Startujeme! Táborský tým ve středu rukuje do boje, v cestě mu stane novic z Kadaně

17.09.2024 19:34, autor: Pavel Šácha

Ve středu už naostro! Hráči táborského A-týmu vtrhnou na bojiště druhé hokejové ligy. V zádech budou mít skvělé domácí fanoušky a proti sobě natěšeného nováčka ze severu Čech: SK Kadaň. První vhazování nové mistrovské sezony padne na táborském ledě v 18 hodin.

Startujeme! Táborský tým ve středu rukuje do boje, v cestě mu stane novic z Kadaně


Protivník z královského města Kadaně představuje pro své budoucí soupeře velkou neznámou. Je jediným novým členem západní druholigové skupiny coby suverénní král loňského ročníku ligy Ústeckého kraje. Touto soutěží prošel celek s nedávnou dlouholetou prvoligovou minulostí jako nůž máslem a drtivou většinu zápasů vyhrál naprosto dominantním rozdílem. Jediný duel, který Kadaňští nedovedli k triumfu v základní hrací době, byl odvetný finálový souboje s bílinskými Draky, i ten ale nakonec zvládli a po výhře v prodloužení slavili nejen prvenství v soutěži, ale později i návrat mezi republikovou hokejovou společnost.

Sonda do tábora soupeře

Postupový kádr severočeské družiny se po zlomové sezoně nerozpadl a doznal poměrně skromné proměny. Do druholigového ročníku 2024-2025 vyrukuje družina s věkovým průměrem 25 let, který po boku řady mladíků ustanovilo jen několik velezkušených členů ofenzivní vozby. Právě těm ale trenér Miroslav Novák přisoudí stěžejní role. Aby také ne… Šestatřicetiletý Lukáš Hrdlička odehrál v tuzemské třetí nejvyšší soutěži 236 utkání a dokázal v nich být produktivní, o čemž svědčí 215 kanadských bodů. Nejvíce druholigových startů si připsal v Kadani, oblékal však také dresy Bíliny, Klášterce nad Ohří i Mělníku. O rok starší Jan Nekvinda strávil významnou část kariéry za hranicemi, konkrétně v nižších soutěžích v Německu a ve Švýcarsku. Nejstarší muž kadaňské sestavy zapsal do svého hokejového životopisu téměř padesátku utkání v první lize za Most, v té druhé pak zaznamenal více než sto startů, a to v barvách hned Děčína, Litoměřic, Roudnice, Mostu, České Lípy, Bíliny a naposledy také Chebu. Největší útočné eso druholigového novice jsme si nechali nakonec. Vladislav Vrtek má ve svých 36 letech rozhodně na co vzpomínat. V deseti utkáních ho zařadil do sestavy extraligový Litvínov, kde vstřelil i svůj jediný gól v nejvyšší soutěži. V nižších ligových patrech si svými bodovými příspěvky vybudoval velký respekt. Celkem 144 zápasů v první lize vyšperkoval 63 body (33+30). A na poli druhé ligy? V ní zazářil 125 góly a 171 asistencemi ve 215 střetnutích. Díky sedmiletému působení poznal Vladislav Vrtek dokonale i francouzskou hokejovou scénu. V uplynulé krajské sezoně pobavil kadaňské fandy neuvěřitelnými 100 body v pouhých 19 utkáních (41+59).

Obranné řady SK podobně zkušené borce nemají. Nejstarším hráčem na jeho soupisce je devětadvacetiletý Václav Cestr, ke kterému se věkově blíží pouze o tři roky mladší Daniel Novák a Daniel Týr. Do branky získal kadaňský soubor velmi zajímavou a osvědčenou tvář. Richard Běhula hájil jeho barvy už v prvoligových časech, nyní přichází do Kadaně na pomoc coby člen prvoligové soupisky Chomutova.

Přípravné zápasy Kadaně

V přípravě na obnovenou druholigovou premiéru odehráli hokejisté Kadaně šest utkání. Připsali si dvě výhry nad Děčínem a další dva duely dotáhli až k neúspěšným samostatným nájezdům.
Výsledky: Kadaň – Ústí nad Labem 4:10, Kadaň – Děčín 6:3,  Cheb – Kadaň 3:2, Kadaň – Cheb 3:4 po s.n., Děčín – Kadaň 1:2, Chemnitz – Kadaň 3:2 po s.n.

Z táborské šatny

Uplynulé předsezonní období a aktuální rozpoložení táborských kohoutů rozebrali ve zveřejněném videorozhovoru trenéři Richard Lobo a Jakub Grof. „Všichni už se na sezonu hrozně moc těšíme a věříme, že stejně jsou na tom i fanoušci,“ zaznělo mimo jiné z jejich úst.  A přesně takové pocity by měly provázet nejen středeční premiérový duel, ale také následující sobotní zápas, ke kterému k Jordánu zavítá Příbram.

Už proti Kadani vlétnou táborští hráči v nových bílých dresech a s jednoznačným úkolem dovést střetnutí k zahajovacímu vítěznému zápisu. Trenérský tandem domácího týmu by měl mít k dispozici všechny členy aktuálního kádru s výjimkou zraněného obránce Tomáše Hubaty, jehož rekonvalescence však jde správným směrem.

Vstupné a permanentky

Stejně jako v předchozích sezonách můžete pro pohodlnou návštěvu domácích utkání využít online prodej vstupenek na webu: vstupenky.hctabor@com. Cena vstupného činí 120 Kč, děti do 140 centimetrů výšky a držitelé průkazu ZTP/P mají vstup zdarma.

Na pokladnách budou už ve středu k dispozici také permanentní vstupenky na domácí utkání základní části 2. ligy.
A protože se i hrozivé počasí uplynulých dní alespoň částečně umoudřilo, nic nebrání tomu, aby mohla modro-bílá druholigová mise začít v plné parádě, tedy i s tradičně skvělou podporou táborských hokejových příznivců. Hrrr na ně! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality