Rostislav Kadlec o domácím turnaji: Byla to pecka! Nic lepšího jsme si nemohli přát

28.08.2024 12:51, autor: Pavel Šácha

Turnajové boje hokejových deváťáků O pohár města Tábora jsou už několik dní minulostí. Pro hráče domácího týmu představovaly téměř sváteční položku v přípravě na mimořádně náročnou extraligovou sezonu. Mladí táborští kohouti se na svém ledě mocně natahovali po bronzu, ke kterému jim nakonec scházel jediný bod. Nedosáhli na něj, zato si však z domácí akce odnesli spoustu zážitků a užitečných postřehů. V tomto duchu hovořil také trenér 9. třídy HC Tábor ROSTISLAV KADLEC.

Rostislav Kadlec o domácím turnaji: Byla to pecka! Nic lepšího jsme si nemohli přát


Víkendový domácí turnaj O pohár města Tábora nabídl silný koncentrát organizačního nadšení, zábavy i sportovní kvality. Souhlasíte?
Jednoznačně. Byla to prostě pecka, ten turnaj byl fantastický! Chodili za námi lidé z ostatních mužstev a moc děkovali za to, že tady mohli být. I za náš tým patří dík pořadatelům a všem, kteří se o chod akce starali. Ode mě směřuje poděkování i rodičům, kteří se postarali o tu naši „V.I.P.“ s občerstvením. Co se týče soupeřů, ani v tomhle ohledu jsme si nic lepšího nemohli přát. Všechno to byly extraligové týmy. Motor a Liberec byly od ostatních tří mužstev odskočené, ale i zápasy s nimi nám samozřejmě daly hrozně moc.
Ohlédněme se za vystoupením vašeho mužstva. Jak ve vašich očích obstálo?
Oproti zápasu v Mladé Boleslavi jsme tam viděli zlepšení, ale stále to není to, jakým způsobem bychom se chtěli prezentovat. Odehrajeme například dobrou první část s Motorem, ale ve druhé je to pravý opak a napadá nám to tam. To samé bylo s Libercem. První polovinu jsme prohráli 1:5, v té druhé jsme najednou sahali po vítězství a rozhodovaly až nájezdy, které kdybychom uhráli, tak bychom skončili třetí. Jak už jsem ale říkal, oba týmy jsou přece jen někde jinde. Těmi „našimi“ soupeři byly Přerov a Chomutov. S nimi jsme hráli solidně v obou polovinách a záleželo na tom, který z týmů udělá více chyb. Dobré je, že se nám ve hře objevovaly prvky, které pilujeme na trénincích. Chceme po hráčích, aby nepřidržovali kotouč, snažili se prosazovat jeden na jednoho, ale na druhé straně to netahali sami jako v mladších kategoriích a snažili se hrát kombinační hokej. Důležité je, aby spolu na ledě uměli komunikovat, protože právě to je u nás téměř na nule. Potěšilo nás, když jsme viděli, jak žije střídačka a ti kluci i rodiče v hledišti z toho mají radost. Kvůli tomu se hokej dělá…
Start mistrovské extraligové sezony se nezadržitelně blíží a příprava jde do finiše. Jaký program vás v nejbližší době čeká?
Ve čtvrtek hrajeme v Českých Budějovicích, v sobotu nás čeká zápas ve Slaném a v neděli jedeme do Písku. Teď už mám v kádru jednadvacet hráčů, kteří s námi budou trénovat, i když ne všichni budou nastupovat v extralize. Jsme domluveni se Soběslaví a Příbramí, a zájem má i Vlašim, aby tam naši kluci hráli. Děláme to proto, aby jen netrénovali a měli zápasové vytížení, které je pro ně důležité. Chtěli bychom proto apelovat na rodiče, aby si to vzali za své a s těmi kluky tam jezdili, i když to jsou náklady navíc.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality