Cenný zisk bodu na ledě rozjetých Moravských Budějovic? Kdepak, ztráta dvou…

13.10.2016 02:10, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se ve středu vydali na svou nejdelší misi v rámci druholigové skupiny Střed. V útulném prostředí stadionku v Moravských Budějovicích měli velmi slibně nakročeno k plnému bodovému zisku, ale nakonec museli vzít zavděk skromnější výslužkou za porážku po samostatných nájezdech.

Cenný zisk bodu na ledě rozjetých Moravských Budějovic? Kdepak, ztráta dvou…

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

4:3sn (2:1, 0:2, 1:0)

Středa, 12.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Havel (Sťáva), 12. Nováček (Mikeš), 54. Kliment (Rytnauer, Horký) - 8. Severa (Točík, Matušík), 23. Kellner, 40. Kanov (Matušík, Havran).

Rozhodčí: Honza - Rampír, Otáhal.   Vyloučení: 10:5 - navíc Havel (M. Budějovice) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3 - 4:3   Střely: 32:40   Diváci: 350

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Dudáček (Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) – Havran, Tesař, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Raiterman – Kellner, Krátoška, Seidl - Severa, Matušík, Točík - Březina, Pechánek, Kýhos.

 

Domácí tým se dostal už po několika desítkách vteřin do první vyložené šance, kterou ovšem fantasticky zlikvidoval brankář Klestil. Hostující tým brzy svižný nástup Moravanů otupil, a tak brankář Dudáček si připsal první ostré zákroky. Na konci 7. minuty přečkali Kohouti závar před svou brankou a z následující protiútok jim přinesl vedení. Novic Točík udržel v útočném pásmu puk pro Severu, a ten rozšířil svou gólovou sbírku v táborském dresu – 0:1. Po vyrovnané první části hry přesto odcházeli do kabin šťastnější Žihadla, kterým se podařilo dvěma góly překlopit skóre na svou stranu. Na konci 10. minuty zakončil jejich dlouhý pobyt v pásmu Tábora nechytatelnou ranou Havel a srovnal na 2:2. O dvě minuty později hráli Táborští přesilovku a měli blízko ke gólu, namísto toho si ale nechali ujet Mikeše s Nováčkem a druhý jmenovaný trefil parádně k tyči – 2:1.

Prostřední dějství začalo pro hosty z jihu Čech parádně, to když Kellner důsledně sledoval odražený puk a šikovným nahozením zpoza branky zastihl Dudáčka v nedbalkách – 2:2. Možná i tento moment vybičoval táborskou družinu k mimořádně aktivní a kvalitní hře, které chyběla jen jediná věc: výraznější gólové vyústění. Ve 26. minutě vychytal Dudáček tváří v tvář Kýhose, ve 33. minutě trefil Heršálek v přesilové hře tyč a brankou neskončila ani vyložená příležitost Krátošky. Celek Moravských Budějovic vzápětí odpověděl úniky Horkého a Šťávy, ale první skvěle zlikvidoval Klestil a při druhém vyrušil v poslední chvíli domácího hráče Hlaveš. V samém závěru třetiny se Táborští za parádně zvládnutou druhou periodu přece jen odměnili. Aktivní hrou si vynutili tři domácí fauly v řadě a dvaadvacet sekund před druhou sirénou to v početní převaze pět na tři nemilosrdně ztrestal obránce Kanov – 2:3.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla přece jen odlišný obraz hry. Táborské mužstvo se naprosto zbytečně stáhlo do hlubší defenzívy a otevřelo tím soupeři vrátka k optické převaze. Dlouho sice nepouštělo moravskobudějovický celek vyložených šancí, ale v úvodu 14. minuty usedl na trestnou lavici Kanov a Klimentova šťastná teč před Klestičem přinesla černo-žlutým domácím barvím vyrovnání na 3:3. V následujících minutách hosté prohospodařili další přesilovou hru a utkání se dostalo do prodloužení.

Strhující nastavení hry se třemi hráči na obou stranách nejprve donutila k výbornému zákroku Klestila, pak už se ale chopili úřadu Jihočeši. V brance Moravských Budějovic ovšem stál obrovitý Dudáček, který postupně pochytal samostatný únik Severy, tutovku Seidla i následnou velkou příležitost Matušíka. Diváci i oba soupeři se tak museli chystat na rozhodující samostatné nájezdy

Právě v nich sehrál hlavní roli brankář Dudáček, který sice neměl nárok proti střele Kellnera, ale vystihl blafáky Točíka i Matušíka. A protože na druhé straně ledové plochy uspěli proti Klestilovi Rytnauer a Matějka (Mikeš svůj nájezd neproměnil), bylo o držitelích druhého bodu rozhodnuto.

Z táborské šatny


Arpád Gÿori, asistent trenéra:
„Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel jsme spíš dva body ztratili, než jeden získali. Z celkového pohledu jsme odehráli dobré utkání. Jen je škoda, že se nám ve druhé třetině nepodařilo domácím odskočit na výraznější rozdíl, protože jsme byli lepším týmem. Ve třetí části jsme se po nevyužité přesilovce úplně zbytečně zatáhli do defenzívy a vinou nešťastného gólu v přesilovce soupeře jsme přišli o výhru v normální hrací době. V prodloužení jsme sahali alespoň po druhém bodu, ale nepodařilo se nám vyložené šance proměnit. Nájezdy už jsou nevyzpytatelné a více štěstí v nich měly Moravské Budějovice.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality