Boj s Kolínem: zpackaný start, obrovské srdce, zvrat, ale nakonec znovu hlavy dole

30.11.2019 17:35, autor: Pavel Šácha

Třetí vzájemný zápas s Kolínem – třetí porážka. Táborští hokejisté i jejich fanoušci opouštěli v sobotu zimní stadion znovu zklamaní. Hosté využili hrozivého výkonu domácí party v první třetině k zisku tříbrankového vedení a v tu chvíli by většina diváků nevsadila na kohouty ani zlámanou grešli. Zhruba o třicet minut později je ale vyprovázel do šatny mohutný potlesk, protože své manko mimořádně nadšeným výkonem smazali a do poslední části se šlo za rovnovážného stavu 3:3. V závěrečné dvacetiminutovce našli Středočeši ztracený konec vítězného provazu; především však měli ve svém středu fenomenálního Šafránka, který v 54. minutě zaznamenal vítězný gól a v poslední minutě při domácí hře bez brankáře zpečetil výhru Kolína svou třetí brankou v utkání.

Boj s Kolínem: zpackaný start, obrovské srdce, zvrat, ale nakonec znovu hlavy dole

HC Tábor - SC Kolín

3:5 (0:3, 3:0, 0:2)

Sobota, 30.11.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 24. Bárta (Heřman, Šulek), 34. Šulek (Havran), 35. Dančišin (Havelka, Zayml) - 14. Martínek (Stehlík, Procházka), 19. Stehlík (Martínek, Procházka), 20. Šafránek (Semirád), 54. Šafránek (Jelínek), 60. Šafránek (Němec).

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Roupec.   Vyloučení: 7:8 - navíc Šulek (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:34   Diváci: 1100

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Hajič, Havran, Skočovský, Radoš, Beran - Dančišin, Bárta, Šulek - Seidl, Zayml, Heřman - Prášek, Řepík, Pejchal - Březina, Pechánek, Kadilák.

SC KOLÍN: Sejpal - Hanzl, Pýcha, Barták, Jelínek, Sladký - Zumr, Šafránek, Semirád, Stehlík, Mašín, Procházka, Němec, Malý, Kozák, Martínek.


Domácí tým vyrukoval do utkání poměrně aktivně, vynutil si dvě přesilové hry a několikrát brankáře Sejpala hodně vystrašil, ale k výrazným šancím, natož vedoucí brance to nevedlo. V 5. minutě naopak zvonila konstrukce domácí klece po střele Šafránka. V 10. minutě mířil kolínský Mašín z vyložené pozice těsně vedle a stejně dopadl i domácí Dančišin, který se o dvě minuty později řítil po pasu Šulka sám na kolínského gólmana. V tu chvíli už se ale hra kohoutů topila v nervozitě, nepřesnostech a příliš liknavém přístupu k plnění taktických pokynů. A právě Kolín rozhodně není týmem, který by nabídnutou příležitost nechal ležet ladem. Jako svou ničivou zbraň použil přesilové hry. V úvodu 14. minuty ztrestal vyloučení Radoše po nacvičeném manévru, kterou zakončoval Martínek do zcela odkryté branky – 0:1. Z podobné přesilovkové akce, kdy pobýval na trestné lavici Dančišin, se na konci 18. minuty prosadil Stehlík tentokrát i s přispěním střeleckého štěstí – 0:2. O minutu později – pouhých devětadvacet vteřin před koncem – se po další domácí chybě dostal až před Šorfa kanonýr Šafránek a neomylně našel skulinu mezi jeho betony – 0:3.

O přestávce se šatnou domácího týmu prohnala mohutná bouře. Táborští vyrukovali do druhé části v pozměněném složení (navíc už bez zraněného Práška po souboji s Němcem) a s touhou odehrát zbytek zápasu se ctí. Možná ani sami netušili, jak mohutný proud euforie je vyvede z hluboké bažiny zpět na pevnou zem. Restart nadějí na bodový zisk zahájila dvě vyloučení kolínských hráčů v krátkém sledu. Domácí se na téměř dvě minuty ocitli ve dvojnásobné početní výhodě a po vydařené kombinaci zakončené Bártou ochozy táborského stadionu poprvé bouřily – 1:3. Jen o chvíli později zůstal ležet puk na brankové čáře za bezmocným Sejpalem, ale dorážejícího Pejchala stihli obránci zpacifikovat. Tentýž táborský forvard poté sám pro sebe vybojoval další šanci, ale proti kolínskému brankáři neuspěl, stejně jako pár desítek vteřin na to Dančišin po svém šikovném průniku. Ještě před dovršením poloviny zápasu zazvonila tečovaná střela Hajiče na tyč hostující klece. Ve 34. minutě už se naděje kohoutů rozhořely mohutným plamenem, to když si nabruslil do ideální střelecké pozice Šulek a propálil Sejpala – 2:3. Za malou chvíli už bylo vyrovnáno! Předcházel tomu tvrdý zákrok Němce na Skočovského, který následně vyústil v bitku faulujícího hráče s Pejchalem. Po rovnocenné půtce oba usedli na trestné lavici a hostující hráč vyfasoval za zmiňovaný zákrok dvouminutový trest navíc. A pak už jen stačila vyhraná buly Zaymla, střela Havelky od modré a přesná teč Dančišina3:3! Téměř vzápětí mohl gejzír táborské euforie zmrazit Kozák, který postupoval úplně sám na Šorfa, ale ten mu zkazil radost skvělým zásahem lapačkou. V závěru druhé části bylo ještě dvakrát horko před Sejpalem, dokonání obratu se ale k lítosti probudivších se fandů nekonalo.

V závěrečné dvacetiminutovce už táborští hráči na strhující tempo ze druhé části nenavázali. Kolínští hokejisté navíc využili přestávku k mobilizaci zodpovědnosti, a tak bylo stálé více patrné, že utkání nakloní na tu či onu stranu jediný vydařený gólový okamžik. Přes několik náznaků šancí na obou stranách (více jich bylo k vidění před domácí klecí) se na něj čekalo až do 54. minuty a k radosti skupinky kolínských fandů v hledišti se o něj postarali právě Středočeši. Táborští hráči jen na chvíli pozapomněli na stráž u střelce Šafránka, a ten toho hned využil k tomu, aby si nabruslil na přihrávku Jelínka a doklepl kotouč za brankovou čáru – 3:4. Zklamání na straně kohoutů v závěru přece jen vystřídala sympatická snaha o opětovné vyrovnání a nenechali kolínského brankáře odpočinout; na úrodnou půdu ale ani jeden z jejich pokusů nepadl, a to ani při minutové power play. Naopak deset vteřin před koncem unikli z jejich zámku Němec se Šafránkem a druhý jmenovaný dovršil do opuštěné klece svůj hattrick – 3:5.   

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Potkaly se dva týmy, které spolu sousedí v tabulce, a byl to zápas takříkajíc o šest bodů. My se na něj důkladně připravovali, bohužel tomu první třetina vůbec neodpovídala. Z naší strany to byl absolutně jalový výkon a pro nás trenéry bylo velkým zklamáním i nasazení některých hráčů. O přestávce jsme v kabině hodně zvýšili hlas a provedli úpravy v sestavě. Ve druhé části to vedlo k výraznému zlepšení ve hře, zodpovědnějšímu přístupu i ohromnému nasazení, což jsme dokázali vyjádřit i gólově a šli jsme do šatny za nerozhodného stavu. Je jenom škoda, že jsme nestihli přidat čtvrtý gól, protože šance jsme tam ještě nějaké měli. Mužstvo bylo v tu chvíli rozjeté a věřili jsme, že půjdeme do třetí části s ještě větším nadšením a zvládneme to. Bohužel jsme tam znovu vyrobili pár nesmyslných chyb, což nás mrzí o to víc, že je dělají i naši starší hráči, a po jedné z nich dal soupeř gól na 3:4. Pak už jsme museli hrát vabank. Power play jsme nesehráli špatně a chybělo nám i trochu štěstí, ale nakonec můžeme jen pogratulovat soupeři, který u nás opět předvedl takticky vyzrálý výkon. Navíc měl samozřejmě ve svém středu Šafránka, což je naprosto rozdílový hráč.“     

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality