Příprava na ligu: po cenné výhře v Kotlině prošli junioři ostrým milevským testem

17.08.2024 16:22, autor: Pavel Šácha

Nejstarší mládežnický výběr HC Tábor je v plné přípravě na vstup do druhé nejvyšší soutěže: ligy juniorů. V uplynulých dvou dnech ho náležitě prověřily dva náročné duely na ledě vrstevníků z Havlíčkova Brodu a v Milevsku, kde se postavil proti favoritovi jihočeské krajské ligy mužů. V Kotlině se táborští kohouti nabudili do další předsezonní práce výhrou 4:3 nad druhým týmem uplynulé sezony juniorské ligy. Mimořádně přínosný pro ně byl i zápas v Milevsku, ze kterého si odvezli porážku 3:6.

Příprava na ligu: po cenné výhře v Kotlině prošli junioři ostrým milevským testem

Obranný val před brankou hájenou Ondřejem Koryťákem. Foto: Kateřina Šáchová 

HC MILEVSKO 1934 – HC TÁBOR 6:3 (4:2, 2:0, 0:1)

Branky: 7. Růžek (Suchan), 11. Přívozník (Chocholoušek, Hrakholski), 12. Januška (Kohout), 14. Vochozka (Březina, Suchan), 29. Chocholoušek (Hrakholski, Janda), 33. Hrakholski (Janda, Bednář) – 4. Šindelář (P. Pospíchal), 13. J. Pospíchal (Šindelář), 59. Anděl (J. Pospíchal). Rozhodčí: Novotný – Bočan, Schlixbier. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 150 (?).
Milevsko: Dvořák – Janda, Bednář, Kohout, Pavlát, Štekr, Růžek – Chocholoušek, Přívozník, Hrakholski – Janoch, Krcho, Januška – Březina, Suchan, Vochozka.
Tábor jun.: Ostrý (30. Koryťák) – Bouška, Gajdolín, Bejšák, Ondřej, Rottenberg, Bačo, Anděl, Céza – Suchan, Šimák, Kofroň – Šindelář, J. Pospíchal, P. Pospíchal – Špánek, Pánek, Říha – Prokop, Mohyla, Křepelka – Sochůrek.

ŠTĚPÁN KADILÁK, trenér juniorů HC Tábor: „Co se týče čtvrtečního zápasu v Brodě, tam se nám povedl vstup do utkání. Po první třetině jsme vedli 2:0, což kluky uklidnilo. Pravdou je, že my jsme byli v podstatě kompletní, zatímco domácí nastoupili pouze s hráči ročníků 2006 a 2007. Pro nás je to nicméně do budoucna VCELKU solidní příslib; soupeři jsme stačili bruslařsky i herně a myslím si, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Náš výkon proti týmu, který v minulé sezoně dlouho vedl českou skupinu ligy juniorů, a nakonec v ní skončil druhý, mě mile překvapil. V Milevsku nás možná trošku dohnala únava, protože jsme po čtvrtečním zápase ještě ráno trénovali. Každopádně to pro nás byl výborný zápas, ve kterém jsme střídali lepší pasáže s těmi horšími. Byl hodně tvrdý, protože soupeřovy hráči jsou starší a silově samozřejmě někde jinde. My jsme se na to připravovali, ale moc jsme to nezvládali. I to je pro nás ponaučení. Z celkového pohledu to hodnotím kladně, ale na druhé straně se ukázalo, že někteří hráči prostě musejí přidat.“

Připojujeme letmou fotogalerii ze zápasu na milevském stadionu. 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality