Hokejisté Tábora otevřeli sezonu rázně, nováčkovi z Kadaně nadělili devět gólů

18.09.2024 14:05, autor: Pavel Šácha

V premiérovém utkání nového ročníku druhé hokejové ligy obstáli táborští hokejisté na výbornou. Nováčkovi z Kadaně přibalili na zpáteční cestu do královského města tíživou porážku 9:2. Čtyři základní kameny k pozdějšímu triumfu položili už v úvodní části hry. Ve druhé periodě sice vypadli z role a soupeř toho využil ke snížení na rozdíl dvou branek, v poslední třetině už ale kohouti znovu pálili ostrými a měli blízko k desetigólové hranici.

Hokejisté Tábora otevřeli sezonu rázně, nováčkovi z Kadaně nadělili devět gólů

HC Tábor - SK Kadaň

9:2 (4:0, 0:2, 5:0)

Středa, 18.9.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Suchánek (Doležal, Hruška), 11. Severa (Doležal, Plášil), 15. Svoboda (Milfait, Plášil), 17. Adamec (Svoboda, Milfait), 48. Hruška (Kříž, Severa), 50. Zadražil (Kříž), 51. Říha (Matušík, Suchánek), 52. Severa (Doležal, Plášil), 56. Hruška (Doležal, Severa) - 32. Neuman (Vostiňák), 38. Mekvinda (Vrtek, Šmejc).

Rozhodčí: Turhobr - Rubáš, Brtník.   Vyloučení: 6:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 59:16   Diváci: 962

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Kříž, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Hajič - Severa, Hruška, Doležal - Svoboda, Milfait, Adamec - Matai, Matušík, Dančišin - Krliš, Zadražil, Nevšímal - Prášek.

SK KADAŇ: Běhula (Gerstner) - Novák, Václav Cestr, Rykl, Hynek, Filip, Psár - Kulich, Dautovský, Novotný, Vostiňák, Šilar, Hrdlička, Příhoda, Konášek, Šmejc, Neuman, Vrtek, Nekvinda.


Ještě před zahájením úvodního střetnutí nové druholigové sezony se ujal slova předseda klubu HC Tábor Michal Šušák. Poděkoval městu Tábor za vybudování nového moderního prostředí na zimním stadionu, hejtmanovi Jihočeského kraje panu Martinu Kubovi za podporu projektu druhé ledové plochy v Táboře a v neposlední řadě i všem partnerům klubu a fanouškům za jejich dosavadní i budoucí přízeň.

Zahajovací dějství celé sezony měli táborští hráči zcela ve své režii. Po prvních zahřívacích střídáních čelil severočeský protivník jejich trvalému náporu. Vybředl z něj jen při dvou přesilových hrách, ve kterých si ale gólovou příležitost nevytvořil, Domácí gólman Žajdlík byl při pěti střelách směřujících v první třetině na jeho klec na pozoru, a to včetně jediné šance velké šance kadaňské družiny, kterou měl ve 14. minutě Nekvinda. Zato na druhé straně setrvával Běhula v neustálé permanenci a ve čtyřech případech mu Táborští nedali ani tu nejmenší šanci zasáhnout. První gól sezony si vzal pod patronát Suchánek a jeho přesně mířené nahození od modré čáry – 1:0. V úvodu 11. minuty operovali domácí před brankou soupeře znovu. Doležal ještě puk za Běhulu nedopravil, ale Severa už to z dorážky zvládl – 2:0. V 15. minutě zužitkoval Milfaitovu lahůdkovou nadýchanou přihrávku zpoza branky Svoboda a o necelé tři minuty později tleskali diváci bleskové a učebnicové spolupráci přihrávajícího Říhy a zakončujícího Adamce4:0. Z průběhu celé úvodní dvacetiminutovky vytryskly i další ryzí stoprocentní šance, ale Matai, Dančišin, Zadražil ani Severa kotouč na správné místo určení nedopravili.

Diváci v ochozech byli po vydařené první části v očekávání pokračování ofenzivní přehlídky kohoutů, ta však zcela změnila charakter. Úbytek důslednosti a nástup přílišné bohorovnosti v domácí hře pootevřel hostům cestičku k tomu, aby se doposud kruté platbě nováčkovské daně významně vzepřeli. Dominance v počtu střeleckých pokusů i aktivity sice na domácí straně setrvala, na rozdíl od první periody jí ale chyběla přidaná hodnota v podobě dalších vstřelených gólů a pohledných akcí. Ba co víc, kadaňský novic dokázal ze skromné nabídky svých útočných aktivit vytěžit dvojí korekci skóre, byť velice šťastně. V polovině 32. minuty hledal Vostiňák prudkým pasem spoluhráče Neumana a od nohy táborského obránce Remty se kotouč odrazil za záda bezmocného Žajdlíka – 4:1. O pět minut později – při třetí početní výhodě Severočechů – pálil Vrtek z hranice kruhu do výstroje bránícího Šticha, od něhož se puk odrazil před Nekvindu, a ten se z první trefil nad Žajdlíkovu vyrážečku – 4:2. Mezi oběma gólovými okamžiky rozezvučela horní tyč kadaňské svatyně dělovka obránce Říhy.

Start závěrečného dějství zápasu se nesl v obdobném duchu, v jakém se odvíjela předchozí třetina. Domácí kohouti přečkali oslabení a následně sami nevyužili přesilovou hru. Všechno rázně změnila až situace z úvodu 48. minuty, kdy krátce po vyhrané buly v útočném pásmu pohotově vypálil Hruška a jeho rána měla nejen potřebnou tvrdost, ale i přesný směr – 5:2. Od tohoto okamžiku už existovalo na ledě jen jedno mužstvo a rozhodlo se vynahradit divákům nepříliš povedenou druhou část střetnutí. Na začátku 50. minuty umně tečoval Křížovu střelu od modré Zadražil a ukončil zápasové účinkování brankáře Běhuly – 6:2. V čase 50:56 předvedli divákům fantastickou spolupráci obránci Suchánek s Říhou, jenž ukázkovým blafákem přivítal v utkání vystřídavšího gólmana Gerstnera a hned o minutu později rozbouřila ochozy další vymazlená gólová spolupráce po ose Plášil – Doležal – Severa8:2. Trenéři kadaňského týmu si za tohoto stavu vybrali oddechový čas, přesto museli brzy spolknout ještě jednu hořkou pilulku.   V polovině 56. minuty Gerstner nezkrotil Hajičovo nahození od modré čáry a Hruška při následném závaru pohodlně doklepl kotouč za brankovou čáru – 9:2.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsme rádi, že jsme první utkání sezony zvládli. První polovina úvodní třetiny byla z naší strany taková neučesaná, v té druhé už se ale náš výkon zvedl a byli jsme za to odměněni čtyřmi brankami. Ve druhé třetině se z naší strany dostavilo lehké polevení. Před jejím začátkem jsme si říkali, že se to nesmí nastat, ale přesně to se nám stalo. Doufám, že to pro nás bude facka nejen do dalšího zápasu, ale i do celého zbytku sezony. Ke třetí třetině už jsme přistoupili tak, jak jsme si představovali. Poradili jsme si s pasáží rozkouskovanou vyloučeními, a pak už jsme převzali otěže zápasu a dovedli ho tam, kam jsme si představovali.“    

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality