V úterní svižné prověrce podlehli Táborští na domácím stadionu Dukle Jihlava

20.08.2024 14:51, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo má za sebou druhou přípravnou prověrku proti soupeři z Maxa ligy. Na rozdíl od čtvrtečního utkání s Třebíčí se tentokrát museli před dalším prvoligovým reprezentantem Horácka sklonit a po šedesáti minutách náročného boje podlehli jihlavské Dukle 2:5. Dvě branky inkasovali při závěrečné hře bez brankáře.

V úterní svižné prověrce podlehli Táborští na domácím stadionu Dukle Jihlava

HC Tábor - HC Dukla Jihlava

2:5 (1:0, 1:2, 1:3)

Úterý, 20.8.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Matai (Dančišin, Matušík), 32. Remta (Adamec) - 34. Koštoval (Jungwirth), 37. Pořízek, 44. Půček (Jungwirth), 59. Půček, 59. Půček

Rozhodčí: Pešina - Šimánek, Diviš.   Vyloučení: 3:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 20:33   Diváci: 460

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Hajič, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Gajdolín - Doležal, Hruška, Severa - Svoboda, Milfait, Adamec - Dančišin, Matušík, Matai - Krliš, Zadražil, Prášek.

HC DUKLA JIHLAVA: Žukov (Beran) - Strejček, Vovsík, Ozols, Číhal, Dundáček, Koštoval - Štefančík, Menšík, Cachnín - Půček, Toman, Chvátal - Báťa, Pořízek, Jungwirth - Vrhel.


Hosté s sebou k Jordánu nepřivezli několik ústředních opor, na druhé straně se však představili s Maximem Žukovem v brance, navrátilcem Matoušem Menšíkem z extraligové Olomouce a dalšími osvědčenými hráči, se kterými kouč Viktor Ujčík počítá do základu pro prvoligové boje. Táborští se museli obejít bez obránců Lukáše Kříže a Tomáše Hubaty, což otevřelo cestu do sestavy mladíkovi Matěji Gajdolínovi.

Od úvodních minut zdobilo zápas vysoké tempo hry a před oběma brankáři bylo často poměrně rušno. Rovnovážným skóre nakonec rozkymáceli jako první domácí kohouti, a to velmi pohlednou akcí. Dlouhý bekhendový pas Matušíka od vlastní střídačky přistál na útočné modré přesně na holi Dančišina, ten našel chirurgicky přesnou přihrávkou Mataie a zkušený forvard založil své gólové konto v novém táborském působišti – 1:0. Jihlavští hokejisté odpověděli na obdrženou branku náporem, ale v několika šancích ztroskotali na pozorném brankáři Žajdlíkovi. V úvodu 17. minuty jásali táborští fandové v ochozech znovu, to když po Zadražilově souhře zakončoval Prášek, ale kotouč z jeho hole pouze rozverně zazvonil na obě svislé tyče, aniž by přešel brankovou čáru. O chvíli později se ocitl ve výtečné střelecké pozici před Žukovem Dančišin, ani nadvakrát ale puk na správné místo určení nedopravil.

Otěží prostředního dějství se hned od úvodních střídání ujali hosté z Horácka a gólman Žajdlík měl práce nad hlavu. Ve 25. minutě si navíc zavolal na pomoc konstrukci své branky po Strejčkově střele od modré. Následně Jihočeši přečkali první oslabení při vyloučení Suchánka, ale i díky přesilovce – byť nevyužité – zůstávala Dukla aktivnějším týmem. Situace na ledě se proměnila až s příchodem druhé poloviny utkání.
V polovině 30. minuty ještě Milfait svůj únik neproměnil, ale
o minutu později už zazněl z ochozů radostný ryk – Do útočného pásma se dravě prodrala dvojice Adamec – Remta, střelu prvně jmenovaného ještě Žukov vyrazil, ale důsledný Remta už z dorážky navýšil táborské vedení – 2:0. Hokejisté z Jihlavy ovšem nedopustili, aby jejich úsilí ve druhé třetině přišlo vniveč a přispěchali s bleskovou odpovědí, pod kterou se díky svému důrazu podepsal Koštoval2:1. Závěr prostřední dvacetiminutovky byl na zajímavé okamžiky mimořádně bohatý. Pro pozdější vývoj střetnutí byla důležitá především 36. minuta. Na domácí straně se vydal na zteč Matušík, tradičním manévrem obelstil brankáře Žukova, při zakončení do odkryté klece mu ale kotouč utekl z hole. Následně se hra přesunula na opačnou stranu kluziště a z naprosto nevinné situace se narodilo jihlavské vyrovnání – chybná rozehrávka Žajdlíka přistála na holi hostujícího Pořízka, a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl – 2:2. V závěrečných minutách se blizoučko gólové pomstě ocitli domácí, jenže Severovu střelu nad ledem zastavila tyč Žukovovy klece a ladem zůstala ležet i jejich následná přesilovka.

Závěrečná perioda vyzněla podstatně přívětivěji pro hostujícího prvoligistu. Už v polovině 43. minuty našel Jungwirth nečekanou přihrávkou zpoza branky Půčka, jenž pohotově zaznamenal svůj první přesný zásah v utkání – 2:3. V následujících minutách si oba celky vyměnili po jedné početní výhodě, ale úspěšný v ní ani jeden z nich nebyl. V 53. minutě měl po Severově přihrávce vyrovnání na hokejce Doležal, ale Žukov nekapituloval. V čase 57:41 táborští trenéři odvolali brankáře a zkusili zaútočit na vyrovnání se šesti hráči v poli, brzy ale hosté získali puk a Menšík jim trefou do prázdné kohoutí klece pojistil vítězství – 2:4. Konečnou podobu výsledku poté ustanovil Půček při pokračující power play Tábora – 2:5.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas splnil naše očekávání. Soupeř byl rychlý, nepříjemný a prověřil nás i ve věcech, které jsme potřebovali vidět. Oproti střetnutí s Třebíčí byl znatelný rozdíl v nasazení a tempu hry. Tentokrát se hrálo nahoru dolů, a ač se jednalo o přípravu, nemohli jsme si dovolit dělat něco na půl plynu, Hrálo se na krev. Myslím si, že je ideální takový zápas v přípravě odehrát. Poskytl nám spoustu materiálu k tomu, abychom si ukázali věci, které nám fungovaly nebo naopak nefungovaly.“                        

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality