Do Tábora v úterý zavítají k další přípravné prověrce hokejisté Moravských Budějovic

12.08.2019 17:54, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si v úterý odškrtnou v harmonogramu své přípravy druhou zápasovou položku. Na svém stadionu si to od 18 hodin rozdají s nově se tvořícím celkem Moravských Budějovic.

Do Tábora v úterý zavítají k další přípravné prověrce hokejisté Moravských Budějovic


Ještě pár týdnů před koncem uplynulé druholigové sezony to vypadalo, že Moravské Budějovice po stěhování druholigové licence do Znojma z mapy třetí nejvyšší soutěže zmizí. Možná i proto z nich v play-off soutěže spadla tíha nervozity a zůstaly jen jediný krůček od bran baráže o Chance ligu. Následná dohoda se Znojmem vrátila Žihadlům příslušnost ke druhé lize, a navíc se rozproudila úzká spolupráce mezi oběma kluby.

Vedení klubu, konkrétně jednatelskou a trenérskou pozici, nyní třímá v rukách Miroslav Vybíral. Co se týče kádru, k dispozici mu zůstalo několik stálic z předchozí sezony. Jmenujme například brankáře Vacka, obránce Peroutku s Pelikánem či útočníky Horkého, Krutiše, Hačeckého a Bulína.
 Řada aktuálních posil žluto-černé družiny má vazby na znojemskou líheň, ale dorazili i hráči z jiných zdrojů. Pro fanoušky budou zřejmě nejzajímavějšími jmény českobudějovický bek Daniel Dudáček (David servis) nebo matador Milan Procházka, jenž má na kontě přes pět stovek extraligových startů a další četné účasti ve druhé nejvyšší soutěži.

Táborské mužstvo představilo většinu aktuálních nových hráčů v úvodním duelu s juniorkou Motoru, který mu přineslo vítězství 5:2 a užitečné poznatky do dalších týdnů přípravy. Proti Moravským Budějovicím by se do hry měli zapojit nejzkušenější hráči kádru, kteří ve čtvrtek odpočívali, ale také další nová krev v šatně kohoutů.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality