Pohár města Tábora se stěhuje do sbírky Motoru, turnaj znovu sklidil obdiv

26.08.2024 00:49, autor: Pavel Šácha

Pátý hokejový turnaj O pohár města Tábora určený hráčům 9. tříd už je několik hodin minulostí, ovšem dojmy z něj budou nejen ve městě nad Jordánem ještě dlouho rezonovat. Z mimořádně kvalitních dvoudenních klání pěti mužstev nakonec vítěznou trofej vydolovali mladí hráči Motoru České Budějovice. K turnajovému zlatu je dovedl táborský kouč Arpád Györi. Stříbro se stěhuje na sever Čech do klenotnice Bílých Tygrů z Liberce, bronz ukořistili Piráti z Chomutova. Domácímu týmu HC Tábor, pro který byla konfrontace se čtyřmi elitními soupeři velice užitečnou položkou, nakonec chyběl k medailovému úspěchu jediný bod. Pátí skončili reprezentanti klubu HC Zubr Přerov.


Z mimořádně kvalitních dvoudenních klání pěti mužstev nakonec vítěznou trofej vydolovali mladí hráči Motoru České Budějovice. K turnajovému zlatu je dovedl táborský kouč Arpád Györi. Stříbro se stěhuje na sever Čech do klenotnice Bílých Tygrů z Liberce, bronz ukořistili Piráti z Chomutova. Domácímu týmu HC Tábor, pro který byla konfrontace se čtyřmi elitními soupeři velice užitečnou položkou, nakonec chyběl k medailovému úspěchu jediný bod. Pátí skončili reprezentanti klubu HC Zubr Přerov.

Samotný turnaj znovu sklidil ohromné ohlasy u diváků i účastníků dvoudenního hokejového kolotoče. K nesporné sportovní kvalitě, jejímiž hlavními nositeli byly mladí hráči z Českých Budějovic a Liberce, se přidalo neutuchající nadšení pořadatelů. Celý turnaj příkladně zabezpečili a prošpikovali nejrůznějšími zpestřeními, ať už je řeč o dovednostních soutěžích, uvítacím ceremoniálu, vystoupení milevských krasobruslařek, občerstvení pro týmy, ocenění nejlepších individuálních výkonů v každém zápase a dalších dílkách. Při sobotním zahajovacím ceremoniálu uvítal jednotlivé týmy náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Klíma, jenž převzal záštitu nad celým turnajem spolu s městem Tábor, které při závěrečném slavnostním vyhlášení zastupoval sám starosta Štěpán Pavlík.

Fakta ze zápasů táborského týmu

HC TÁBOR – MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 0:12 (0:2, 0:7 – 0:3)

Branky: 4. Albrecht, 24. Albrecht, 30. Albrecht, 32. Fleischman (Pánek, Fošum), 34. Albrecht, 35. Volf (Hruška), 36. Fošum (Eiselt, Šrámková), 39. Petrák, 48. Hruška (Albrecht), 54. Klimeš, 55. Albrecht (Hruška, Przeczek), 55. Pánek (Šrámková, Volf).

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 5:5 (3:1, 2:4 – 0:0, náj. 1:0)

Branky: 7. Dohnal (Susko), 11. Dohnal (Lévai), 19. Dohnal (Susko), 2. Susko (Zikmund), 5. Švadlena (Susko, Kahoun) – 23. Moskvitin (Sinu), 1. Schnierer (Ševčík), 7. Jansa (Jíra), 15. Jansa (Hečko), 3. Ševčík, nájezd Bláha.

HC TÁBOR – ZUBR PŘEROV 7:5 (4:1, 3:3 – 0:1)

Branky: 4. Dohnal, 12. Vobořil (Dohnal), 16. Všetečka (Susko), 23. Sosnovec, 31. Krčil (Susko), 40. Švadlena (Kahoun), 50. Vondrák (Susko) – 3. Pavlica, 24. Mana, 40. Šišák (Veselý), 46. Pavlica (Šišák), 54. Mana (Šindler).

HC TÁBOR – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:8 (1:6, 2:2 – 0:0, náj. 0:1)

Branky: 21. Švadlena (Susko), 43. Vobořil, 44. Susko – 1. Železný (Dvořák), 3. Železný (Křeček), 9. Železný (Dvořák), 12. Vaksmansky (Železný), 13. Křeček (Janda), 22. Krajnc (Matějček), 41. Vaksmansky (Železný), 48. Vaksmansky, nájezd ?.

SLOŽENÍ TÁBORSKÉHO TÝMU: Plášil, Kopecký, Vošta, Mertl – Charvát, Hynek, Hrehor, Trnka, Sosnovec, Zikmund, Všetečka, Lévai, Keltner – Bláha, PIhálek, Dudukin, Svoboda, Krčil, Susko, Kahoun, Vobořil, Stejskal, Švadlena, Hák, Slabý, Dohnal, Vondrák, Bartáček. Trenéři Rostislav Kadlec, David Šťastný.

Mozaika turnaje

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. Motor České Budějovice 25 bodů (36:12), 2. Bílí Tygři Liberec 15 (31:14), 3. Piráti Chomutov  10 (17:22), 4. HC Tábor 9 (16:31), 5. Zubr Přerov 7 (14:35).

VÍTĚZOVÉ INDIVIDUÁLNÍCH SOUTĚŽÍ – slalom (puk pod kontrolou): Miha Kranjc (Bílí Tygři Liberec). Rychlost: Matěj Petrák (Motor České Budějovice). Nájezdy – brankář: Miroslav Líbal (Motor České Budějovice). Nájezdy – hráč: Tomáš Albrecht (Motor České Budějovice). Tvrdost střely: Radim Klimeš (Motor České Budějovice). Přesnost střelby: Dan Šabana (Piráti Chomutov).

ALL STAR TÝM: Eduard Čechmánek (Přerov) – Adam Rozsíval (Liberec), David Przeczek (Č. Budějovice) – Tomáš Albrecht (Č. Budějovice), Dominik Železný (Liberec), Jakub Jíra (Chomutov).

Turnajové ohlasy

Milan Plodek, trenér HC Bílí Tygři Liberec: „Jsme moc rádi, že jsme tady mohli být. Vzpomněl jsem si, že někdy před deseti lety jsme podobný turnaj pořádali v Liberci, kde jsme také měli uvítací ceremoniál a dovednostní soutěže. Vnímám to jako výborný nápad a super zpestření. Je dobré, že každá část zápasu se hodnotí samostatně, takže to má náboj a je stále o co hrát. Kluci si to vyzkouší, mají k tomu prodloužení, nájezdy… Byli jsme tady opravdu moc spokojení, pořadatelům patří obrovský dík.“
Lukáš Chaloupka, asistent trenéra Motoru České Budějovice: „Chtěli bychom Táborským poděkovat za pozvání na tak parádní a kvalitní turnaj. Sjezdili jsme už hodně turnajů, ale tady to bylo fakt skvělé. Hrály se výborné zápasy, byly tu dovednostní soutěže. Naše dojmy jsou samozřejmě umocněné tím, že se nám turnaj podařilo vyhrát a předvedli jsme tu kvalitní výkony. To je pro nás taková třešnička na celé akci.“

Ohlas a hodnocení trenéra domácích „deváťáků“ Rostislava Kadlece přineseme v samostatném článku.  

Jsme na konci...! Tito muži byli největšími hvězdami víkendového podniku  na táborském zimním stadionu. Parta organizátorů turnaje opět sklízela zaslouženou chválu ze všech stran.

SOUHRN VÝSLEDKŮ

Zápasy se hrály na 2x 25 minut + prodloužení 5 minut. Každé dějství zápasů se hdnotilo jako samostatné utkání.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality