Kouč dorostenců Milan Dančišin na prahu nové sezony: Jdeme do ní s pokorou, ale ne se strachem

04.09.2024 17:16, autor: Pavel Šácha

Dlouhé období tvrdého tréninkového drilu, zápasových prověrek a hledání optimální podoby kádru a sestavy končí. Extraligoví dorostenci HC Tábor vstoupí už o nadcházejícím víkendu na mistrovskou scénu a hned na úvod elitních bojů budou čelit vskutku těžkému kalibru: v sobotu a v neděli je na svých stadionech přivítají ocelově tvrdí protivníci z Třince a Vítkovic.

Kouč dorostenců Milan Dančišin na prahu nové sezony: Jdeme do ní s pokorou, ale ne se strachem


Co trenérům ukázalo dlouhé přípravné období?  Jak jsou mladí kohouti na účinkování v „moravské“ extraligové skupině B připraveni? A co lze od po všech stránkách náročné sezony očekávat? O tom hovořil hlavní kouč táborského dorosteneckého souboru Milan Dančišin.

Od startu do soutěže vás dělí už jen pár dní a dlouhé přípravné období bude brzy minulostí. Jaké z vašeho pohledu bylo?
„Odehráli jsme dva turnaje a dalších osm přípravných zápasů, vesměs s týmy, které budou působit ve skupině A. Každý z nich byl pro nás užitečný a ukázal nám, na čem musíme pracovat. Příprava byla náročná, ale udělali jsme maximum, abychom byli dobře nachystaní.
Vykrystalizoval se vám už i kádr, se kterým vyrukujete do nového extraligového ročníku…
Nechali jsme si v něm pětadvacet hráčů včetně čtyř brankářů. Budeme pro ně během sezony využívat možnost střídavých startů, potažmo hostování v lize v Příbrami a vedle toho máme ještě béčko v Soběslavi. Citelnou ztrátou je pro nás bohužel odchod Venci Svobody do Finska, což je týden stará záležitost. I tak si ale myslím, že máme tři vyrovnané pětky. Jsou v nich převážně starší ročníky, z těch mladších máme v podstatě jen obránce Marka Hrobského s Mathiasem Šachlem a útočníka Štěpána Nevšímala. Momentálně nás neprovází žádná zranění. Hráči jsou na sezonu připravení a jsme netrpěliví, což nám ukážou zápasy na Moravě. Řešili jsme jen situaci v brankovišti, kde nám zápalem plic onemocněl David Koutník, ale jak už jsem tady zmínil, nechali jsme si čtyři gólmany a díky tomu to pro nás bylo poměrně snadné.
Jak už jsme zmínili, základní část soutěže strávíte ve skupině B, která je pro vás i přes několik konfrontací s tamními soupeři určitou neznámou. Může vám to působit těžkosti?
Bereme to jako fakt a vůbec nad tím nepřemýšlíme. Náročnější to pro nás bude z hlediska dopravy a času, ale nemíníme se na to vymlouvat a popereme se s tím. Naopak se těšíme na to, že zase uvidíme jiné stadiony a soupeře. Některé týmy navíc známe, ať už Přerov, Pardubice, Porubu nebo Zlín, který jsme teď v létě potkali na turnaji. A uvidíme, jak se dokážeme popasovat s tou tvrdší hrou, která u moravských mužstev bývá.
Soutěž pro vás začne pořádně zostra, a to dvojutkáním v Třinci a ve Vítkovicích. Co od něj očekáváte?
Viděli jsme zápasy Vítkovic i Třince v přípravě, ale ani jeden z týmů nebyl kompletní a neměl v sestavě reprezentanty. Přípravu na obě utkání budeme řešit ze dne na den. Podíváme se na jejich první víkendové zápasy, které hrají v pátek, respektive v sobotu s Přerovem, a s klukama si je pak v klidu rozebereme. K zápasům jedeme se sedmnácti hráči a začneme na tři lajny.
Jakou vizi a plány si s sebou do další náročné sezony v extralize ponesete?
Jednoznačně do ní jdeme s pokorou, ale rozhodně ne se strachem. Myslím si,  že v soutěži není žádný vyloženě slabší soupeř a bude to znovu těžké, což nám ukázaly i přípravné zápasy. Prvotním cílem je samozřejmě záchrana, ale chceme pokukovat po plutí klidným středem soutěže. Sezona je dlouhá a potřebujeme, abychom v prosinci, kdy se v sezoně začne lámat chleba, měli všechny kluky zdravé a v optimální formě.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality