9. TŘÍDA: Východočeská mise Táborským kořist nepřinesla, oba duely jasně prohráli

16.09.2024 02:12, autor: Pavel Šácha

Hráči táborské 9. třídy mají za sebou svá první vystoupení v novém extraligovém ročníku. Na úvod je čekal velmi těžký východočeský dvojboj. V domácím prostředí narazili na mimořádně silné Dynamo Pardubice a vyfasovali od něj deset gólů. Jen o den později cestovali mladí kohouti do Hradce Králové a přes mírné zlepšení nemohli ani tam pomýšlet na příznivý výsledek.

9. TŘÍDA: Východočeská mise Táborským kořist nepřinesla, oba duely jasně prohráli

HC Tábor - Dynamo Pardubice

0:10 (0:1, 0:5, 0:4)

Sobota, 14.9.2024 12:15 - 9. TŘÍDA

 

Branky a nahrávky: - 12. Švejda (Hladík, Jirouš), 22. Timko (Dobiáš, Andrejko), 29. Timko (Dobiáš, Andrejko), 32. Timko (Florián, Andrejko), 36. Hladík (Řehoř, Švejda), 38. Řehoř (Švejda, Rohlík), 47. Řehoř (Hladík, Švejda), 52. Řehoř (Hladík, Švejda), 54. Hladík (Švejda, Řehoř), 57. Hladík (Švejda, Řehoř)

Rozhodčí: L. Květoň - D. Květoň, Lang.   Vyloučení: 5:2   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 62

HC TÁBOR: Mertl (Vošta) – Charvát, Sosnovec, Keltner, Hynek, Všetečka – Slabý, Susko, Hák, Bláha, Dohnal, Švadlena, Trnka, Svoboda, Stejskal, Kahoun.

DYNAMO PARDUBICE: Marossy (Hájek) – Jirouš, Fiala, Hanzlík, Florián, Rohlík, Rosecký – Bartheldy, Hladík, Timko, Švejda, Andrejko, Jaroš, Procházka, Mach, Řehoř, Dobiáš.

Mountfield HK - HC Tábor

8:3 (4:0, 2:3, 2:0)

Neděle, 15.9.2024 12:30 - 9. TŘÍDA

 

Branky a nahrávky: 8. Domkář (Rejthar, Lingr), 9. Maník (Meišner, Drtina), 16. Pánek (Domkář), 18. Maník (Koubek, Falta), 32. Tesařík (Falta, Koubek), 38. Lingr (Hrdina, Domkář), 52. Klíma, 57. Pánek (Adamkov) - 21. Bláha (Susko), 26. Švadlena (Svoboda, Dohnal), 34. Stejskal (Bláha, Susko).

Rozhodčí: Karlík - Kuczera, Vrbenský.   Vyloučení: 4:5   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 33

MOUNTFIELD HK: Vošta (Mertl) - Charvát, Sosnovec, Trnka, Keltner, Všetečka, Hynek, Zikmund – Slabý, Susko, Hák, Vobořil, Bláha, Dohnal, Svoboda, Švadlena, Stejskal.

HC TÁBOR: Dostál (Tichý) – Tesařík, Rejthar, Hrdina, Lingr, Koubek – Hladík, Adamkov, Klíma, Drtina, Meišner, Pánek, Falta, Višňar, Maník, Domkář.


ROSTISLAV KADLEC, trenér týmu 9. třídy HC Tábor - po utkání s Pardubicemi: „Ukázalo se, že soupeř je úplně někde jinde, a doslova nás rozebral. V první třetině jsme ještě odolávali a chytal nám dobře gólman Mertl, Ve druhé části si hosté pomohli přesilovkami, při kterých jsme se špatně orientovali, přestože jsme se tomu na tréninku věnovali. Zápas se potom v podstatě už jen dohrával. Výsledek 0:10 je krutým, ale odpovídal průběhu hry. Naopak to mohlo být ještě víc, ale držel nás brankář. Po utkání v Hradci Králové: „S Mountfieldem jsme v prvních pěti minutách začali velice dobře, pak nám tam ale padl krásný gól soupeře. Domácí potom přidali ještě další tři poměrně šťastné, ale musím říct, že navzdory průběžnému výsledku nebyla naše hra v první třetině špatná. Na začátku druhé třetiny jsme dali dvě rychlé branky po pěkných akcích, ale pokaždé, když jsme se k něčemu nadechovali, tak jsme byli vyloučení, ať už oprávněně nebo ne. Domácí přesilovky opravdu umějí. V poslední části byl soupeř lepší, ale my jsme to nakonec nějak dobojovali. Znovu musím pochválit našeho brankáře, tentokrát Davida Voštu. Naše hra byla oproti předchozímu zápasu o něco lepší a nezbývá nám, než dál tvrdě pracovat.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality