměřičů, úpravy v prostoru střídaček a vjezdu rolby a podobně. Ty zbývající nesou visačku dokončovací a směřují k červeně zakroužkovanému srpnovému datu. „Dopadne-li všechno tak, jak si představujeme, měl by být stadion připravený k provozu do pondělí 12. srpna,“ vyhlíží pomyslnou cílovou pásku Jiří Kříž.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

Starší aktuality