DOROST: Parádní závěr základní části! Zdolali Brod a dobyli Mladou Boleslav

24.11.2019 23:59, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci zapečetili posledními dvěma zápasy základní část extraligových bojů. A jestliže se v nich měli naladit na nabitý program skupiny o udržení, udělali to tím nejlepším způsobem. Už ve čtvrtek vybojovali na domácím ledě první ryzí vítězství, a to nad Havlíčkovým Brodem, který bojoval (a nakonec úspěšně) o účast v elitní skupině nejvyšší soutěže. O dva dny později se mladíci od Jordánu vypravili do hájemství druhého týmu tabulky z Mladé Boleslavi a postarali se tam o obrovské překvapení v podobě vítězství 6:4. Díky oběma triumfům se odrazila ode dna tabulky končící skupiny Střed. V nadcházejícím týdnu už se táborská parta vydá na mimořádně těžkou záchrannou misi. V pátek ji na svém ledě přivítá mužstvo PZ Kladno, den poté odcestuje do Třemošné.

DOROST: Parádní závěr základní části! Zdolali Brod a dobyli Mladou Boleslav

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Čtvrtek, 21.11.2019 18:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 7. Šťastný (Vaněk, Bašta), 40. Kundrát (Janda, Eremiáš), 54. Eremiáš (Cháb, Kundrát), 56. Cháb (Eremiáš) - 60. Kuchta.

Rozhodčí: Zeliska – Hnát, Teršíp.   Vyloučení: 5:9 - navíc Prášek (H. Brod) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 21:37  

HC TÁBOR: Korytar – Kofroň, Šťastný, Herda, Bečvařík, Čančura, Adamec, Janda – Cháb, Eremiáš, Kundrát – Souš, Matašovský, Suchan – Bašta, Šimák, Vaněk.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Tuček (Kubík) – Jakubec, Besmák, Zych, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, D. Krejčí, T. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek.

BK Mladá Boleslav - HC Tábor

4:6 (3:1, 0:3, 1:2)

Sobota, 23.11.2019 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 5. Hruška (Kredl, Jasečko), 7. Král (Plíšek, Gardoň), 17. Hruška (Haas, V. Polák), 58. Gardoň (Hruška, Haas) - 2. Šimák (Vaněk, L. Polák), 24. Matašovský (Kundrát, Cháb), 31. Čančura (Kundrát, Cháb), 36. Cháb (Kundrát, Kofroň), 43. Cháb (Eremiáš, Kundrát), 60. Eremiáš (Cháb, Kundrát).

Rozhodčí: Valda - Marek, Raška.   Vyloučení: 3:9   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 53:22  

BK MLADÁ BOLESLAV: Korytar – Kofroň, Šťastný, Janda, Herda, Adamec, Polák, Kohout, Bečvařík, Čančura – Cháb, Eremiáš, Kundrát – Souš, Matašovský, Suchan – Bašta, Šimák, Vaněk.

HC TÁBOR: Král (Šatný) – Moravec, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Hradec, Sluka, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, P. Král, Haas, Sypecký, Plíšek.

René Skalický, asistent trenéra dorostu HC Tábor – po utkání s Havlíčkovým Brodem: „Soupeři šlo v zápase o všechno, nám se naopak mělo hrát uvolněně a bez zábran. Na Brod jsme si i věřili. Začali jsme výborně, ale drtivou převahu z první třetiny jsme přetavili pouze v jeden gól. Další regulérní branku bohužel rozhodčí neviděl. Ve druhé třetině jsme nadále soupeře tlačili a nutili ho faulovat, bohužel se nám při přesilovkách nedaří a výsledkem byl zase jen jediný gól do soupeřovy sítě. Bezzubá hra hostů nás ukolébala, a místo toho, abychom pokračovali v soustředěném výkonu, začala se naše hra utápět v 'hurá akcích' a v individuálních chybách. Nakonec jsme byli rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce i přes velké množství chyb, které však nervózní soupeř nedokázal proměnit i díky skvělému Korytarovi v bráně. Co nás velmi mrzí, je obdržený lajdácký gól v poslední minutě, vinou kterého přišel Jakub Korytar o prvenství v procentuální úspěšnosti zásahů v hodnocení celé extraligy a skončil těsně druhý.“ Po utkání v Mladé Boleslavi: „Po zisku skalpu Havlíčkova Brodu jsme jeli do Boleslavi natěšeni a s vědomím, že se nám na velkém hřišti proti tomuto soupeři daří. Začátek zápasu nám vyšel skvěle a ujali jsme se vedení, ale potom nás domácí zatlačili do defenzívy a po hloupých faulech jsme je nechali v početních výhodách vytáhnout stav až na 3:1. Ve druhé třetině jsme naopak přidali na pohybu; výsledkem toho bylo vyrovnání skóre, a dokonce jsme šli po druhé části do šaten s náskokem jednoho gólu. Poslední třetina už byla hlavně soubojem hráčů Boleslavi s naším gólmanem Korytarem, který vyzněl výrazně lépe pro něj. Potvrdil tak svou pozici druhého nejlepšího gólmana extraligy. Brzy jsme navíc navýšili vedení na 5:3. Soupeř sice ke konci při hře šest na čtyři snížil, ale v pokračování jeho power play jsme se radovali my. Puku se zmocnil Martin Kundrát, ale přes celé hřiště trefil tyčku prázdné brány, a dojíždějící Filip Cháb zase jen bránícího obránce. Až Adam Eremiáš trefil ve finále prázdnou bránu a vítězství bylo naše. Kluci podali opravdu obětavý a dobrý výkon, a takticky odehráli proti silnému soupeři úplně jiné utkání než s Brodem.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality