Táborský tým se prodral k důležité výhře nad Ústím, pečeť na ni vtiskl až v závěru

16.10.2024 14:27, autor: Pavel Šácha

Před týdnem opouštěli táborští hokejisté domácí zimní stadion skleslí, tentokrát se ale v jejich kabině rozhostila vítězná radost. Z náročného souboje s ústeckým Slovanem si po šedesáti minutách hry odnesli cennou tříbodovou kořist. Byla zasloužená, byť k ní vedla trnitá cesta a nervy všech přítomných prošly poměrně ostrou zatěžkávací zkouškou.

Táborský tým se prodral k důležité výhře nad Ústím, pečeť na ni vtiskl až v závěru

HC Tábor - Slovan Ústí n/L.

3:0 (1:0, 0:0, 2:0 )

Středa, 16.10.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Prášek (Nevšímal, Plášil), 58. Prášek (Nevšímal, Hajič), 59. Svoboda (Hruška, Adamec).

Rozhodčí: Hacaperka - Teršíp, Hlinka.   Vyloučení: 2:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:14   Diváci: 1458

HC TÁBOR: Žajdlík (Šatný) - Plášil, Hubata, Suchánek, Remta, Štich, Říha, Bouška - Doležal, Milfait, Matai - Adamec, Hruška, Svoboda - Dančišin, Matušík, Zadražil - Prášek, Hajič, Nevšímal - Pospíchal.

SLOVAN ÚSTÍ N/L.: Stahl (Klika) - Sýkora, Kallonen, Gottfried, Záruba, Mareš, Funk, Trefný, David - Mantynen, Siarhiyenia, Bernat, Gajarský, Rudovský, Kaněra, Simon, Špaček, Duda, Mácha, Dubský, Kuchynka.


Po úvodní dvacetiminutovce si táborští hokejisté přinesli s sebou do šatny jednobrankový náskok. V 6. minutě se pod něj podepsala dravost čtvrté táborské formace - rychlík Nevšímal parádně přebruslil a přetlačil soupeřova obránce a ještě stihl posunout puk na Práška, jenž povedenou ranou pod horní tyč nedal brankáři Stahlovi žádnou šanci zasáhnout – 1:0. Svého vedení si domácí celek musel vážit, neboť Ústečtí prokázalo své kvality a několikrát dokázali být pro branku stráženou Žajdlíkem hodně nebezpeční. Domácí gólman se nejvíce zapotil už v úvodu 2. minuty, kdy vychytal tváří v tvář osamoceného Rudovského. Jeho protějšek Stahl čelil jedenácti střelám směřujícím na jeho klec, s výjimkou Práškovy trefy si však počínal na hlídce ústecké klece velmi spolehlivě a aktivnější táborský tým do trháku nepustil. V závěrečných minutách první části se před souborem od Labe otevřela slibná příležitost k vyrovnání, když na domácí trestnou lavici usedl na čtyři minuty Hruška za nedovolenou hru vysokou holí. Kohouti se v dlouhém oslabení semkli a nepustili hosty k jediné přímé střele na branku.

Průběh druhé části hry lze rozdělit na dvě naprosto rozdílné poloviny. V té první byl k vidění nepříliš záživný boj s řadou nepřesností a minimem šancí a diváci v ochozech bojovali s nudou. Ospalý výkon táborské družiny zmizel jako mávnutím kouzelného proutku s příchodem druhé poloviny střetnutí. V čase 29:42 nastartoval domácí turbomotory Prášek, který se natlačil až před Stahla a trefil horní tyč, aby mu v podstatě jen o pár vteřin později ústecký gólman pokazil radost zákrokem večera. Od té chvíle rozpoutali domácí hokejisté na ledě mohutný ofenzivní uragán, kterému však chyběla ta nejpodstatnější ingredience: vstřelené góly. V obrovských šancích se ocitli především Milfait, Matai a třetí formace, ale Stahl zamkl jejich svatyni na patnáct západů, resp. domácích střeleckých okusů v prostřední periodě.

Otěže zápasu, kterých se pevně chopili v jeho polovině, nepustili Táborští z rukou ani v závěrečné dvacetiminutovce. Pokračování se dočkal jejich dominantní výkon, ale spolu s ním bohužel i zmar v zakončení. Skvělý brankář Stahl držel naděje severočeského celku v podstatě až do závěrečných minut střetnutí, a především jeho zásluhou měli diváci v ochozech s přibývajícím časem nervy na pochodu. Domácí hokejisté si díky své aktivitě vynutili tři přesilové hry, ani v nich se ale uklidňující druhé trefy nedočkali. Ba co víc, největší šance si v početní výhodě kohoutů vytvořili hosté. Na konci 52. minuty vyrazil na zteč velmi dobře hrající táborský forvard ve službách Slovanu Duda, ale jeho projektil Žajdlík bezpečně pokryl. Jen o pětasedmdesát sekund později vyzvalo domácí zaváhání na útočné modré čáře k úniku hned dva ústecké hráče, naštěstí pro Jihočechy však jejich střela pouze orazítkovala horní tyč. Úleva se v táborských řadách rozhostila až v samém závěru utkání, kdy sáhli trenéři hostů ke hře bez brankáře. Kohoutům stačilo pouhých patnáct vteřin k tomu, aby po Hajičově vyhrané buly dostal Nevšímal puk do středního pásma, tam se ho ujal Prášek a bleskově ho doručil do opuštěné branky soupeře – 2:0. V podstatě z totožné situace ustanovilo táborské mužstvo konečný výsledek zápasu. V čase 58:55 vyslal Hruška šikovně na zteč Svobodu, jenž zpečetil zaslouženou domácí výhru třetím gólovým zápisem – 3:0

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„Po dvou předchozích domácích porážkách bylo asi každému jasné, že pro nás ten zápas bude složitější. Jsme rádi, že jsme ho zvládli, a dokázali jsme to s nulou. To je pro nás dnes to nejdůležitější a nejcennější. Takovéto zápasy jsou pro nás náročnější; jsme po většinu času v tlaku, a pak se ta okna směrem dozadu samozřejmě někdy otevřou. Je tomu tak hlavně v domácích zápasech a musíme se naučit s tím nakládat. Chtěl bych pochválit celý čtvrtý útok, který se za svůj výkon navíc odměnil dvěma góly.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality