Táborští hráči prošli v duelu s kompletním týmem Dukly těžkou a užitečnou výukou

27.08.2024 22:06, autor: Pavel Šácha
Táborští hráči prošli v duelu s kompletním týmem Dukly těžkou a užitečnou výukou

HC Dukla Jihlava - HC Tábor

7:2 (3:0, 3:1, 1:1)

Úterý, 27.8.2024 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Jansons (Havránek), 9. Vrhel (Ozols), 15. Kulda (Čachotský, Dundáček), 26. Cachnín (Havránek, Harkabus), 30. Toman (Štefančík), 31. Vrhel (Jungwirth, Dundáček), 57. Kulda (Čachotský, Cachnín) - 27. Říha (Plášil), 55. Cikhart (Nevšímal).

Rozhodčí: Ondráček, Jančí – Sapík, Zídek.   Vyloučení: 5:5   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:1   Střely: 37:22   Diváci: 250

HC DUKLA JIHLAVA: Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Číhal – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Menšík, Havránek – Štefančík, Toman, Pořízek.

HC TÁBOR: Šatný (Žajdlík) – Plášil, Hajič, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Gajdolín – Doležal, Hruška, Severa – Prášek, Milfait, Adamec – Cikhart, Dančišin, Matai – Krliš, Zadražil, Nevšímal.


Jihlavská ekipa poskládaná z nejlepších týmových zdrojů se od začátku pevně chopila herních otěží a hostům značně omezila prostor pro jakékoliv útočné spády. Lepší pohyb hráčů Dukly, jejich jistota při hře s pukem a téměř bezchybné kombinace se brzy promítly do skóre. Na konci 6. minuty využil obránce Jansons přemíru volnosti v prostoru mezi kruhy a neomylným švihem k tyči poslal domácí celek do vedení – 1:0. O necelé tři minuty později dopřáli kohouti podobně luxusní pozici pro zakončení Vrhelovi, a také on s ní naložil k plné spokojenosti jihlavských příznivců – 2:0. Ve 14. minutě dostali Jihočeši příležitost dominanci prvoligového soka, to když se provinil proti pravidlům Menšík. V přesilové hře si však nechali ujet dvojici Čachotský – Kulda a druhý jmenovaný proměnil nezištnou nabídku svého spoluhráče v pohodlné a přesné zakončení – 3:0. V závěru první dvacetiminutovky ze sebe Táborští přece jen shodili těžkou deku i ostych a těžká práce přibyla i strážci horáckého brankoviště Beranovi. Na konci dalšího dvouminutového trestu jihlavského hříšníka Menšíka orazítkoval Milfait z přihrávky Dančišina tyč jeho klece. Šestnáct vteřin před sirénou – paradoxně v dvojnásobném oslabení Tábora – ujel obráncům Dukly Matai, ale vyprášil jen Beranovu vyrážečku.

Na začátku druhé periody se mohlo táborské mužstvo odrazit k „lepším zítřkům“ od výtečně zvládnutého zbytku oslabení tří proti pěti, průběh úterního střetnutí se však brzy vrátil k původnímu scénáři a Jihlavští se znovu jali dokumentovat své nesporné kvality. V čase 25:08, kdy zahříval trestnou lavici hostů Říha, se před Šatného klecí dostal k lehké teči Harkabusovy střely Cachnín a uštědřil kohoutům čtvrtý gólový políček – 4:0. Na přesný zásah exbrodského centra našli hosté od Jordánu včasnou a totožnou odpověď. Při vyloučení jihlavského dlouhána Číhala vyzval Plášil ke střele od modré Říhu a před brankou hlídkující Doležal vychýlil puk mimo dosah gólmana Berana – 4:1. Ještě před dovršením první poloviny utkání si Dukla vzala čtyřbrankový náskok zpět. Mohutným manévrům v v blízkém okolí táborského brankoviště Šatný statečně odolával, ale třetí dorážku z hokejky Tomana už v cestě za brankovou čáru nezastavil – 5:1. Jen o čtyřicet vteřin později soubor z Horácka znovu operoval v útočném pásmu a nedůsledně pokrytý Vrhel přidal z bezprostřední blízkosti šestý gól svého týmu – 6:1. Tento výsledek setrval na světelných tabulích až do skončení druhé třetiny, v jejímž závěru se sice Táborští nadechli k odvážnějšímu a důraznějšímu výkonu, leč s průběžným stavem zápasu nezahýbali.

Podařilo se jim to až v průběhu závěrečné dvacetiminutovky, která nabídla divákům v ochozech pelhřimovského stadionu nejvyrovnanější hokej ze všech tří dějství. Hosté dodali svému výkonu více pohybu a elánu a s mírně ukolébanými domácími hokejisty svedli výsledkově, a částečně i herně rovnocennou partii. Zmíněné druhé, leč nakonec poslední gólové radosti se dočkali v polovině 55. minuty při vlastním oslabení. Rychlý výpad za záda jihlavských beků zakončil mladík Nevšímal ostrou střelou a dojíždějící Cikhart usměrnil Beranem vyražený puk do správného prostoru – 6:2. Poslední slovo si však v utkání vzala těžko zastavitelná elitní formace domácí družiny. Už podruhé v zápase dokonale zafungovala spolupráce zkušených forvardů Čachotského s Kuldou a lotyšský střelec ani tentokrát přesnou přihrávkou svého parťáka nepohrdl – 7:2. A protože na konci třetí části nevyužili hosté svou pátou početní výhodu, získal tento výsledek přívlastek konečný. 

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Dukla dnes nastoupila v plné sestavě, takže jsme věděli, že to bude hodně kvalitní zápas. Bylo jasně znát, že jsme hráli s týmem z TOP 5 Maxa ligy, který nás prověřil snad ve všem. V první třetině jsme ještě co do šancí drželi krok, ale v té druhé už to od nás bylo hodně zbrklé a soupeř nám ukázal svou vyhranost a šikovnost na kotouči. Ve třetí části už domácí asi přece jen polevili a my si už trochu zvykli na tempo zápasu. Navíc jsme si víc věřili na puku, takže už to bylo vyrovnanější. Pro nás to byla dobrá prověrka, která nám ukázala, jak hráči fungují v nekomfortních situacích. Jak se říká – těžko na cvičišti, a doufejme, že lehko na bojišti. Rozhodně jsme takový zápas potřebovali sehrát.“       

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality