První ztráta. Táborský tým nedokázal prolomit skálopevný vrchlabský val

02.10.2024 17:30, autor: Pavel Šácha

Přes čtvrtou překážku letošního druholigového programu se táborští hokejisté přenést nedokázali. Po šedesáti minutách marné dřiny smutně gratulovali soupeři z Vrchlabí k vítězství 3:2, za kterým stojí především jeho výtečný defenzivní výkon. Na pokoření brankáře Tichého a jeho spolubojovníků nestačil kohoutům ani dvojnásobný počet střeleckých pokusů a značný počet přesilových her včetně jedné dvojnásobné.

První ztráta. Táborský tým nedokázal prolomit skálopevný vrchlabský val

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Středa, 2.10.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Dančišin (Remta, Svoboda), 20. Kříž (Matušík, Doležal) - 9. Moník (Bendík, Jirků), 23. Moník (Gurjevskij), 33. Krsek (Hebek)

Rozhodčí: Jílek - Herles, Jurak.   Vyloučení: 5:11   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 50:24   Diváci: 1352

HC TÁBOR: Šatný - PLášil, Kříž, Suchánek, Hajič, Štich, Remta, Hubata - Doležal, Hruška, Severa - Adamec, Prášek, Svoboda - Dančišin, Matušík, Matai - Krliš, Zadražil, Nevšímal.

HC STADION VRCHLABÍ: Tichý - Bendík, Fiala, Kynčl, Gurjevskij, Kyncl, Hladík, Hebek - Bláha, Chalupa, Krsek, Kastner, Poul, Mach, Kozák, Chrtek, Šlaicher, Jirků, Moník, Tatar.


Tradiční protivník z Krakonošova kraje vyrukoval do utkání velmi nebojácně, prezentoval se výtečným pohybem a dokázal využívat každou příležitost k ohrožení domácí klece. Už ve 3. Minutě se ocitl  za zády táborských obránců Jirků, ale Šatný jeho střelu špičkou brusle vytěsnil. Do velmi nebezpečných situací se hosté prodrali ještě dvakrát, a potřetí už toho dokázali využít. V polovině 9. minuty se až příliš otevřeným oknem v domácí defenzívě protáhli až před Šatného  a přesná střela Moníka pod vyrážečku táborského brankáře jim zajistila vedení – 0:1. Domácí hráči se z této nepříjemnosti brzy oklepali a přes pokračující dobrou hru Východočechů se postupem času přece jen prodrali k očekávané dominanci.
V 11. minutě vytěžili ze své aktivity první početní výhodu a nabídnutou šancí nepohrdli – pevný zámek v útočném pásmu vyústil v ostrý projektil Remty a tradičně výbornou prací Dančišina v jeho "kanceláři" před soupeřovou klecí – po teči táborského štírka nabral výsledek smírný stav - 1:1. V následujících minutách si domácí hokejisté vynutili početní výhodu ještě dvakrát, úspěch z té předchozí ale nezopakovali. Když už řada diváků mířila za občerstvením, Matušík se elegantně zbavil beka, a přestože Tichý jeho střelu přibrzdil, na důslednou dorážku Kříže už za svými zády dosáhnout nemohl – 2:1.

Nabyté vedení v posledních dvou vteřinách první části mělo táborské mužstvo do další periody uklidnit i vyburcovat, jenže Vrchlabští si pro ni přichystali jiný scénář. Po počátečním náporu kohoutů jim k tomu výrazně pomohla situace z úvodu 23. minuty. Obránce Gurjevskij udržel útočnou modrou čáru, puku se zmocnil Moník a nerozpakoval se vyslat kotouč směrem na branku, kde jeho pokus pro brankáře Šatného zneviditelnil clonící hráč – 2:2. Příležitost získat zpět potřebný náskok dostal tým Tábora ve 28. minutě, kdy krátce po sobě putovali na trestnou lavici Stadionu Kastner a Poul. Před domácími se záhy otevřela pětačtyřicet sekund trvající přesilovka pěti proti třem, ale hosté v čele s chladnokrevně chytajícím Tichým přečkali domácí manévry bez gólové pohromy. Odměna za tento počin v oslabení na sebe nenechala dlouho čekat. V čase 32:53 prohráli Táborští buly v útočném pásmu, Krsek si stihl posunout puk přes obránce do samostatného úniku a zakončením mezi betony rozjásal střídačku Vrchlabí potřetí – 2:3. V následujících minutách se oba celky jen málokdy potkaly na ledě s plným počtem hráčů, ale žádná z přesilovkových situací už s průběžným stavem střetnutí nezahýbala.

Festival vyloučení, dlouhotrvajících prodlev ve hře a dohadů vrcholil v závěrečné dvacetiminutovce. Urputný hokej s sebou bohužel přinesl i zranění na obou stranách. Na domácí straně nedohrál utkání útočník Matai, zatímco vrchlabský tým jen o chvíli později přišel o svého forvarda Jirků. Když už se zvolna vrátil na ledovou plochu souvislejší hokej, měl jasně čitelný charakter. Táborští hráči dřeli do úmoru, hlavně v tomto ohledu však narazili na rovnocenného protivníka. Ba co víc, bojovníci z Krkonoš v čele s brankářem Tichým v roli ochránců těsného vedení ani jednou neselhali (snad jen s výjimkou nepřesně zakončených šancí Severy a Doležala), a tak po závěrečné siréně vytryskl na jejich lavici zasloužený gejzír euforie.

Jakub Grof, trenér A-týmu HC Tábor: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality