DOROST: Táborští přijali roli Jánošíků, v Boleslavi zářili, se Žďárem se trápili

30.09.2018 23:22, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci mají za sebou další těžký dvojzápas v nejvyšší soutěži. V jejich šatně po něm zbyla hořkosladká příchuť. Ve čtvrtek si bojovníci od Jordánu vyšlápli na Mladou Boleslav a oslavili na jejím ledě první sezónní výhru dozdobenou ziskem čtvrtého bodu v nájezdech. Euforii z tohoto střetnutí si táborské mužstvo chtělo přenést do sobotní důležité bitvy se Žďárem nad Sázavou, ale realita byla jiná. Hosté vyhráli v normální hrací době 1:2, a jen povedené prodloužení nakonec zmírnilo zklamání ze zbytečné domácí ztráty.

DOROST: Táborští přijali roli Jánošíků, v Boleslavi zářili, se Žďárem se trápili

BK Mladá Boleslav - HC Tábor

3:6 (0:3, 2:0, 1:2 - nájezdy 1:3)

Čtvrtek, 27.9.2018 17:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 21. Haas (Gardoň), 21. Hamer (Křepelka), 42. Hamer (Ďurač, Křepelka) - 3. Kundrát (Eremiáš), 17. Nevšímal (Eremiáš), 20. Suchan (Kundrát), 42. Nevšímal (TS), 45. Kundrát (Janda), rozhodující nájezd Kundrát.

Rozhodčí: Škrobák - Horký, Hradil.   Vyloučení: 4:7   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:2   Střely: 41:41  

BK MLADÁ BOLESLAV: Stuchlík (Forst) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Mazancová, Hamer, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Náhončík, Růžek.

HC TÁBOR: Korytar (Šmelko) – Kofroň, Krch, Šťastný, Šrubař, Janda – Eremiáš, Budík, Mareš, Nevšímal, Čančura, Cháb, Polák, Zátopek, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát.

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

1:2 (1:1, 0:1, 0:0 - nájezdy 1:0)

Sobota, 29.9.2018 13:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 11. Kundrát (Janda, Eremiáš), 64. Vaněk (Cháb) - 13. Bačo (Macek), 23. Macek (Procházka, Bačo).

Rozhodčí: Horáček - Zíka, Bělohlav.   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:29  

HC TÁBOR: Korytar (Machálek) – Kofroň, Krch, Šťastný, Šrubař, Janda – Eremiáš, Budík, Mareš, Nevšímal, Čančura, Cháb, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Dlouhý (Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Valkoun, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, P. Doležal, J. Doležal.


René Skalický, asistent trenéra HC Tábor – po utkání v Mladé Boleslavi: „Před cestou do Boleslavi jsme po kvalitním tréninku tajně doufali v nějaký bodový zisk, ovšem skutečnost předčila naše očekávání. Do zápasu jsme výborně vstoupili a dokázali eliminovat nástup soupeře. Konečně se k nám navíc přiklonila i paní Štěstěna, a tak jsme po první třetině vedli nečekaně 3:0. Na začátku  druhé části soupeř za třicet vteřin snížil na 2:3 a bylo nám těžko. Naštěstí se Jakub Korytar v bráně překonával a tento výsledek vydržel pak po celou druhou třetinu. Ve třetí jsme z trestného střílení přidali čtvrtý gól, soupeř ihned snížil na rozdíl jednoho gólu, ale mi opět kontrovali na 3:5. V závěru jsme dokázali s domácími velice dobře bruslit, nepustili jsme ho do výrazného tlaku a první vítězství v sezoně jsme po zásluze uhájili. Prodloužení se hrálo nahoru, dolů a rozhodnutí nepřineslo. V nájezdech jsme byli opět nečekaně úspěšní my a odvezli jsme si z Boleslavi všechny 4 body. Výborně nám v zápase zahrála naše první lajna, která byla prakticky u všeho gólového včetně nájezdů. Celý tým dřel a šel si pro body.“

Po utkání se Žďárem nad Sázavou: „V návaznosti na vydařené čtvrteční utkání jsme tentokrát doufali v plný bodový zisk se soupeřem ze dna tabulky. Realita nás ale tvrdě posadila zpátky na zem a v utkání se nám nedařilo vůbec nic. Najednou nám to nebruslilo, odskakovaly nám puky a ve hře bylo strašně moc nepřesností. Za celý zápas jsme dali jen jeden gól, a s tím se bohužel vyhrát nedá. Domácí prostředí je pro nás naprosto zakleté; nervozita klukům úplně svazuje ruce, jako by to ani nebyli ti, kteří hráli v Boleslavi. Tímto jsme bohužel dostali soupeře na dostřel v tabulce a místo uklidnění budeme nadále bojovat o další důležité body pod tlakem. Naštěstí jsme vyválčili aspoň bod v prodloužení, kdy se konečně trefil Kryštof Vaněk, a soupeř tím zůstal v tabulce za námi. Připadáme si jak Jánošíci - bohatým bereme a chudým dáváme. Doufám tedy, že to tak zůstane i v dalším prestižním zápase v Českých Budějovicích.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality