• U A-týmu pokračují Richard Lobo a Jakub Grof. Co všechno prozradili v obsáhlém rozhovoru?

    Druholigové A-mužstvo HC Tábor vykročí do dalšího mistrovského ročníku pod vedením stávající dvojice Richard Lobo – Jakub Grof. Progresivní trenérské duo bude mít jednoznačný úkol: zvládnout s týmem přechod do profesionálního režimu a dovést ho k vytouženému cíli v podobě postupu do druhé nejvyšší soutěže. „Věříme, že jsme schopní navázat na to pozitivní z letošní sezony a vybudovat něco, co by Táboru slušelo a pozvedlo celý klub zase o stupínek výš,“ shodli se oba trenéři při rozhovoru, který přináší sondu do jejich dosavadního účinkování u Jordánu a pootevírá i další žádaná témata. Více »

     
  • Trenér Štěpán Kadilák o postupu juniorů: Jsem na kluky pyšný, byli skvělým týmem!

    Podařilo se! Po letech nenaplněných tužeb zaplavila šatnu juniorů HC Tábor ryzí sportovní euforie. V neděli 17. března krátce po deváté hodině večerní rozrazili její obyvatelé brány druhé nejvyšší juniorské soutěže v Česku. Dobytí mety, které si mladí kohouti předsevzali, se narodilo z nesporné síly, soudržnosti, velké píle a ještě větší dřiny, která vygradovala klíčovým triumfem nad pražskou Kobrou a následnými postupovými oslavami před zraky téměř pěti stovek nadšených diváků. Více »

     
  • Je konec! Táborští hokejisté bojovali do poslední chvíle, ale v nájezdech padli

     

    Popisovat pocity, které pohltily táborskou šatnu po skončení vyčerpávající a nervy drásající nedělní bitvy v Havířově, by byly asi zbytečné. Kohouti se rvali o postupové vítězství na ledě soupeře do poslední možné chvíle, kterým se stal bohužel pro ně proměněný nájezd domácího Lukáše Bednáře. Po něm táborské sezonní barvy definitivně pohasly, zatímco domácí publikum slavilo postup do finálové s=rie proti Chomutovu. Více »

     
  • Jediný boj, jediný vítěz! Táborští hokejisté se v Havířově porvou o postup do finále

     

    Z téhle bitvy není kam uhnout. Není kam se schovat… Kdo zvítězí, potáhne s praporem vztyčeným druholigovým bojištěm k severu Čech, poražený přijme bezpodmínečnou kapitulaci a smutně pro něj začnou jarní dny bez hokejového adrenalinu. Rozhodující sedmé semifinálové střetnutí, a s ním i spoustu pokračujících příběhů s jediným koncem otevřou aktéři třaskavé série v neděli 14. dubna od 17 hodin na ledě Havířova. Více »

     
  • Jiří Říha: Dokázali jsme se soustředit sami na sebe. V Havířově musíme chtít tisíckrát víc než soupeř

    Hokejové město nad Jordánem včera prožilo vskutku okouzlující večer. Táborští hokejisté vstupovali do šestého střetnutí semifinálové série proti Havířovu s nožem na krku a s touhou toto ostří odvrátit a vynutit si sedmý zápas. Téměř čtyři tisícovky diváků očekávaly dramatickou bitvu s nejasným výsledkem až do posledních sekund, protože přesně takové byly předchozí duely série. Jen málokdo mohl tušit, že táborské mužstvo tak výrazně prolomí dosavadní kletbu v koncovce a přibalí soupeři ze Slezska na cestu domů osmigólovou porážku (8:1). Gólem a dvěma přihrávkami se na rozborce havířovské družiny obránce Jiří Říha, a právě on se ujal pozápasového hodnocení povedeného duelu. Více »

     
  • Pojeďte v neděli podpořit své mužstvo do Havířova. Cena zájezdu je zdarma!

    Více »

     
  • Tip na nedělní výlet? Havířov! Kohouti tam určitě budou, domácí bitvu zvládli skvěle

    Druhého finalistu letošního ročníku druhé ligy určí až sedmý zápas v Havířově. Za tímto lakonickým sdělením se skrývá hodně dřiny, ještě více radosti a skálopevný puls kohoutího srdce. Právě srdeční sepjatost táborské hokejové rodiny, tedy hráčů i skvělých diváků, kterých dorazily do ochozů téměř čtyři tisícovky, dovedla táborské barvy k suverénně nejvyššímu vítězství celé série. Více »

     
  • Šestý semifinálový souboj v Táboře bez kompromisů. Pomůžete kohoutům?

     

    Může to být pro táborské kohouty poslední zápas v aktuální druholigové sezoně, anebo také výzva k rozhodující semifinálové bitvě na havířovském ledě. Ať tak či tak, město nad Jordánem hostí v pátek od 18 hodin zápas, u kterého se rozhodně vyplatí být. Právě v těchto chvílích totiž táborské mužstvo potřebuje pomoc svých fanoušků jako sůl! Více »

     
  • Posílené spoje MHD, parkovací plochy k využití. Město zbrojí na páteční hokej

    Město Tábor vydalo tiskovou zprávu týkající se páteční hokejové bitvy mezi táborským týmem a Havířovem. Domácí bojovníci se v ní pokusí srovnat stav série a vynutit si nedělní rozhodující souboj v Havířově. Zcela mimořádná očekávaná podpora ze strany fanoušků se dočkala i reakce v oblasti zajištění zápasu. Více »

     
  • Tábor stojí na hraně propasti, ve Slezsku padl devatenáct sekund před koncem

    Táborští hokejisté budou v pátek na domácím stadionu odvracet konec sezony. Rozhodlo o tom šedesát minut lítého středečního boje v havířovské hale, který rozštípla domácí přesilovková branka vstřelená pouhých devatenáct sekund před koncem třetí části. Slezané tak budou mít v šestém utkání u Jordánu příležitost ukončit třaskavou sérii, zatímco cesta kohoutů k finálové účasti se zkomplikovala a vede výhradně přes případná dvě vítězství v řadě.

    Více »

     
« Předchozí 1 - 10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality