DOROST: Pražané u Jordánu nepochodili, táborští hráči jsou o šest bodů bohatší

14.01.2020 22:37, autor: Pavel Šácha

Výborná práce! Táborští dorostenci mají zdárně za sebou extraligový dvojboj s pražskými účastníky bojů o udržení. Po ohromně důležité výhře nad Kobrou si o den později poradili i s poslední Hvězdou a díky nesmírně cennému šestibodovému zisku se usadili na třetí příčce tabulky. Stejně jako čtvrtá jihlavská Dukla mají mladí kohouti na kontě 18 bodů a hájí tříbodový odstup od Šumperka, zatímco na vedoucí dvojici České Budějovice, Vsetín ztrácejí čtyři body.

DOROST: Pražané u Jordánu nepochodili, táborští hráči jsou o šest bodů bohatší

HC Tábor - HC Kobra Praha

5:2 (0:1, 4:0, 1:1)

Čtvrtek, 9.1.2020 18:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 22. Šimák (Eremiáš), 23. Suchan (Matašovský), 26. Kundrát (Kofroň, Eremiáš), 36. Eremiáš (Kundrát, Cháb), 42. Matašovský (Suchan) - 20. Procházka (Rejna, Bauer), 46. Frydrich (Strnad, Bucek).

Rozhodčí: Jílek - Zíka, Kotounová.   Vyloučení: 10:11 - navíc král (Kobra) 10 minut OT a hráčská lavice Kobry 20 minut.   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Korytar (Prchlík) - Kofroň, Janda, Bečvařík, Herda, Kohout, Adamec, Polák - Cháb, Eremiáš, Kundrát – Šťastný, Matašovský, Suchan – Bašta, Šimák, Vaněk, Souš, Čančura.

HC Tábor - Hvězda Praha

4:1

Pátek, 10.1.2020 16:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 22. Eremiáš (Šimák), 25. Cháb (Eremiáš, Kofroň), 26. Kundrát (Kofroň, Eremiáš), 47. Kundrát (Eremiáš, Šimák) – 21. Hron (Náhončík, Jurak), rozhodčí: Pokorný – Štofa, Kučera, vloučení: 10:8 – navíc Pírs (Hvězda) 10 minut OT, využití: 3:1.

Rozhodčí: Pokorný – Štofa, Kučera.   Vyloučení: 10:8 - navíc Pírs (Kobra) 10 minut OT   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Korytar (Prchlík) - Kofroň, Janda, Bečvařík, Herda, Kohout, Adamec, Polák - Cháb, Eremiáš, Kundrát - Čančura, Matašovský, Suchan - Bašta, Šimák, Vaněk, Souš.


René Skalický, asistent trenéra dorostu HC Tábor – po utkání s Kobrou: „Ve dvojutkání s Kobrou a Hvězdou Praha jsme byli nuceni plně bodovat, a tomu také hned první utkání s Kobrou odpovídalo. Soupeře jsme v první třetině jasně přehrávali, ale vedoucí gól se nám dát nepodařilo. Naopak soupeř se po naší hrubce z ojedinělé akce na konci třetiny ujal vedení. Na začátku druhé třetiny se nám podařilo odskočit třemi rychlými góly až na 3:1 a soupeř se uchýlil ke své typické nečisté hře, za kterou byl ale sudím po právu trestán. Za pomoci přesilových her jsme pak skóre vytáhli až na 5:1 a v poslední třetině jsme začali udržovat stav a šetřit síly na druhý zápas s Hvězdou. Kobra výsledek už jen korigovala, na obrat už ale neměla síly.“ Po utkání s Hvězdou: „Hráli jsme s posledním mužstvem tabulky, ale průběh zápasu tomu vůbec neodpovídal. Hráči Hvězdy po celý zápas výborně bruslili a byli daleko nebezpečnější než o den dříve Kobra. V prvních minutách nás soupeř dokonce zatlačil do defenzívy, ze které jsme se vymanili až po důrazném pádu 'z hrušky dolů'. Přes naši zvýšenou snahu přesto zůstala třetina bez gólu. Ve druhé části se Hvězda ujala vedení, dostala větší elán a začalo to s námi vypadat zle. Naštěstí nás opět podržel 'duch' druhých třetin a výsledek jsme rychlými třemi góly otočili. Když jsme v průběhu třetí třetiny přidali čtvrtý gól, bylo o výsledku rozhodnuto, a to i přesto, že se Hvězda nadále usilovně snažila dobrým pohybem zápas zvrátit. Zisk šesti bodů za víkend byl pro nás při pohledu na tabulku vysloveně klíčový. Teď je potřeba, abychom na něj o dalším víkendu zase navázali.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality