Setkání tří nováčků ligy juniorů si trenéři pochvalovali, žehrali však na produktivitu

03.09.2024 14:39, autor: Pavel Šácha

V rámci přípravy na vstup do druhé nejvyšší soutěže juniorů uspořádal táborský tým na domácím ledě miniturnaj tří mužstev. Sobotní klání se stala konfrontací připravenosti tří nováčků juniorské ligy – k Jordánu zavítali mladíci z pražské Hvězdy a HCM Warriors Brno. Zápasy se hrály a 2x 25 minut plus prodloužení, přičemž každá část se bodově hodnotila jako samostatné utkání.

Setkání tří nováčků ligy juniorů si trenéři pochvalovali, žehrali však na produktivitu

Ilustrační foto z utkání juniorů

Táborské mužstvo s řadou zdravotních mezer v plánovaném složení zahájilo sobotní program střetnutím s Pražany. Navzdory šancím v první polovině duelu nenašlo ve svém středu byť jen jediného střelce a podlehlo Hvězdě 0:1 a 0:2 (prodloužení 0:0). Výsledkově zdařilejší bylo z pohledu táborské družiny odpolední vystoupení s brněnským protivníkem. V první půli si připsala vítězství 1:0, ve druhé s Warriors remizovala 1:1 a prodloužení vyhrála poměrem 2:0. O dvě branky Tábora se postaral Jan Pospíchal, po jedné zaznamenali Ondřej Kostka a Bruno Sochůrek. Díky těmto výsledkům a výhře Hvězdy nad Warriors skončili táborští mladíci v domácím miniturnaji druzí.

Pořadí i výsledky obou utkání ovšem hrály v plánech trenérů vedlejší roli za herním projevem mužstva. Potvrzují to i slova hlavního kouče táborské juniorky Štěpána Kadiláka.
 „Měli jsme na sobotu připravené nějaké varianty sestavy, které jsme chtěli vyzkoušet, ale museli jsme náš plán překopat, protože nám ze zdravotních důvodů osm hráčů nedorazilo. I tak to pro nás byly výborné zápasy. Hvězda má ve svém středu vysoké a silné hráče a v dosavadní přípravě měla výborné výsledky. V první části zápasu jsme ji přestříleli, ale v koncovce se nám vůbec nedařilo, v té druhé jsme dostali dva góly, z toho na konci jeden do prázdné. Výsledky pro nás nebyly až tak důležité; zaměřili jsme se především na hru, a ta byla solidní. Místy jsme měli i trošku navrch. Také tým Brna pro nás byl velice dobrým soupeřem. Donutil nás k dobrému pohybu a už jsme si i vytvářeli dost šancí. Padl z toho i nějaký gól, měli jsme tam i nějaké tyčky, ale představovali bychom si samozřejmě lepší produktivitu. Gólů potřebujeme dávat daleko víc.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality