Atraktivní souboj týmů z popředí tabulky: táborští hokejisté vyzvou druhý Kolín

29.11.2019 16:16, autor: Pavel Šácha

Program 21. kola druhé hokejové ligy pozve táborské fanoušky na velmi atraktivní i důležitý souboj. Domácí kohouti si to v sobotu od 18 hodin rozdají se svým konkurentem z popředí skupiny Střed, mužstvem SC Kolín.

Atraktivní souboj týmů z popředí tabulky: táborští hokejisté vyzvou druhý Kolín


Vizitka středočeského týmu

Kozlové v současnosti sídlí na 2. příčce tabulky s dvoubodovým odstupem za vedoucí Příbramí a s jednobodovým náskokem před táborským celkem. De facto ovšem mají aktuálně nejlepší výchozí pozici. Na rozdíl od svých konkurentů je totiž teprve čeká předehrávka s China Golden Dragon, a pokud v ní nedojde k senzaci, mohou se posunout do čela soutěže.

Pravdou je, že v zatím posledním vystoupení se kolínský tým na očekávané vítězství nad Pískem pořádně zapotil. Ještě po dvou třetinách hájili Jihočeši u Labe nerozhodný výsledek 3:3, jenže pak už se ujali otěží zápasu dva nezdolní vojevůdci kolínské ofenzívy. Minutu a půl po startu třetí části se trefil exnymburský snajpr Jan Stehlík a necelých pět minut před koncem stvrdil výhru středočeského favorita David Šafránek.

Oba jmenovaní útočníci jsou suverénně nejzářivějšími klenoty současného mužstva SC Kolín. David Šafránek má po 20 utkáních na kontě 24 gólů a 15 asistencí, třiatřicetiletý Jan Stehlík posbíral 11 branek a 17 gólových přihrávek. Až daleko za nimi figuruje třetí nejproduktivnější hráč týmu, ještě zkušenější forvard Josef Malý (7+12).

Ohromnou osobností a pilířem zadních řad kozlů je brankář Martin Sejpal, který představuje pro většinu soupeřů včetně táborské družiny jen velmi těžko překonatelnou překážku.

První dva vzájemné zápasy ovládl Kolín

Oba sobotní soupeři se už mají za sebou dva ze šesti vzájemných střetů a v obou případech se štěstí přiklonilo na stranu svěřenců trenéra Martínka. V úvodním domácím souboji vedli táborští hokejisté po dvou třetinách 2:0 a měli herně navrch, v té třetí ale herně zkolabovali a jejich sok toho využil k otočení skóre na 2:3. Odveta na kolínském ledě nabídla velmi rychlý a rušný hokej. Celek od Jordánu v něm znovu vedl, těsně před druhou sirénou ale vyrovnal Šafránek na 1:1 a dvě a půl minuty před koncem zápasu zmrazil hosty vítězný gól z hole Mašína.

Z táborské šatny

Po třech přechozích vítězstvích v řadě musejí táborští hráči znovu rozhánět chmury po těsné středeční porážce na ledě David Servisu v poměru 2:3. Podobně jako v prvním domácím střetnutí s Kolínem vytěžili z výtečného výkonu dvoubrankové vedení. Tentokrát už ve druhé části ale vyklidili pole a kvalitní tým servismanů toho dokonale využil k obratu, na který už kohouti nenašli odpověď.

Hráči i trenéři tak musejí hledat cestu k vymazání této nepříjemnosti právě v přípravě na sobotní bitvu s Kolínem. Otázkou je, v jakém složení do zápasu půjdou, protože do jejich kabiny nesměle, ale nebezpečně nahlédla nepříjemná vlna onemocnění.

Jisté zůstává absence zraněného útočníka Jana Trummera a úplně fit stále není ani obránce Marcel Dvořák.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality