Generálka u Sázavy: Táborští jedou v pátek do Ledče k duelu s Havlíčkovým Brodem

12.09.2024 13:36, autor: Pavel Šácha

Druholigové A-mužstvo projde v pátek herní generálkou na středeční start mistrovské soutěže. Po více než dvoutýdenním zápasovém půstu k ní odcestuje do Ledče nad Sázavou, kde je přivítá tradiční druholigový souputník z Havlíčkova Brodu. Zahajovací buly střetnutí padne v 17.30 hodin.

Generálka u Sázavy: Táborští jedou v pátek do Ledče k duelu s Havlíčkovým Brodem


Zatímco hosté od Jordánu nastoupí ke svému pátému přípravnému duelu, pro havlíčkobrodské bruslaře bude páteční konfrontace už osmou položkou v letním zápasovém programu. Oba celky už na sebe narazily ve čtvrtek 22. srpna na táborském ledě a spokojeněji ho opouštěli hokejisté z Kotliny, kteří si z jihu Čech odvezli vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Stala se pro ně jedním ze čtyř výsledkově úspěšných počinů z dosavadních sedmi přípravných zápasů. Poslední vítězné vystoupení zaznamenali svěřenci trenéra Petra Nováka tuto středu v Praze na Kobře, odkud si přivezli výhru 3:2 po nájezdech, čímž uťali předchozí třízápasovou šňůru porážek.
 V utkání na pražském Braníku se v dresu havlíčkobrodského souboru objevila i jedna velmi zajímavá tvář. Defenzivní řady účastníka druholigové skupiny Východ vyztužil ostřílený obránce Miloslav Jáchym, který v uplynulé sezoně hájil barvy táborských kohoutů. V páteční generálce na soutěžní ročník 2024-2025 by neměl chybět ani jiný extáborský matador, a zároveň hrající místopředseda brodského klubu Lukáš Endál. Zkušenost s působením u Jordánu, byť poměrně krátkou, má za sebou také obránce David Vala.

Táborští hokejisté se v uplynulých týdnech věnovali pilné přípravě se vším, co k ní v této fázi předsezonního období patří. Do Ledče nad Sázavou se v pátek vypraví ve složení, které jim umožňuje aktuální stav kádru. Po třech utkáních odchytaných Oliverem Šatným se do branky kohoutů postaví Matěj Žajdlík. V obraně by se měl poprvé po překonání zdravotních problémů objevit zkušený navrátilec z Třebíče Lukáš Kříž, v rekonvalescenci po zranění naopak pokračuje mladý bek Tomáš Hubata. V útočné vozbě pro páteční střetnutí bude chybět jméno Jana Milfaita, kterého rovněž vyřadily ze hry zdravotní potíže.
 Cíl pro páteční duel s havlíčkobrodskými hostiteli je jasně daný: nastartovat před středeční druholigovou premiérou zápasový rytmus a naladit se na ni herně i výsledkově.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality