Dorostenci mají před extraligou nabitý program, na led se těší i další výběry

29.07.2024 18:27, autor: Pavel Šácha

Táborští extraligoví dorostenci zahájili s posledními červencovými dny předsezonní přípravu na ledě. Prozatím se stal jejich útočištěm Zimní stadion Jana Marka v Jindřichově Hradci. Právě odtud vyhlížejí i první přípravný duel, ke kterému nastoupí už ve čtvrtek 1. srpna v Českých Budějovicích.

Dorostenci mají před extraligou nabitý program, na led se těší i další výběry


Extraligoví mladíci od Jordánu se nebudou nudit ani v následujících týdnech. Jejich intenzivní ledovou přípravu prošpikuje řada zápasových prověrek včetně dvou turnajových vystoupení. K tomu prvnímu se vypraví už na konci tohoto týdne do Přerova, druhý absolvují v Soběslavi. V programu přípravných utkání nechybějí ani tři duely s mezinárodním puncem.

Program přípravných utkání dorostu

Čtvrtek 1. srpna: Motor České Budějovice – HC Tábor
Sobota 3. – neděle 4. srpna: turnaj v Přerově (soupeři Zlín, Pardubice, Přerov, Poruba)
Středa 7. srpna: Rytíři Kladno – HC Tábor
Čtvrtek 8. srpna: HC Tábor – Motor České Budějovice (13.00, ZS Soběslav)
Úterý 13. srpna: Vienna Capitals – HC Tábor
Středa 14. srpna: HC Tábor – výběr Kanady (18.15)
Čtvrtek 15. srpna: Dukla Jihlava – HC Tábor
Úterý 20. srpna: BK Mladá Boleslav – HC Tábor
Čtvrtek 22. srpna: HC Tábor – Dukla Jihlava (14.30)
Sobota 24. – neděle 25. srpna: turnaj v Soběslavi (Slavia Praha, Vienna Capitals, Zubr Přerov, Pilsen Wolves)
Úterý 27. srpna: HC Tábor – BK Mladá Boleslav (14.45)
Čtvrtek 28. srpna: HC Tábor – Rytíři Kladno (14.15)

Dodejme, že už v úterý poprvé obují brusle také hráči juniorského týmu a deváté třídy. V tomto týdnu se stane jejich útočištěm zimní stadion v Milevsku, v tom následujícím se přestěhují za přípravou do Soběslavi. První ryzí srpnový víkend bude pomyslným startovním bodem i pro žákovské výběry HC Tábor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality