Z prochladlého stadionu v Ledči si kohouti odvezli povzbuzující výhru nad H. Brodem

13.09.2024 13:42, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo strávilo páteční večer v Ledči nad Sázavou, kde absolvovalo poslední prověrku před ostrým startem nové druholigové sezony. V duelu s houževnatými hostiteli z Havlíčkova Brodu tahali kohouti za delší konec provazu a po šedesáti minutách hry si z ledečského kluziště odvezli povzbuzující vítězství v poměru 6:3.

Z prochladlého stadionu v Ledči si kohouti odvezli povzbuzující výhru nad H. Brodem

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

3:6 (0:1, 2:2, 1:3)

Pátek, 13.9.2024 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 22. Endál (J. Kuchta), 26. Bureš (Rauš, P. Kuchta), 48. P. Kuchta (Rauš, Holenda) - 11. Hruška (Říha, Plášil), 29. Krliš (Matušík, Matai), 30. Doležal (Severa, Říha), 49. Plášil (Matušík), 52. Matai (Říha, Hajič), 60. Matai (Matušík).

Rozhodčí: Doležal - Křivohlavý, Mareček.   Vyloučení: 3:3   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 29:43   Diváci: 110

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nečas (Č. Novák) – J. Novák, Benák, J. Kuchta (C), Vašíček, Zych, Kerber, M. Krejčí – Tecl, Rulc, Melenovský – Endál, Pártl, Kopic – Bureš, Rauš, P. Kuchta – Kotrba, Pavelec, Střecha – Holenda

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) – Plášil, Hajič, Suchánek, Říha, Štich, Remta, Kříž – Doležal, Hruška, Severa – Svoboda, Prášek, Adamec – Matai, Matušík, Dančišin – Krliš, Zadražil, Nevšímal.


Všechny tři periody pátečního střetnutí měly obdobný scénář. Domácí mužstvo do nich vždy vstoupilo poměrně aktivně, poté si však táborští hráči pomohli výtečně sehranou početní výhodou, a přestože jejich soupeř nikterak neslevil na dobrém pohybu, chopili se herních otěží.

V zahajovacím dějství Havlíčkobrodští vytěžili z dobrého nástupu přesilovou hru, ale jedinou střelu na branku soupeře v ní vyprodukoval hostující obránce Štich. Nerozehraní kohouti brzy získali pevnější led pod nohama. V polovině 9. minuty si Matai vynutil na Burešovi a z následné táborské přesilovky vzešel úvodní gól zápasu. Pevný zámek hostů v útočném pásmu vyústil v ránu Říhy do tyče, která se odrazila na hůl Hrušky, a zkušený centr pohotově usměrnil puk do Nečasovy branky – 0:1. Necelé dvě minuty před první sirénou se blýskl svižnou individuální akcí Severa, ale Nečas navýšení skóre odmítl.

Druhou třetinu rozehráli domácí hokejisté výtečně a dovedlo je to k vyrovnání. S velkou příležitostí Pártla si ještě výtečně poradil táborský gólman Žajdlík, vzápětí však úřadoval Endál a pohotovou tečí po nahození J. Kuchty od modré srovnal stav utkání na 1:1. Ve 25. minutě hosté rozpoutali mohutné manévry v útočném pásmu, ovšem minimálně tři velké příležitosti nechali ležet ladem, a tak je za to stihl trest – ve skrumáži před Žajdlíkem se nejlépe orientoval Bureš a pohodlně poslal puk do odkryté táborské klece – 2:1. Celek od Jordánu zareagoval na vedoucí gól soupeře nejlepším možným způsobem. Zvýšenou aktivitou si v krátkém řasovém úseku vykoledoval fauly Rulce a Kotrby a následnou početní výhodu využil naprosto dokonale. Totální rozborku bránící trojice vyšperkoval neomylným zakončením k tyči Krliš a srovnal na 2:2. O minutu později vrátila na stranu Jihočechů situace, která se výrazně podobala jejich první trefě – odraženou střelu Říhy vrátil z druhé strany do odkryté části brodské svatyně Doležal2:3. Ve zbytku prostřední části táborský držel táborský tým vládu nad utkáním, ale žádnou z dalších šancí v gólovou pojistku nepřetavil. Domácím hráčům nepřinesla úspěch ani druhá přesilová hra, a tak si hosté znovu odváželi do šatny těsné vedení.

Snaha borců z Kotliny a liknavější start kohoutů do třetí dvacetiminutovky měl odpovídající vyústění. Vyloučení Zadražila sice ještě Brodští nepotrestali, brzy poté jim ale hosté věnovali až příliš času a prostoru v blízkosti Žajdlíkovy branky  a P. Kuchta byl ve správný čas na správném místě – 3:3. Vyrovnávající trefa měla být pro hráče v bílých dresech impulsem k další ofenzívě, té však táborské mužstvo vystavilo ráznou stopku a zbytek střetnutí zcela opanovalo. Jen minutu po inkasované brance v signalizované výhodě si Plášil pohrál  s bránícím protihráčem i s gólmanem Nečasem a dostal hostující družinu potřetí do vedení – 3:4. V polovině 52. minuty narýsoval Říha chirurgicky přesný pas na rozjetého Mataie, ten prosvištěl mezi soupeřovými beky a vtiskl parádní akci gólový punc – 3:5. Tentýž táborský forvard nakonec učinil i poslední zápis do gólových statistik zápasu – pět vteřin před závěrečným klaksonem při domácí hře bez brankáře dovezl puk do opuštěné branky bruslařů a ustanovil konečné skóre 3:6. .

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„Dnešním zápasem jsme ukončili přípravu na novou sezonu a jsme rádi, že jsme ho výsledkově zvládli. Myslím si, že naše hra nebyla špatná a je určitě fajn, že se nám podařilo dát tři góly z přesilovek. Na situace předcházející třem obdrženým gólům se podíváme na videu a rozebereme si je. Každopádně se teď už těšíme na středu, až to vypukne. Zrovna tak se těšíme na naše fanoušky a chtěl bych je touto cestou na zápas s Kadaní pozvat.“            

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality